Νίκη παρά τις απουσίες


Ο Ολυμπιακός με πολλές απουσίες και σύνθεση ανάγκης επικράτησε με 77-94 της Μάλαγα για το τουρνουά Costal de sol και πλέον συνεχίζει στην φιλική διοργάνωση διεκδικώντας το τρόπαιο του νικητή.

Να τονίσουμε πως Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στην Ισπανία χωρίς τους διεθνείς Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μιλουτίνοβ, Στρέλνιεκς, Τίμα, Βεζένκοφ. Παραταχθγξαν δηλαδή με σύνθεση ανάγκης.

H δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Τολιόπουλος, Τουπάν, Σπανούλης, Χάρις, Τσάπμαν, Στυλιανού, Μιλόσεβιτς, Λαμπρόπουλος, Στεφανίδης, Ποκουσέφσκι, Μπόγρης, ΛεΝτέι.

Η αρχική πεντάδα : Σπανούλης, Χάρις, Τουπάν, ΛεΝτέι και Μπόγρης.

Ο πρώην παίκτης των ερυθρόλευκων, Γουίλτζερ άνοιξε το σκορ χάρις σε τρίποντο του για το 3-0 στην πρώτη επίθεση. Ακολούθως οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγούνται με 12-5 και 16-7 στην συνέχεια χάρις κυρίως στην κακή άμυνα των φιλοξενούμενων και τα χαμένα ριμπάουντ. Ωστόσο, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ διορθώθηκε στην πίσω πλευρά του παρκέ και κλέβοντας μπάλες βγήκε στον αιφνιδιασμό και μείωσε άμεσα σε 18-17. Λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου πέρασε ο Τσάπμαν στο γήπεδο και χάρις σε 5 δικού του συνεχόμενους πόντους η ομάδα του πέρασε μπροστά με 20-22. Σκορ πρώτου δεκαλέπτου το 29-31.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά με τον ΛεΝτέι να είχε 6 πόντους σε 3 προσπάθειες δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. Επίσης πολύ παραγωγικός και σοβαρός στο παρκέ ήταν και ο Χάρις που έγραψε το 31-38 αναγκάζοντας τον αντίπαλο προπονητή να καλέσει τάιμ άουτ. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και στο +10 χάρις σε δίποντο του Τολιόπουλου (34-44). Σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 40-47 με το παιχνίδι να ήταν πολύ ανοιχτό βάση ρυθμού και τους Πειραιώτες να έδειχναν καλά στοιχεία.

Ο Αμερικανός προπονητής επέλεξε για την αρχή της τρίτης περιόδου τους πέντε βασικούς που ξεκίνησαν και την αναμέτρηση. Το προβάδισμα του Θρύλου στο ημίχρονο εξατμίστηκε πολύ γρήγορα από τους γηπεδούχους με τον Γουίλτζερ να έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και να έδειχνε πολύ διαφορετικός από το περσινό του πέρασμα από το λιμάνι του Πειραιά, και τον Ρόμπερτς να είχε 20 πόντους. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου ο Τουπάν έβαλε το δεύτερο του τρίποντο στον αγώνα και ισοφάρισε σε 59-59. Άξιο αναφοράς ήταν επίσης και η απόδοση του άγνωστου Τσάπμαν, ο οποίος μέχρι τότε είχε 5/5 δίποντα και πολύ καλή αμυντική παρουσία. Σκορ περιόδου το 67-72.

Κάτι παραπάνω από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο πήρε στον Ολυμπιακό για να πάρει και πάλι διψήφιο προβάδισμα αφού ο Σπανούλης ευστόχησε σε τρίποντο στον αιφνιδιασμό γράφοντας το 67-77. Στο γήπεδο πέρασε και ο υψηλόσωμος νεαρός Αλεξέι Πουκουσέφσκι ο οποίος μάλιστα πέτυχε και ένα ωραίο καλάθι. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι ραγδαία, με τους Πειραιώτες να ήταν συνεχώς μπροστά με μεγάλη διαφορά και τελικά να κέρδισαν με 77-94 πλησιάζοντας και πάλι τους 100 πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.