Εύκολο πέρασμα από την Λήμνο για τον Ολυμπιακό



Ο Ολυμπιακός, επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα καθώς επικράτησε με 53-73 του Ηφαίστου Λήμνου εκτός έδρας. Οι ερυθρόλευκοι, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη την διάρκεια του και εν τέλει πήραν ένα εύκολο "διπλό".

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ, δεν είχε στην διάθεση του ξανά τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα καθώς δεν ήταν απολύτως έτοιμος να αγωνιστεί. Την θέση του Έλληνα φόργουορντ στην δωδεκάδα, που θα επιστρέψει στο παιχνίδι με την Μακάμπι, πήρε ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Ο Αγώνας :

Με τους Μάντζαρη, Γκος,Τουπάν, ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που προηγήθηκε με 0-4 και εν συνεχεία με 2-8 χάρις τον Αμερικανό γκαρντ που είχε σημειώσει 5 πόντους έως τότε.

Λίγο αργότερα, ο ψηλός των φιλοξενούμενων, βρέθηκε στο παρκέ καθώς έπεσε πάνω στον αστράγαλο του, παίκτης του Ηφαίστου. Ο Σέρβος σέντερ, πέρασε εκτός αλλά έδειχνε ότι δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα αφότου περπατούσε κανονικά. Βέβαια, στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν αγωνίστηκε.

Οι ερυθρόλευκοι, μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και είχαν ως πρώτος σκόρερ τον ΛεΝτέι με 8 πόντους. Σκορ στο φινάλε αυτής, το 16-22, την ώρα που και ο Αγραβάνης ήταν στο γήπεδο.

Η αρχή όμως του δευτέρου δεκαλέπτου ανήκε στον Ήφαιστο. Οι γηπεδούχοι, με ένα σερί 9-2 κατάφεραν και μείωσαν στον πόντο ,(23-24) και αυτό γιατί εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των Πειραιωτών στην επίθεση που τους έδωσαν νέες κατοχές.

Βέβαια, ακολούθως ο Θρύλος, παίρνοντας πόντους κυρίως από τον Πρίντεζη, πήρε και πάλι προβάδισμα κάτω των δέκα πόντων, ενώ το συστατικό που ξεχώρισε εκείνη την ώρα, ήταν οι 18 πόντοι από τους 35 του Ολυμπιακού που προέρχονταν από τα "4αρια".

Από εκεί και πέρα, την "σκυτάλη" πήρε και ο Σπανούλης, ο οποίος έδωσε και για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα του έπειτα από τρομερό τελείωμα (28-39). Σκορ στο τέλος του ημιχρόνου, το 32-41, καθώς ο Γκος, δεν ευστόχησε σε ένα πολύ δύσκολο σουτ από τα εννιά μέτρα πιεζόμενος.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν την υπέρ τους διαφορά αλλά δυστυχώς σε εκείνο το σημείο ήρθε άλλη μια ατυχία. Ο Γιώργος Πρίντεζης, σε μια άμυνα, "συγκρούστηκε" γόνατο με γόνατο με έναν αντίπαλο του, βγήκε εκτός γηπέδου, αλλά μετά από φροντίδα του ιατρικού επιτελείου, το πρόβλημα του δεν έδειχνε επικίνδυνο.

Για άλλο ένα παιχνίδι, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ ήταν πολύ άστοχη έξω από την γραμμή των τριών πόντων, καθώς σε 26 λεπτά παιχνιδιού είχε μόλις 2/13 τρίποντα. Επίσης, διαφορά ανάμεσα στις ομάδες υπήρχε και στις βολές, όπου ο Ολυμπιακός είχε μόλις 1/3, κάτι που έδειχνε ότι οι παίκτες του δεν "επεδίωκαν" τις επαφές κοντά στο καλάθι.

Ακολούθως, μετά από καλάθι και φάουλ του ΛεΝτέι, οι Πειραιώτες πήραν το μεγαλύτερο προβάδισμα τους στο παιχνίδι με +16 (41-57). Σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου το 43-59.

Το τέταρτο δεκάλεπτο στο "Νίκος Σαμαράς" έμοιαζε καθοριστικού χαρακτήρα κάτι που ίσως επιβεβαιωνόταν από την διαφορά των ομάδων τόσο στο σκορ όσο και στην ποιότητα. Και η υπόθεση νίκη για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε μόλις δύο λεπτά μετά το ξεκίνημα αυτού, όταν και η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ πήρε προβάδισμα με 23 πόντους έπειτα από καλάθι του Σπανούλη στον αιφνιδιασμό.

Το τελικό σκορ στην Λήμνο ανάμεσα στον Ήφαιστο και τον Ολυμπιακό ήταν το 53-73,με τον Θρύλο πλέον στις 18 νίκες στο πρωτάθλημα, κάνοντας ίσως μια καλή προπόνηση ενόψει Μακάμπι την ερχόμενη Πέμπτη (7/2).

Αυτό που μένει να δούμε πλέον, είναι η κατάσταση τόσο του Νικόλα Μιλουτίνοφ όσο και του Γιώργου Πρίντεζη με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι και οι δύο δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια, μετά την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα και τις εξετάσεις που θα υποβληθούν οι δύο αθλητές θα μάθουμε πολλά περισσότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.