Κατοστάρα στην ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ματς με  την ΑΕΚ , στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. 


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε στην διάθεση του τους Πριίντεζη και Παπανικολάου, με τους Τολιόπουλο και Αρσενόπουλο να παίρνουν την θεση τους στην αρχική 12αδα.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Τιλί και Μιλουντίνοφ.

Στην πρώτη περίοδο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τρίποντο του Μάντζαρη. Η ΑΕΚ με ένα σερί 6-0 προηγήθηκε για να ισοφαρίσει ο αρχηγός με γκολ-φάουλ. Ο Λαρετζάκης με 5 προσωπικούς πόντους έδωσε εκ νέου προβαδισμα στην Ένωση με τον Βασιλόπουλο να κλέβει και να διευρύνει το προβάδισμα σε 6-13. Ο Ολυμπιακός με συνεχόμενες καλές άμυνες και σωστές επιλογές στην επίθεση, με τον Βασίλη Σπανούλη για δημιουργό, μείωσε σε 15-17. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 19-21.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι καλες άμυνες συνεχίστηκαν και ο Στρένλιενκς με γκολ-φάουλ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 24-23.Ο Σάκοτα με συνεχόμενους πόντους ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 26-30. Οι Πειραιώτες μείωσαν σε 30-33, ο Σάκοτα πήρε ένα απ τα τρελά του σουτ απ τα 8 μέτρα για το 30-36 με τον Μπόμπι Μπράουν να απαντάει ομοίως σε 33-36. Η ΑΕΚ είχε δυνάμεις και έστειλε το ματς στο +7 για να μειώσει ο Στρένλιενκς με 2 συνεχόμενα 3ποντα σε 39-40. Στην συνέχεια ο Λετονός από σκόρερ έγινε δημιουργός με τον Παπαπέτρου κάνοντας το 42-40. Το ημίχρονο έκλεισε με τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν ρυθμό και να προηγούνται με 52-46.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο συγκεντρωμένοι και με τον Τζέιμς να δημιουργεί και να σκοράρει μείωσαν σε 54-52. Ο Τιλί και ο Μπράουν με ελεύθερα σουτ διαμόρφωσαν το 61-52. Η ΑΕΚ μείωσε με 5 συνεχόμενους πόντους με τον Ρόμπερτς να απαντάει με προσωπικό σερι 4 πόντων για το 65-57. Το ματς συνεχισε καλάθι-καλάθι με τους ερυθρολευκους να προηγούνται σταθερα με +8 για να έρθει ο Μιλουντίνοφ να με γκολ-φάουλ να κάνει το 72-61. Το δεκάλεπτο τελείωσε με 74-61.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Πάντερ με 5/5 βολές και με ένα σουτ από τα 5 μέτρα μείωσε σε 74-68 βάζοντας τους φιλοξενούμενους ξανά στο παιχνίδι. Ο Στρένλιενκς απ τα 6 και ο Μπράουν απ τα 7 μέτρα αντίστοιχα έφεραν το ματς στο +11. Ο Πάντερ με την σειρά του μείωσε ξανά σε 5. Ο Μάντζαρης ευστόχησε σε 3ποντο και ο Πάντερ απάντησε. Ο Σπανούλης με σουτ από μέση απόσταση έκανε το 84-74 αλλά ο Πάντερ ήταν ασταμάτητος. Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν κτίσει μια καλή διαφορά και δεν φοβήθηκαν το ξέσπασμα του αμερικάνου γκαρντ. Σπανούλης και Στρένλιενκς βρίσκονταν στο ύψος των περιστάσεων και έστειλαν το ματς ξανά σε διψήφια διαφορά για το 89-77. Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει με τον Πάντερ να είναι ο μόνος του χωρίς συμπαραστάτες. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον κόσμο του Ολυμπιακού να επιζητεί την 100αρα με τον Στρένλιενκς να μην χαλάει χατίρια και το ματς να λήγει 100-86

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.