Της έκλεισε το σπίτι μέσα στη Μαδρίτη!

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα τεράστιο διπλό στην έδρα της Ρεάλ επικρατώντας με 79-80 και πλέον είναι με το ένα πόδι στην τετράδα της Euroleague.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για το ξεκίνημα της αναμέτρησης επέλεξε τέσσερις Έλληνες στην βασική του πεντάδα. Πιο αναλυτικά οι Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ ήταν οι πέντε που πλαισίωναν το αρχικό σχήμα.

Οι ερυθρόλευκοι στα πρώτα δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου ήταν λίγο νευρικοί με αποτέλεσμα η Ρεάλ να ήταν μπροστά με 5-0. Όμως ένα τρίποντο του Πρίντεζη από την γωνία και ένα κάρφωμα του σέντερ των ερυθρόλευκων έφερε το σκορ στα ίσα (5-5). Όμως αν και στο 4’ οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ με 7-9, οι Μαδριλένοι έτρεξαν ένα 6-0 σερί και έκαναν το 13-9 αναγκάζοντας τον προπονητή του θρύλου να καλέσει τάιμ άουτ. Παραταύτα τα όσα ανέλυσε στους παίκτες του ο Έλληνας τεχνικός έπιασαν τόπο αφότου η ομάδα του Πειραιά ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και προηγήθηκε με 13-17 πραγματοποιώντας ένα 0-8 επιμέρους σκορ. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο είχε ανανεώσει πολλές από τις επιθέσεις του πράγμα που έδειχνε με πόση αποφασιστικότητα πήγαιναν στα ριμπάουντ οι παίκτες του. Σκορ πρώτης περιόδου το 20-21.

Οι Πειραιώτες και στην αρχή της δεύτερης περιόδου έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι αφού κυρίως στην επίθεση είχαν βρει τις αδυναμίες των γηπεδούχων και χτυπούσαν συνεχώς εκεί (27-32). Βέβαια αν και η Ρεάλ στην άμυνα την είχε πληρώσει πολύ ακριβά αφήνοντας τα σουτ στον Ολυμπιακό, στην άλλη πλευρά του παρκέ ήταν αρκετά παραγωγική καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν συγκεντρωμένοι στην περιφερειακή τους άμυνα (32-38 στο 15’). Το παιχνίδι σου έδινε την εντύπωση πως απλά περιμέναμε να σταματήσουν να τα βάζουν όλα οι ερυθρόλευκοι. Αυτό όμως δεν ίσχυε αφού χωρίς μάλιστα τον Βασίλη Σπανούλη στο παρκέ ο θρύλος είχε συνεχώς το προβάδισμα. Τελικό σκορ ημιχρόνου το 39-45.
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αρκετά παρόμοιο με αυτό της αρχής του παιχνιδιού αφού και τότε ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς συγκέντρωση στο παρκέ με αποτέλεσμα η Ρεάλ να ισοφάρισε το σκορ (49-49). Βέβαια δύο προσωπικές ενέργειες του Κώστα Παπανικολάου έδωσαν και πάλι αέρα τεσσάρων πόντων στον θρύλο στα μέσα του δεκαλέπτου (49-53). Οι γηπεδούχοι είχαν από την πρώτη περίοδο να περάσουν μπροστά και συνέχιζαν να μην το κάνουν αφότου όπως επισημάναμε και προηγουμένως οι ερυθρόλευκοι είχαν σε όλα έτοιμη απάντηση. Σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο το 62-65 χάρις σε ένα φοβερό εκτός ισορροπίας τρίποντο του Γουίλτζερ στην εκπνοή.

Στα τρία προηγούμενα δεκάλεπτα η αναμέτρηση ήταν ένα αληθινό ντέρμπι με τους Πειραιώτες όμως να έδειχναν έτοιμοι για το μεγάλο διπλό που θα τους έδινε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Η τελευταία και καθοριστική περίοδος που θα έκρινε τον νικητή ήταν η τέταρτη λοιπόν. Στην αρχή αυτής η Ρεάλ πήρε όμως το προβάδισμα με 66-65 περνώντας μετά από πολύ ώρα μπροστά. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ τα οποία είχε χάσει στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου με αποτέλεσμα να ήταν πίσω με 71-67. Επίσης από νωρίς είχε συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ πράγμα που τον έκανε πιο χαλαρό στην επιθετική του άμυνα. Στο πεντάλεπτο ο Ρέγιες έχασε δύο βολές, δέχθηκε τεχνική ποινή και ο θρύλος πέρασε και πάλι μπροστά χάρις σε τρίποντο του Πρίντεζη (73-74). Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά ψύχραιμοι και αυτό φαινόταν από τις βολές που ήταν όλες εύστοχες σε σχέση με τους Μαδριλένους. Με 1.34 να είχε μείνει στο ρολόι οι ερυθρόλευκοι νικούσαν με 76-77 και είχαν την κατοχή. Στα 0.34 δευτερόλεπτα ο Στρέλνιεκς πέτυχε ένα πολύ δύσκολο καλάθι και έκανε το 78-79. Είχαν μείνει μόλις 15 δευτερόλεπτα και οι ερυθρόλευκοι είχαν το προβάδισμα με 79-80 και έπρεπε να βγάλουν την άμυνα για να κερδίσουν. Αυτό το έκαναν σε άψογο βαθμό και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη μέσα στην Μαδρίτη με 79-80.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.