Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας

Παρά το αρχικό προβάδισμα η εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από τους Ρώσους με 69-74.

Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η Εθνική μας ομάδα είχε το πάνω χέρι και στις δύο πλευρές του παρκέ παίζοντας όχι μόνο εξαιρετική άμυνα απέναντι στους Ρώσους αλλά και στοχευμένη επίθεση χτυπώντας κατά ριπάς στον εφοδιασμό με τον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στα πρώτα δέκα λεπτά η Ελλάδα είχε 8 ασσίστ πράγμα που την έφερε στο τέλος του δεκαλέπτου να προηγείται με 7 πόντους 24-17( ο Σβέντ είχε μόλις 1/7 σουτ σε 6 λεπτά παιχνιδιού).

Έτσι όπως τελείωσε το πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου άρχισε και το δεύτερο η Ελλάδα, φτάνοντας μάλιστα και στο +13 από τους Ρώσους. Παρόλα αυτά η Ρωσία έκανε ένα ξέσπασα στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου τελειώνοντας το ημίχρονο στο -6. Το 37-31 αδικούσε σίγουρα την εικόνα της ομάδας μας που είχε 10-0 πόντους στον εφοδιασμό και  26-14 πόντους μέσα από την ρακέτα. Αν και η διαφορά ήταν σε μικρά επίπεδα οποίος έβλεπε το παιχνίδι καταλάβαινε ότι η Ελλάδα έλεγχε τον ρυθμό αφού ήταν μπροστά για 14 λεπτά συνεχόμενα.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 10 (4ρ., 6ασ., 2κλ.), Μπουρούσης 4, Σλούκας 5, Παππάς, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο.

Ρωσία (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 4 (1/7σ., 4ασ., 4λ.), Φριτζόν 5, Ζούμπκοβ, Χβοστόβ 4, Μοζγκόβ 11 (4/4σ., 3/3β.), Βοροντσέβιτς 2, Κουλάγκιν Ντ. 5, Κουρμπάνοβ.


Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ακριβώς σαν να βλέπαμε σε επανάληψη την δεύτερη περίοδο αφού και πάλι η Ελλάδα έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο πεντάλεπτο φτάνοντας ξανά στο +11 αλλά δεν συνέχισε ανάλογος δείνοντας την ευκαιρία στους Ρώσους όχι μόνο να μειώσουν αλλά και να ισοφαρίσουν κάνοντας το 51-51. Παρόλα αυτά η Εθνική δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ πηγαίνοντας στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στο +2(53-51).

Και στην αρχή του τελευταίου και καθοριστικού δεκαλέπτου η Ρωσία πέρασε μπροστά με 53-55 χάρις τον εξαιρετικό στο δεύτερο ημίχρονο Σβέντ (η Ρωσία είχε να προηγηθεί από το έκτο λεπτό). Η Ελλάδα έχασε την συγκέντρωση της κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. Η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη για την Εθνική μας ομάδα που ήταν πίσω με 7 πόντους ψάχνοντας ένα μικρό θαύμα στα τελευταία 5.38 για το τέλος. Για αυτήν την κακή εικόνα το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν έφτεγαν οι παίκτες αφού έπαιζαν οι ίδιοι και οι ίδιοι με τον Μίσσα να μην εμπιστεύεται κανέναν σχεδόν “αναπληρωματικό”. Με 3 λεπτά να μένουν για το τέλος η Ελλάδα ήταν στο -4 με 2.41 να έμεναν για το συγκλονιστικό φινάλε. Η Εθνική είχε δύο φορές την ευκαιρία να περάσει μπροστά αλλά η Ρωσία ήταν που έστειλε την διαφορά στο +4 με 0.44 να έμεναν. Και δυστυχώς το παιχνίδι τελείωσε με τον Ρωσία να πετάει εκτός την Ελλάδα και να πηγαίνει στα ημιτελικά επικρατώντας με 69-74.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.