Ήττα που τον βάζει σε... μπελάδες!


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε για ένα ακόμα σερί παιχνίδι (πέμπτο στην Euroleague) να κερδίσει και ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 81-97.

Πάμε να δούμε πως διαμορφώθηκε η αναμέτρηση.

Στην πρώτη περίοδο, ο  Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με κάρφωμα του Λίντει στο ανοιχτό γήπεδο.Οι Ρώσοι απάντησαν με εύκολο μπάσιμο. Μιλουτινοφ έγραψε το όνομα του στην λίστα των σκόρερ. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 για να μειώσει ο αρχηγός με σουτ 3 πόντων. Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε και προηγούνταν σταθερά με +2 για να ρθει ο Λίντει απ την γραμμή της φιλανθρωπίας και να γράψει αρχικά το 11-11 και στην συνέχεια με ένα ακόμη θεαματικό κάρφωμα να δώσει προβάδισμα στο θρύλο. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 2/2 σουτ έδωσε προβάδισμα 4 πόντων για τους φιλοξενούμενους αναγκάζοντας τον Μπλαντ να πάρει τάιμ άουτ. Με 2 εύστοχες βολές ο Σπανούλης μείωσε την διαφορά και στην συνέχεια ο Λίντει με follow ισοφάρισε ξανά. Ο Γουέμπερ με ένα εκπληκτικό coast to coast έδωσε κεφάλι στο σκορ στους γηπεδούχους όμως ο πρώην ερυθρόλευκους center Χάινς ισοφάρισε  και στην συνεχεια με ασίστ στο Ντε Κολό διαμόρφωσε το 19-21. Ο Μπόγρης απο κοντά έκανε το 21-21 και το δεκάλεπτο έκλεισε με μια εξαιρετική προσπάθεια του Γιώργου Πρίντεζη δίνοντας προβάδισμα 23-21.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Κλάιμπερν με μια εύστοχη βολή μείωσε σε 23-22 και στην συνέχεια ο Ντε Κολό με μπάσιμο έκανε το 23-24. Ο Λίντει όντας σε καλό βράδυ ευστόχησε σε 3ποντο όμως π Κλάιμπερν απάντησε για το 26-27. Μια κακή επίθεση οδήγησε σε ενα εύκολο καλάθι για τους φιλοξενούμενους. Μια καταπληκτική κίνηση του Πρίντεζη από το χαμηλό ποστ μείωσε ξανά στον πόντο , όμως ο Ντε Κολό με 2/2 βολές κρατούσε το +3 για την ομάδα του στρατού. Ο Τουπάν ευστόχησε με 2 βολές . Ο Ντε Κολό με 7 συνεχόμενους πόντους έβαλε δύσκολα στους ερυθρόλευκους ωστόσο Σπανούλης και Σάσα μείωσαν σε 36-38. Το +2 γινόταν +4 και εναλλάσσονταν συνέχεια μέχρι το 42-46 όπου ο αρχηγός με ένα εκπληκτικό τρίποντο έκανε το 45-46. Ο Μάτζαρης που περασε στα τελευταία 50" του ημιχρόνου χάρισε ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με ένα σουτ απ τα 6.75 για το 50-48. Το ημίχρονο έκλεισε με 50-51.

Στην επανάληψη, ο Πρίντεζης με 2/2 βολές έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό. Ο Χάντερ με 4 συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους. Ο Παπανικολάου με 2 βολές μείωσε σε 54-55 όμως ο Χίγκινγκς τιμώρησε την ερυθρόλευκη άμυνα γράφοντας το 58-54. Η ρώσικη άμυνα ήταν σκληρή με αποτέλεσμα να δέχονται πόντους μόνο απο βολές , ωστόσο το ρόδι έσπασε ο Λίντει με ένα ακόμα follow και στην συνέχεια ο Πρίντεζης με σουτ 3 πόντων έδωσε προβάδισμα για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ροντρίγκεθ απάντησε αλλά ο Πρίντεζης έφερε το ματς στα ίσα. Τα συνεχόμενα λαθη οδήγησαν στο +7 με τον Χάινς να κυριαρχεί κάτω απ τη στεφάνη. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 64-72 με τους ερυθρόλευκους να έχουν χαμηλή παραγωγικότητα και μεγάλη αστοχία στην επίθεση.

Το τελευταίο δεκάλεπτο , άρχισε με τους ρώσους να χουν ως κινητήριο μοχλό τον Χάινς , τοσο σε σκοράρισμα όσο και σε δημιουργία και ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 66-78. Η διψήφια διαφορά συνεχίστηκε με το σκορ να γίνεται 70-82 6'24" πριν την λήξη. Η ψαλίδα της διαφοράς άνοιξε και άλλο φτάνοντας το +19(70-89). Η ήττα του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρη πλεον. Ο εκπληκτικός Λίντει μείωσε με 2 εύστοχες βολές. Ο Μπολομπόι ξανάφερε τους ρώσους στο +19. Η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων στο 2ο δεκάλεπτο ήταν εντυπωσιακή και αρκετά δυνατή μιας και οι περισσότεροι πόντοι του Ολυμπιακού ήταν απο βολές. Το φράγμα των 19 πόντων έσπασε ο Κλάιμπερν γράφοντας το 75-95. Ο αγώνας έληξε με σκορ 81-97.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.