"Είμαστε ακόμα ζωντανοί- Δεν εξαρτάται όμως από εμας"

O Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου τόνισε:

"Συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό παιχνίδι, με ένταση. Από τη δική μας πλευρά δεν μπορούσαμε να σουτάρουμε με καλά ποσοστά. Είχαμε 4/17 τρίποντα και σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι δύσκολο να κερδίσεις, όταν δεν σκοράρεις εύκολα. Εκτιμώ πολύ τη βοήθεια του κόσμου που μας έδωσε ώθηση και μακάρι να είχαμε φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στο τέλος όμως το βάθος της Ζαλγκίρις μάς έκανε ζημιά, εμείς είχαμε 6 πόντους από τον πάγκο και εκείνοι 15».

Για το πού εστιάζει το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο σετ παιχνίδι είπε:

«Πιστεύω πως δεν είχαμε καλά ποσοστά. Όταν δεν βάζεις σουτ από μακριά, το παιχνίδι μέσα στο καλάθι είναι πιο δύσκολο. Οι ομάδες με τον καιρό σε μαθαίνουν και προσαρμόζονται. Τις 3-4 τελευταίες εβδομάδες η απουσία παικτών που είναι ικανοί σε δημιουργία και εκτέλεση, όπως ο Σπανούλης και ο Στρέλνιεκς, σίγουρα επηρεάζουν την επίθεσή σου. Δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό, αλλά θα ακουγόταν σαν δικαιολογία. Όταν χάνεις 20-25 πόντους από το σκοράρισμά σου λόγω αυτών των απουσιών, έχεις επιθετικό πρόβλημα».

Για το τι θα άλλαζε αν γύριζε το χρόνο πίσω, απάντησε:

«Είναι καλή ερώτηση και θα την απαντήσω, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα. Είμαστε ακόμη ζωντανοί σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν εξαρτάται μόνο από μας βέβαια, ούτε έχουμε δικαίωμα να νιώθουμε καλά με την εμφάνισή μας σήμερα, αλλά σημασία έχει πως είμαστε ζωντανοί και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ελπίζοντας πως τα αποτελέσματα θα είναι με το μέρος μας, με αυτούς τους παίκτες που έχουμε».

Για τον Μπριαντέ Γουέμπερ και την παρουσία του και το αν θέλει να παραμείνει στην ομάδα είπε:

 «Έχω την καλύτερη γνώμη γι’ αυτό το παιδί. Ήρθε μεσούσης της περιόδου, σε μια δύσκολη κατάσταση με τραυματισμούς και έπρεπε να προσαρμοστεί. Όμως έχει προσπαθήσει πολύ και νοιάζεται τρομερά την ομάδα. Αυτό δεν το βλέπεις συχνά σε ξένους παίκτες, ειδικά όσους έρχονται στη μέση της σεζόν. Το να βρεις έναν τέτοιο παίκτη και βλέποντας την προσωπικότητα και την προσπάθειά του, αλλά και την απόδοσή του, αυτό λέει πολλά γι’ αυτό το παιδί και τον χαρακτήρα του. Πιστεύω πως αν το αποφασίσει και πιστεύω πως θα το κάνει, θα έχει σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.