Τεράστια νίκη!


Η εξαιρετική πορεία της ομάδας πόλο των Ανδρών του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο Champions League, μετά την επικράτηση με 8-6 επί της Γιουγκ Ντουμπρόβνι , για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο. Ο Θρύλος ήταν ο μεγάλος νικητής σε μια αναμέτρηση που αποτέλεσε διαφήμιση για το ευρωπαϊκό πόλο και τον διατηρεί μόνο πρώτο στην κορυφή του 1ου ομίλου. Αυτή ήταν η έκτη νίκη που πανηγυρίζουν οι Πειραιώτες  οι οποίοι συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του 1ου ομίλου μόνοι και αήττητοι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.  Η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης και πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν από δυο χρόνια, Γιουγκ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική (7/2) αλλά με το απόλυτο των νικών που τρέχουν οι Πειραιώτες στο Παπαστράτειο φαντάζουν ως φαβορί για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Άμυνα για σεμινάριο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και με οδηγό την άμυνα του προηγήθηκε με 3-0 παίζοντας πολύ σωστά και αποτελεσματικά στον παίκτη παραπάνω. Το πρώτο μισό του οκταλέπτου κύλησε χωρίς σκορ για τις δυο ομάδες. Ο Γιάννης Φουντούλης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω. Το 2-0 διαμόρφωσε ο Αλέξανδρος Γούνας με άπιαστη εκτέλεση από την περιφέρεια. Με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Φουντούλη, στον παίκτη παραπάνω και αυτό, ο Θρύλος έκανε το 3-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Απροσπέλαστος Πάβιτς

Ο Γιόσιπ Πάβιτς είχε "κατεβάσει ρολά" κάτω από τα δοκάρια μην επιτρέποντας στους Κροάτες να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου ο Γενηδουνιάς με γκολ από την περιφέρεια αύξησε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ. Η πρώτη φορά που παραβιάστηκε η «ερυθρόλευκη» εστία ήταν στο 3:31 της περιόδου με τη Γιούγκ να μειώνει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου σε 4-2.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η διαφορά μειώθηκε στο γκολ, ωστόσο ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά που διαμόρφωσε το 5-3. Με συνεχόμενες αποβολές παικτών που εκμεταλλεύτηκαν και οι δυο ομάδες έγινε το 6-4 στο 5:23 του οκταλέπτου, σκορ που διατηρήθηκε με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού, Γιόζιπ Πάβιτς. Οι δυνατές μονομαχίες συνεχίστηκαν, με τη διαφορά να παραμένει στα δυο γκολ και με το τελικό 8-6 ο Ολυμπιακός να πανηγυρίζει μια ακόμα νίκη, στο δρόμο για τη Γένοβα και την επόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στην Κροατία για να αντιμετωπίσουν εκ νέου τη Γιούγκ ατην αυλαία του δεύτερου γύρου.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 2-2, 1-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (π/π 4:17), 2-0 Γούνας (περιφέρεια 1:38), 3-0 Φουντούλης (π/π 00:38).

2ο οκτάλεπτο: 4-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια 06:39), 4-1 Ρενζούτο (φουνταριστός 3:31), 4-2 Φάτοβιτς (π/π 1:33).

3ο οκτάλεπτο: 4-3 Μάκαν (π/ο 7:25), 5-3 Γενηδουνιάς (π/π 6:48), 5-4 Τζόκοβιτς (π/π 6:02), 6-4 Μουρίκηες (π/π 5:23).

4ο οκτάλεπτο: 7-4 Ομπράντοβιτς (π/π 5:48), 7-5 Ρετζούτο (π/π 5:36), 7-6 Ρετζούτο (περιφέρεια 2:18), 8-6

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος

Γιούγκ (Κόμπεσκακ): Μπίζατς, Μάκαν 1, Φάτοβιτς 1, Λόνκαρ, Τζόκοβιτς 1, Γκαρσία, Ιβάνκοβιτς, Ράσοβιτς, Ρενζούτο 3, Παβλίσεβιτς, Μπένιτς, Λοζίνα, Τζάρακ.

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης τα εξής: «Είμαι ικανοποιημένος γα το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Κάνανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι σήμερα, Ήταν πολύ δυνατή η αρχή, όπως συνηθίζουμε, απέναντι σε ένα πολύ πιο δύσκολο αντίπαλο. Το να κρατήσεις τη Γιούγκ σχεδόν δυο οκτάλεπτα χωρίς γκολ είναι σπάνιο να το δεις σε παιχνίδια ευρωπαΪκά. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και ιδίως στην άμυνα πολύ αποτελεσματικοί και καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Ήταν απλά τρεις βαθμοί για εμάς, έχουμε ακόμα επτά παιχνίδια. Σίγουρα νιώθουμε πιο άνετα που είμαστε στην κορυφή με αρκετούς βαθμούς διαφορά αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε με καλές εμφανίσεις και να φτάσουμε στο τέλος με πολλή ενέργεια και πάθος».

Ο αρχηγός της ομάδας Γιόζιπ Πάβιτς δήλωσε στο osfp.gr «Είναι μια νίκη όπου πήραμε τρεις βαθμούς και τίποτα άλλο. Συνεχίζουμε τώρα με το παιχνίδι στην Κροατία. Είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά, στο δρόμο για το Final-8. Η ομάδα είναι πάντα αυτή που παίζει καλά, εγώ χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του και το ότι παίζουμε ο ένας για τον άλλον σαν ομάδα είναι που μας χαρακτηρίζει και κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.