Όλη η συνέντευξη του ηγέτη του Θρύλου στον Real FM

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη στον Real FM:

Για την κόντρα με τον Πέτρο Κόκκαλη:«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τον Π. Κόκκαλη, ούτε υπάρχει λόγος να κάνω βόλτα στα ΜΜΕ για να τον κατηγορήσω. Ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του ο Σωκράτης, καθώς είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του. Τον είχε διώξει ο πατέρας του από την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη και μας άφησε χρέη που εμείς καλύψαμε. Του ευχόμαστε υγεία».

Για τη σχέση του με τον Κόκκαλη, που αρχικά φαινόταν καλή: Το μοναδικό κοινό ήταν η προεδρία στον Ολυμπιακό. Δεν γιγαντώθηκα από την προεδρία στον Ολυμπιακό. Οι δουλειές μου, όπως ξέρετε, είναι στο εξωτερικό, στην Αμερική, στο εξωτερικό. Από το 2010 στον Ολυμπιακό βάζω χρήματα. Έχουμε πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 150.000.00 ευρώ χωρίς καθυστέρηση και διακανονισμό. Είμαστε εταιρία πρότυπο και χωρίς να έχω σχέση με το ελληνικό δημόσιο. Με τους συνεργάτες μου ενωθήκαμε για να βγάλουμε τον Ολυμπιακό από το αδιέξοδο. Ούτε ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλάμβανε να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Εβαλα με το καλημέρα 60 εκ. ευρώ και να δρομολογήσω άμεσα νέες επιτυχίες. Συνέβη από την πρώτη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός είχε την πιο ακριβή ομάδα της ιστορίας του, προερχόμενος από το νταμπλ.

Για την εμπλοκή του Κόκκαλη στον ΣΥΡΙΖΑ:  Ήταν κάτι αναμενόμενο, το ξέραμε και δεν μας έκανε εντύπωση. Σεβόμενος την ιστορία δεν μίλησα για την καμένη γη που παραλάβαμε. Ηταν πολύ χειρότερη από της ΑΕΚ όταν έπεσε στη Γ' Εθνική ή του Παναθηναϊκού μετά την Πολυμετοχικότητα. Οι εταιρίες του Σ. Κόκκαλη επί ΣΥΡΙΖΑ σφιχταγκάλιασμα, μέσω ΙΝΤΡΑΛΟΤ και ΟΠΑΠ που υπέγραψε νέα 3ετή συνεργασία αλλά και το ότι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ενεπλάκη στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Παραχώρησε τον Θωμά Μητρόπουλο σε Μελισσανίδη και Σαββίδη και στην παρέα του που έχει βλάψει τον Ολυμπιακό. Το χρήμα για κάποιους είναι βασιλιάς, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε και θα βγούμε νικητές. Είμαι πάντα ειλικρινής απέναντι στον κόσμο της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω χρημάτων και συμφερόντων.

Για τη Νέα Δημοκρατία κι ότι τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί τον Ολυμπιακό γι' αυτό: «Αν ένας σύλλογος είναι μακριά από την όποια Κυβέρνηση είναι ο Ολυμπιακός. Το 2010 είχαμε ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου. Τότε είχαμε μεγάλη αντιπαράθεση με Γερουλάνο  Μπιτσαξή. Μετά είχαμε μεγάλη κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά και μετά έχουμε μεγάλη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί βλάπτουν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Δεν έχω δουλειά στην Ελλάδα και μπορώ να βάλω με όλους. Υπάρχει No Politica».

Tι άλλαξε στις σχέσεις με ΣΥΡΙΖΑ και τις άδειες με τα κανάλια. «Πίστευα ότι οι Καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητές τους. Είχαμε άριστη σχέση τότε με τον κύριο Παπά και τον κύριο Τσίπρα. Εδώ του βγάζω το καπέλο γιατί ενημέρωσε πάντα τον Πρωθυπουργό. Ήθελα πάση θυσία την επιτυχία του διαγωνισμού και την ανάδειξη της νομιμότητας. Οι άλλοι ήταν οι ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ και Καλογρίτσας. Μία μέρα πριν την πρώτη δόση, ο κ. Παπάς μάς είπε να πληρώσουμε την 1η δόση των 23,6 εκ. ευρώ που μας αναλογούσε.  Εκκρεμούσε το ΣτΕ και τελικά εμείς πληρώσαμε το ποσό και μας ευχαρίστησε. Μία μέρα πριν είχε πληρώσει ο κ. Αλαφούζος. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα που είχαν ελεγχτεί. Δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί βρώμικου χρήματος. Ήταν οι ίδιοι που ύποπτο φάκελο. Μου ζητήθηκε να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα και να του δώσω υπό τη μορφή δανεισμού την πρώτη δόση. Επειδή είχα επισκεφτεί τον κ. Παπά όπως κι άλλοι Καναλάρχες, δεν είναι κρυφά ραντεβού, υπήρχε Δελτίο Τύπου. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι δεν θα μπορούσα να το πράξω. Ήταν ευχαριστημένοι στο να δώσει ο Μαρινάκης κι άλλα χρήματα για ένα κανάλι που έχτιζαν μέσα στο Μαξίμου».

Από εκεί ξεκίνησαν οι κακές σχέσεις; «Όχι,κοιτάξτε ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε χρησιμοποιήσει για  να νομιμοποιήσει το διαγωνισμό. Τα κεφάλαιά μας έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους οίκους του κόσμου. Μας έχουν ελέγξει τράπεζες κι οι μεγαλύτεροι οργανισμοί της Αμερικής, της Βρετανίας, της Ευρώπης και της Κίνας. Ξέρετε, έχουμε ελεγχθεί από παντού και συνεχίζουμε ανοδική πορεία. Κανείς δεν έχει να πει τίποτα κακό για τις επιχειρήσεις μας. Έχουμε φανταστική φήμη που μας βοηθάει να κάνουμε δουλειές. Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη το 2016 ήταν πεντακάθαρα, τους βοηθούσε να νομιμοποιήσουν το διαγωνισμού και μου ζητούσαν να δανείσω στον Καλογρίτσα για να κάνει το κανάλι. Τί έγινε; Θα σας πω εγώ τι έγινε. Όταν 6 μήνες συζητάγαμε για το ΔΟΛ, για το ΒΗΜΑ, για το ΝΕΑ και το in.gr δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές, όπως μου είχαν ζητήσει, που ήταν αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήθελα μπροστινούς και φερέφωνα . Σ' όλες τις δουλειές είμαι εγώ μπροστά. Δεν μπορώ να γίνω Ιβαν Σαββίδης, ούτε λαγός. Αυτά είχα να σας πω, έκανα υπομονή αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια».

Για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις«Είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να μην πιστεύει ότι είμαι στοχοποιημένος. Μέχρι στιγμής η πλειοψηφία των κατηγοριών έχει καταρρεύσει και όσες υπάρχουν θα καταρρεύσουν. Το φως νικάει το σκοτάδι, Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και δεν μπορώ να λέω κάθε μέρα ότι δεν είμαι ελέφαντας. Δεν μπορώ να ξεχάσω κάποιους ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο σ' αυτό. Όλο αυτό καταρρέει, το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Δεν με αγγίζει αυτό, δεν με απασχολεί. Πρέπει να κοιτάξω το μέλλον, τη δουλειά μου, να πάμε μπροστά. Δεν θα μείνω σ' αυτό.
Και κάτι άλλο. Έχω προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον του κ. Τσίπρα, του κ. Τζανακόπουλου και του κ. Κοντονή. Αυτό έχει γίνει εδώ και έναν χρόνο και αναμένουμε σύντομα τις αποφάσεις. Αν αυτή η Κυβέρνηση μείνει έως τον Οκτώβριο, τότε ίσως για πρώτη φορά έχουμε καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία Κυβέρνηση».

Για το ότι τον λένε "Μπερλουσκόνι": «Είχα απαντήσει και πριν από 5 χρόνια ότι είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Πειραιά. Μπήκα στα ΜΜΕ όχι για να επηρεάσω, δεν είμαι μεσάζων ή εργολάβος. Δεν κάνω δουλειές με το Δημόσιο ούτε να μου περνούν από τη Βουλή τροπολογίες και να περιμένω από την Κυβέρνηση δουλειές. Θα ήταν τεράστιο πλήγμα για την πολυφωνία της χώρας μας αν τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ έκλειναν ή να μετατρέπονταν σε κίτρινα Μέσα. Αυτή ήταν η μοίρα που προόριζε ο ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον αυτών των Μέσων».

Για το ότι στηρίζει Νέα Δημοκρατία: «Οι διευθυντές μας αφήνουν τις πένες να ασκούν το δημοσιογραφικό τους καθήκον. Δεν συμφωνώ σ' αυτό».

Για τον Ολυμπιακό και τα δύο χαμένα πρωταθλήματα: «Δεν θα ήθελα να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες ή να αναφερθώ σε τύχη και διαιτησία.
Κερδίσαμε 7 σερί πρωταθλήματα, στην Ευρώπη είχαμε τεράστιες επιτυχίες κι ο Ολυμπιακός οδηγήθηκε στην ψηλότερη θέση του. Είχαμε κακή χρονιά το 2017-2018, στον Ολυμπιακό δεν μας αρέσουν οι δικαιολογίες. Αποφασίσαμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα από το μηδέν. Η ομάδα μας είχε μια τεράστια πρόκριση εις βάρος κόντρα στη Μίλαν, που είναι η ιστορικότερη επιτυχία. Παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, θέλω να επικεντρωθώ στο μέλλον. Θα σας πω ότι θα είμαστε καλύτεροι και θα επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που του αρμόζει.
Για το τι κάναμε φέτος, την απάντηση την έδωσε ο κόσμος μας. Γέμισε το Καραϊσκάκης. Θυμάστε κάτι ανάλογο όταν χάθηκε το πρωτάθλημα. Είναι χρέος μας να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή».

Πότε οι εφοπλιστές θα συνεισφέρουν στο κράτος για να βγούμε από το αδιέξοδο;
Τα χα πει πριν από 5 χρόνια στην ένωση εφοπλιστών για την ανάγκη να πληρώνουμε παραπάνω χρήματα. Εχουμε πληρώσει 70.000.000 ευρώ ως έκτακτες εισοφρές. Εγώ έχω πληρώσει πάνω από 19.000.000 ευρώ από την εταιρία μου ως έκτακτη εισφορά. Εχουν γίνει βήματα.
Επίσης, έχουν βοηθήσει πάρα πολύ σε διάφορες καταστροφές με ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Τελευταία στο Μάτι ξόδεψαν πάνω από 24.000.000 ευρώ και η Ενωση Βιομηχάνων μάζεψε 400.000 ευρώ. Υπάρχουν διαφορές και συνεισφέρουν πολλά στον τόπο μας.

Δεν ρώτησα για το μπάσκετ του Ολυμπιακού«Θα σας μιλήσω για το μπάσκετ αλλά να πούμε για τον Ερασιτέχνη κιόλας...
Πάμε στο μπάσκετ. Νομίζω το ξεκαθάρισα με μια ανακοίνωση. Αυτή τη στιγμή, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και θα παραμείνουν. Εχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα έχουν φέρει δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ελληνικά πρωταθλήματα. Εγώ τους στηρίζω και είμαι μαζί τους, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα. Είμαστε εγγυητές.
Τον Ερασιτέχνη το 2010 τον παραλάβαμε 7 εκ. χρέη και διαλυμένο, Εχουμε ξοδέψει 25.000.000 ευρώ. Είναι χρήματα με αποδείξεις και εμβάσματα και έχουμε δει θαύματα. Εχουμε φέρει στην Ελλάδα Champions League Ευρωπαϊκά τρόπαια. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ευρώπη, στον κόσμο που να συντηρεί τόσα τμήματα που να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό το πετύχαμε με πολλή δουλειά και από τον κύριο Κουντούρη».

Σας έχει καταβάλλει ψυχικά η κόντρα με την Κυβέρνηση; «Σε καθημερινή βάση. Ξέρετε είναι πολύ δύσκολο να λυγίσω. Το σπουδαιότερο σ' αυτή την κόντρα είναι ότι δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Για τη δική τους ατζέντα και σε μεγάλες προδοσίες όπως το Μακεδονικό, το μνημόνιο, τους καθημερινούς πλειστηριασμούς θέλουν να μεταφέρουν την ατζέντα αλλού. Με όλες αυτές τις αηδίες και τις σκευωρίες, όπου με μια μαύρη προπαγάνδα θέλουν να αποπρασαντολίζουν τους Ελληνες. Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ο Μαρινάκης είναι εδώ, αγαπά τον τόπο και θα πάμε μέχρι την τελική δικαίωση. Τους προκαλώ να απαντήσουν και να απαντήσουν με επιχειρήματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.