Σπουδαία νίκη σε μια δύσκολη έδρα


Σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ από μια πολύ δύσκολη έδρα όπως αυτή του ΠΑΣ στο γήπεδο των Ζωσιμάδων στα Γιάννενα με 0-2.
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά και για τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να χάνει πρώτος μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Φορτούνη όταν ο Καρντόσο έστρωσε τη μπάλα στον Έλληνα μέσο όμως το σουτ του απέκρουσε ο Περιστερίδης! Οι Γιαννιώτες όμως απάντησαν άμεσα και μετά από μόλις ένα λεπτό έχασαν τεράστια κλασσική ευκαιρία με τον Μαμπούλου που σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Λεάλι ο 26χρονος Γάλλος επιθετικός έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και με μια πολύ όμορφη κεφαλιά του Καρντόσο ο Περιστερίδης που έμοιαζε να είναι σε εκπληκτική μέρα απέκρουσε εντυπωσιακά! Οι ερυθρόλευκοι αλλά και οι Γιαννιώτες προσπάθησαν στη συνέχεια να πιέσουν κυρίως με μακρινά σουτ χωρίς όμως να βρίσκουν στόχο. Η φάση του αγώνα έγινε στο 40΄ όταν ο Φορτούνης σε μια πολύ όμορφη διείσδυση ανακόπηκε αντικανονικά από τον Λιλά και ο διαιτητής έδωσε φάουλ σε μια πολύ δύσκολη φάση όπου οι πρωταθλητές ζήτησαν πέναλτι αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής! Ο Αλβανός μέσος Λιλά αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι οι Γιαννιώτες έμειναν με δέκα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης η μπάλα κόντραρε αλλά ο Περιστερίδης έκανε μία ακόμη τεράστια απόκρουση με τα πόδια παρόλο ότι κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που η μπάλα πήγαινε, και κάπως έτσι βγήκε το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια δίχως τέρματα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν κάπως πιο νωθρά με τον Ολυμπιακό να κάνει την πρώτη του καλή στιγμή με ένα ακόμα μακρινό σουτ αυτή τη φορά από τον Ρέτσο. Ο Πάολο Μπέντο ανακάτεψε την τράπουλα με τον Πάρντο να παίρνει τη θέση του Ελιουνούσι και τον Φορτούνη να παραχωρεί τη θέση του στον Ιντέγε γεμίζοντας έτσι περισσότερο την επίθεση των πρωταθλητών.Έτσι λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 69΄ ο Σεμπά έβγαλε μία πολύ όμορφη μπαλιά στον Όσκαρ Καρντόσο και αυτός προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Ο Πορτογάλος λόγο και του κακού αγωνιστικού χώρου μετά το γκολ των πρωταθλητών και συγκεκριμένα δέκα λεπτά μετά έβγαλε τον σκόρερ Καρντόσο και τη θέση του πήρε ο Εστεμπάν Καμπιάσο για να βοηθήσει στο χώρο του κέντρου. Παρόλο αυτά οι Πειραιώτες βρήκαν τον τρόπο και νίκησαν για δεύτερη φορά την εστία του Περιστερίδη με ένα πολύ όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του Βραζιλιάνου Σεμπά διαμορφώνοντας το τελικό 0-2...

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης, Μαμπουλού (59’ Γαρουφαλιάς), Ζάιρο (75’ Κόντε), Ακόστα (81’ Ναδάλες).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Φορτούνης (65’ Ιντέγε), Ελιουνούσι (58’ Πάρντο), Μάρτινς, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Καρντόσο (79’ Καμπιάσο), Σεμπά.

Δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.