Έγινε το restart στο Μαυροβούνιο!


Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Μαυροβούνιο επικρατώντας της Μπούντουτσνοστ επιστρέφοντας έτσι στις νίκες μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Ο αγώνας:

Ένας Ολυμπιακός λοιπόν από τα παλιά ήταν με το ξεκίνημα της αναμέτρησης που από πολύ νωρίς επέβαλε το ρυθμό του και βρέθηκε στα πρώτα λεπτά να προηγείται με 4-15. Ο ρυθμός αυτός αρχικά δεν συνεχίστηκε καθώς η αντίπαλη ομάδα με ένα σερί 12-0 γύρισε το ματς όμως οι ερυθρόλευκοι δίχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 21-27.

Με τους Βεζένοφ , Τουπάν και Μάντζαρη να κάνουν σπουδαία πράγματα κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά και τελικά να ολοκληρώσουν το πρώτο 20λεπτο με 17 πόντους μπροστά στο σκορ καθώς το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Θρύλο να προηγείται με 34-51 με πρώτο σκόρερ εκείνη τη στιγμή τον Γιώργο Πρίντεζη με 12 ενώ ακολουθούσε ο  Μιλουτίνοφ με 10. Να σημειώσουμε ότι ο Βαγγέλης Μάντζαρης πέτυχε ένα τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο και έγινε μόλις ο 4ος Έλληνας που φτάνει τα 200 τρίποντα στην Euroleague.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο με τον Βασίλη Σπανούλη παρά το γεγονός  ότι άργησε να βρει τους πρώτους του πόντους κατόρθωσε με τις υπέροχες ασίστ του να ανοίγει την άμυνα της Μπούντουτσνοστ και να δίνει την ευκαιρία στους Γκος και Μιλουτίνοφ να σκοράρουν, με το Σέρβο να περνάει πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι εκείνη τη στιγμή, και τον Ολυμπιακό να φτάνει τη διαφορά στο +20 ενώ το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στους 19 πόντους 54-73.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα του και μόνο όταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποχώρησε από το παρκέ για να ξεκουραστεί τότε η Μπούντουτσνοστ βρήκε κάποια ριμπάουντ χωρίς όμως να στοιχίσουν στον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να μειώσουν λίγο τη διαφορά όμως ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε και εν τέλει κέρδισε με σκορ 76-89, μετατρρποντας έτσι το ρεκόρ του σε 13-12 αποκτώντας σαφές πλεονέκτημα πρόκρισης στα Play-Offs

Ολυμπιακός, (David Blatt):  Πρίντεζης 19 (1), Μιλουτίνοφ 15, Τουπάν 13 (3), Βεζένκοφ 12 (2), Γκος 12 (2), Γουέμπερ 7 (1), Σπανούλης 5 (1), Παπανικολάου 3 (1) και Μάντζαρης 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.