Tα χρήματα που προκύπtουν από Champions League και Europa

Ο Ολυμπιακός πέρασε ήδη έναν προκριματικό γύρο και διεκδικεί την είσοδο του στο Champions League, ενώ εξασφάλισε στη χειρότερη των περιπτώσεων την είσοδό του στους ομίλους του Europa League. 
Πάμε να δούμε τα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν για τον Ολυμπιακό αλλά και όλες τις ομάδες που θα βρεθούν σε αυτές τις διοργανώσεις. 
Αρχικά λοιπόν, οι Πειραιώτες που ξεκίνησαν από τον 2ο προκριματικό, εξασφάλισαν ήδη τις 380.000 ευρώ της συμμετοχής αυτής .Πέρα όμως από αυτά αν καταφέρουν να περάσουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (Champions League) όπως και κάθε άλλη ομάδα, θα λάβουν περί τα 15,25 εκατ. ευρώ.
Από εκεί και πέρα κάθε νικηφόρο αποτέλεσμα θα βάζει στα ταμεία της κάθε ομάδας 2,7 εκατ. ευρώ ενώ κάθε ισοπαλία 900 χιλιάδες ευρώ. Φυσικά τα έσοδα για μια ομάδα που προκρίνεται δεν σταματούν εκεί καθώς η πρόκριση στους 16 δίνει επιπλέον 9,5 εκατ. ευρώ, στα προημιτελικά 10,5 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά 12 εκατ. ενώ στον τελικό 15 εκατ. ευρώ, με τον νικητή να κερδίζει επιπλέον 4 εκατ. ευρώ. Φυσικά θα υπάρξουν και επιπλέον έσοδα όπως πχ τα τηλεοπτικά όμως τα ποσά δεν είναι στάνταρ για κάθε χώρα και ομάδα.
Τηλεοπτικά θα προκύψουν φυσικά και για κάθε ομάδα που θα φτάσει στην φάση των ομίλων του UEFA Europa League, ενώ ο Ολυμπιακός (όπως και κάθε ομάδα που βρεθεί στους ομίλους του Europa) θα βάλει αυτομάτως (αν τελικά βρεθεί στο Europa) στο ταμείο τoυ 2,92 εκατ. ευρώ. Σε κάθε νίκη θα λαμβάνουν 570.000 ευρώ και στην ισοπαλία 190.00 ευρώ. Ο πρώτος του κάθε ομίλου θα λάβει επιπλέον1 εκατ. ευρώ και οι δεύτεροι των ομίλων 500,000 ευρώ, ενώ για την πρόκριση στους 32 500,000 ευρώ, για την πρόκριση στους 16, 1,1 εκατ. ευρώ, για την πρόκριση στα προημιτελικά 1,5 εκατ. ευρώ, για τα ημιτελικά 2,4 εκατ. ευρώ, για τον τελικό 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ τέλος ο νικητής του Europa League θα λάβει επιπλέον 4 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.