Με το δεξί στο κύπελλο ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού για την 1η αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Βασικός αγωνίστηκε ο Τουρέ που ήταν και αρχηγός.

Ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα επέλεξε ένα τελείως διαφορετικό σχήμα από τα προηγμένα παιχνίδια με το χαρακτηριστικό ότι όλοι οι βασικοί που αγωνίστηκαν κόντρα στον Πανιώνιο ήταν όχι απλά εκτός ενδεκάδας αλλά εκτός αποστολής. Αναλυτικά οι επιλογές του Πορτογάλου : Σα, Μασούρας, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Ανδρούτσος, Γκιγιέρμε, Βρουσάι, Ναουέλ, Τουρέ και Μάνος. Να τονίσουμε πως όλοι οι παραπάνω έκαναν ντεμπούτο σήμερα στις επίσημες διοργανώσεις με τα ερυθρόλευκα, με τα βλέμματα ωστόσο να έπεσαν φυσικά στον Αφρικανό άσο, ονόματι Γιάγια Τουρέ

Στον πάγκο ήταν οι : Χουτεσιώτης, Νάτχο, Χασάν, Ξενιτίδης, Γέλασε, Νικολάου και Πάρντο.

Το παιχνίδι στον Πειραιά ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά μέχρι τα πρώτα 20 λεπτά να μην μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 21’ ο Μασούρας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά κοντά στην γραμμή, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού. Δύο λεπτά αργότερα ο Τουρέ δοκίμασε εκτός περιοχής με καλές προϋπολογισμού ωστόσο το πλασέ του πέρασε λίγο έξω. Παρόλα αυτά, ο Λεβαδειακός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι τότε καθώς στο 31’ ο Μάνγκα βρέθηκε ελεύθερος στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ του δεν κατέληξε στην εστία. Στο 43’ ο Σα πραγματοποίησε διπλή επέμβαση καθώς σταμάτησε τα σουτ τον Ιωαννίδη και Γιακουμάκη κρατώντας το 0-0. Σκορ ημιχρόνου το 0-0 με τον αγώνα να μην είχε πολύ θέαμα.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το δεύτερο ημίχρονο. Στο 51’ ο Μάνος έστρωσε στον Μασούρα εκτός περιοχής αλλά αυτός από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα των Βοιωτών. Στο 58’ ο Τουρέ παραχώρησε την θέση του στον Νάτχο, με τον Αφρικανό να άκουσε για άλλη μια φορά ρυθμικά το όνομα του από την κερκίδα. Επίσης την ίδια στιγμή ο Χασάν πήρε την θέση του Ανδρούτσου. Στο 69’ οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ χάρις σε γκολ – κεφαλιά του Μάνου ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία σε σέντρα του Μασούρα και έγραψε το 1-0. Οι Πειραιώτες πριν την επίτευξη του τέρματος κυκλοφορούσαν πολύ ώρα την μπάλα ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή να επιτεθούν και τελικά δικαιώθηκαν. Στο 78’ ο Γκιγιέρμε έδωσε κάθετα στον Κούτρη που βρέθηκε στην περιοχή, αυτός γύρισε στον Χασάν αλλά το σουτ του τελευταίου κόπηκε από τον Λέιβα. Η Τρίτη αλλαγή για τους γηπεδούχους έγινε στο 84’ με τον Πάρντο να μπήκε όσον τον Ναουέλ να βγήκε. Στο 89’ η άμυνα του Λεβαδειακού απομάκρυνε εκτός περιοχής, ο Γκιγιέρμε έπιασε ένα πολύ δυνατό βολέ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελικό σκορ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το 1-0.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.