Το προφίλ της Δυναμό Κιέβου


Ως γνωστόν, η ομάδα που θα βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό στην φάση των "32" του Europa League είναι η Ντιναμό Κιέβου. Για την ιστορία και για όσους θυμούνται είναι η ομάδα που βρήκε και η ΑΕΚ απέναντι της πριν από έναν χρόνο στην ίδια φάση της διοργάνωσης.


Μιλάμε λοιπόν για μια ουκρανική ομάδα που ιδρύθηκε το 1927, έχει ως έδρα το Ολικπίνσκι χωρητικότητας 70.000 θεατών και έχει  συνολικά 35 τίτλους ( 15 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 6 ουκρανικά Σούπερ Καπ και 2 Uefa Winner's Cup) στην ιστορία της.


Την φετινή χρονιά σε 18 αγώνες πρωταθλήματος η Ντιναμό Κιέβου, μετράει 38 βαθμούς με 14 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα ενώ βρίσκεται στην 2η θέση της κατάταξης πίσω από την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Από εκεί και πέρα, στους ομίλους του Europa League η συγκεκριμένη ομάδα μέτρησε 11 βαθμούς σε 6 παιχνίδια έχοντας συνολικά 10 γκολ και 7 γκολ παθητικό σε έναν όμιλο με την γαλλική Ρέμς, την Αστάνα και την Γιάμπλονετς.


Με βάση τα παραπάνω λοιπόν και όσα γνωρίζουμε από τους Ουκρανούς, είναι μια ομάδα που δέχεται συχνά γκολ και φυσικά δεν είναι μια κλήρωση φόβητρο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αν δείξει ανάλογο θετικό πρόσωπο όπως και με την Μίλαν τότε ίσως ελέγχει αυτός την υπόθεση πρόκριση.

Τελειώνοντας να πούμε ότι εκείνη την περίοδο οι Ουκρανοί δεν θα έχουν αγώνες πρωταθλήματος καθώς αυτό ξεκινά ξανά γύρω στον Μάρτιο κάτι που πολλές φορές είναι πολύ καλό για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν τέτοιες ομάδες καθώς λόγω της αποχής δεν έχουν καλο ρυθμό. Σημαντικό ρόλο φυσικά παίζει και ο καιρός όπου εκείνη την περίοδο το κρύο είναι... τσουχτερό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.