Άνετη νίκη επί της Γκράν Κανάρια στο ΣΕΦ




Ο Ολυμπιακός έκανε το αναμενόμενο φτάνοντας τις 9 νίκες στην Ευρωλίγκα καθώς επικράτησε με 98-77 της Γκράν Κανάρια για την 14η αγωνιστική. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ως κορυφαίο τον Βασίλη Σπανούλη, με 21 πόντους.



Ο Ντέιβιντ Μπλάτ είχε στην διάθεση του όλους τους παίκτες του καθώς και ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στην μέση στο παιχνίδι κόντρα στην Βαρκελώνη την περασμένη Τρίτη, ήταν ετοιμοπόλεμος. Οι Πειραιώτες θυμίζουμε πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν ρεκόρ 8 νίκες και 5 ήττες στην διοργάνωση και σίγουρα ήθελαν να κλείσουν την χρονιά τόσο με την νίκη απέναντι στους Ισπανούς όσο και με το διπλό στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Νταρουσάφακα την ερχόμενη εβδομάδα.


Από την άλλη, η Γκράν Κανάρια βρίσκεται στην 12η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 5-8 και την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την Μπασκόνια με 20 πόντους διαφορά. Επίσης, για όσους δεν το γνωρίζουν, στην συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζονται και δύο πρώην παίκτες του Θρύλου, ο λόγος για τους Ντι Τζέι Στρόμπερι (2015-2016) και τον Κιμ Τιλί (2017-2018).


Με τους Γκος, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ντέιβιντ Μπλάτ. Το πρώτο καλάθι του αγώνα το πέτυχε με ωραίο τελείωμα ο Στρέλνιεκς ενώ ακολούθως ο Παπανικολάου έκανε το 4-0. Προς τα μέσα της περιόδου, μπροστά πήρε και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έγραψε το 10-9 έπειτα από μικρό προσπέρασα των φιλοξενούμενων. Αξίζει να σημειωθεί πως με την είσοδο του Σπανούλη στο παρκέ, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε κατά πολύ στο επιθετικό του κομμάτι, ενώ στην άμυνα η ομάδα καθάριζε τα ριμπάουντ κλειδώνοντας τον γίγαντα ψηλό της Γκράν Κανάρια, Πασένκινς. Σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το 20-14.


Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Γιώργος Μπόγρης που παρέμεινε στο παρκέ πέτυχε και τους πρώτους του πόντους στον αγώνα έπειτα από ασίστ του Σπανούλη (22-14). Οι γηπεδούχοι σε 13 λεπτά αγώνα είχαν επιχειρήσει μόλις 3 τρίποντα εκ των οποίων κανένα δεν είχε βρει στόχο, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν 4/7, πράγμα που έδειχνε ότι ο Ντέιβιντ Μπλάτ στόχευε την ρακέτα της ισπανικής ομάδας και μέχρι τότε είχε θετικό αποτέλεσμα καθώς η ομάδα έφτασε στο +10 έπειτα από καλάθι του Γκος (31-21). Ωστόσο, το πρώτο τρίποντο δεν άργησε αφότου, και πάλι ο Αμερικανός έμεινε ελεύθερος έξω από την γραμμή και ευστόχησε (40-24). Μάλιστα, η μηχανή παραγωγής πόντων των ερυθρόλευκων δεν σταμάτησε εκεί και οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμα και στο +20 (44-24). Σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 52-33. 


Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Πρίντεζη ο οποίος έφτασε τους 16 προσωπικούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο ΣΕΦ. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού ήταν σχεδόν αλάνθαστος καθώς είχε μέχρι τότε 5/8 δίποντα και 3/3 τρίποντα. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της περιόδου, ο Σπανούλης "έσπασε" τους αστραγάλους του Παούλι αφού με φοβερή προσποίηση τον "άδειασε" και ευστόχησε για τρεις γράφοντας το 68-45 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι. Ακολούθως, οι ερυθρόλευκοι έκαναν αρκετά λάθη κυρίως στην επίθεση τους πράγμα που εκνεύρισε τον Ντέιβιντ Μπλάτ. Βέβαια, η διαφορά που είχε χτίσει η ομάδα του δεν χάθηκε σχεδόν καθόλου  και το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν το 73-54.


Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα αφότου τόσο οι Πειραιώτες όσο και η Γκράν Κανάρια φάνηκε ότι αποδέχθηκαν την έκβαση της αναμέτρησης. Σε αυτό το σημείο να πούμε πως μέχρι εκείνο το σημείο ο Σπανούλης είχε 15 πόντους, ο Στρέλνιεκς 11 και φυσικά ο Πρίντεζης 16. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Ντέιβιντ Μπλάτ κάλεσε και πάλι νευριασμένος τάιμ άουτ καθώς  η Γκράν Κανάρια έβρισε συνεχώς εύκολα καλάθια μειώνοντας το σκορ στο 80-65. Τελικό σκορ στο Φάληρο το 98-77 με τον Θρύλο πλέον να έχει 9 νίκες και 5 ήττες και την επόμενη αγωνιστική να φιλοξενείται από την Νταρουσάφακα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.