Οι δηλώσεις του κόουτς


Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Ντιναμό και ρωτήθηκε τα παρακάτω:

Εάν το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ είναι οδηγός για το αυριανό ματς και τους λόγους που η ομάδα του προπονήθηκε επί ελληνικού εδάφους: 

«Είναι σίγουρο πως αύριο πρέπει να επαναλάβουμε την απόδοσή μας που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ και γενικότερα την εικόνα μας. Ήταν εκπλήρωση ενός στόχου για την ομάδα μας και για τον κόσμο μας. Ήμασταν μία ομάδα ολοκληρωμένη. Μία ομάδα πάρα πολύ δυνατή, με χαρακτήρα και προσωπικότητα και πραγματικά ήταν ένα ημίχρονο το οποίο διαχειριστήκαμε τέλεια, έχοντας τον έλεγχο στο δικό μας χέρι, επιβάλλοντας τον δικό μας ρυθμό και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Σίγουρα λοιπόν, θα μπορέσει να αποτελέσει οδηγό μας αυτό και θα ήταν πολύ χρήσιμο να επαναλάβουμε αυτή την απόδοση αύριο.
Όσο αναφορά στην προπόνηση, ξέρετε όλοι πολύ καλά πως από τον Ιανουάριο και μετά η ομάδα μας παίζει επίσημο αγώνα κάθε τρεις ημέρες. Αυτό σημαίνει πως οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται τουλάχιστον 48 ώρες για την αποθεραπεία τους μετά από κάθε αγώνα και αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Επιλέξαμε λοιπόν να προπονηθούμε σήμερα το πρωί στο Ρέντη, να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο να ξεκουραστούν από το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά και επίσης για να δουλέψουμε θέματα στρατηγικής και τακτικής που έπρεπε να προετοιμάσουμε για τον αυριανό αγώνα. Έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας διάφορα πλάνα, να μιλήσουμε, να καταστρώσουμε τα σχέδιά μας όσο αναφορά την τακτική και την στρατηγική μας για το αυριανό παιχνίδι και αυτό ήταν προτιμότερο να γίνει ιδιαιτέρως. Να γίνει στις δικές μας εγκαταστάσεις, όπου σίγουρα θα έμενε και πιο… μυστικό για να μην αποκαλυφθούν τα πλάνα μας για αύριο, αλλά και για να είμαστε πιο άνετοι και πιο ξεκούραστοι. Γι’ αυτούς τους δύο λόγους επιλέξαμε να μείνουμε στην Ελλάδα και να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που θα είχαμε εκεί, για να έχουμε καλύτερη διαχείριση στον χρόνο της αποθεραπείας».


Για το πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης»:

 «Έχουμε αναλύσει το πρώτο παιχνίδι, έχουμε ήδη μιλήσει για το αποτέλεσμα, έχουμε κάνει την εκτίμησή μας και δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε αυτή τη στιγμή αν είχαμε κάποια δυσκολία στον πρώτο παιχνίδι. Έχουμε ήδη απαντήσει στα ερωτήματα. Θέλουμε αυτή τη στιγμή να σκεφτούμε και να συγκεντρωθούμε μόνο στον αυριανό αγώνα».


Για τις φήμες περί απόλυσής του σε περίπτωση που η ομάδα του δεν κέρδιζε την ΑΕΚ:

 «Μην ανησυχείτε καθόλου για εμένα. Δουλεύω και είμαι καλά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματά μου και συγκεντρώνομαι στη δουλειά μου. Οτιδήποτε άλλο, είναι υποθέσεις και φήμες και δεν με απασχολούν. Δεν ασχολούμαι με όλα αυτά, γιατί ο μόνος σκοπός τους είναι να μου αποσπούν την προσοχή από τον στόχο μου. Πιστεύω πάρα πολύ στη δουλειά μου, πιστεύω πάρα πολύ στις ικανότητες της ομάδας μου, στην ποιότητα και στο ταλέντο της. Πιστεύω πως έχουμε μία ομάδα η οποία μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα και συγκεντρωνόμαστε μόνο σ’ αυτό. Οτιδήποτε άλλο, δεν μας απασχολεί!».


Για το πώς θα προσεγγίσει το αυριανό ματς: 

«Επιτέλους μία ερώτηση ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος για τον αυριανό αγώνα που είναι το πιο σημαντικό και γι’ αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε εδώ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι αύριο θα γίνει ένα παιχνίδι έτσι όπως αξίζει σ’ αυτή τη διοργάνωση. Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι σε μία διοργάνωση που όπως έχουμε δει, τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα. Στον προηγούμενο γύρο, μόνο τρεις ομάδες κατάφεραν να κερδίσουν στην έδρα τους απ’ όλες τις ομάδες που παίζουν σ’ αυτή τη φάση. Πολλές από τις δυνατές ομάδες, δεν κατάφεραν να κερδίσουν εκτός έδρας. Συμπεριλαμβανομένης και της Άρσεναλ. Ήταν το φαβορί για να κερδίσει παρόλο που έπαιζε εκτός έδρας, όμως δεν το κατάφερε. Αυτό λοιπόν δείχνει τη δυσκολία που έχει αυτή η διοργάνωση αλλά και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει.
Εάν ρωτάτε για το αυριανό παιχνίδι, θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που και οι δύο γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Θα είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό κατά τη γνώμη μου. Θα είναι πολύ μοιρασμένο, όπως ήταν και το πρώτο στην έδρα μας. Όπως είναι και όλα τα παιχνίδια στο UEFA Europa League αυτή τη στιγμή. Και οι δύο ομάδες θα δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο, θα δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση. Εμείς όμως, επειδή πιστεύουμε πως ο παράγοντας έδρα δεν παίζει κανέναν ρόλο πια σ’ αυτή τη διοργάνωση και είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό που επηρεάζει, παρόλο που θα παίξουμε εκτός έδρας, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι καλύτερο απ’ αυτό που παίξαμε στο γήπεδό μας. Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο στη διάρκεια όλου του αγώνα. Πιστεύουμε πάρα πολύ στη δουλειά μας, πιστεύουμε πάρα πολύ στην ποιότητά μας και έχουμε θέσει έναν στόχο από την αρχή της χρονιάς. Πιστεύουμε πως αυτή η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει και να προχωρήσει αρκετά στη διοργάνωση. Επομένως, είμαστε έτοιμοι και πολύ σίγουροι ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

Εάν έχει στο μυαλό του μία πιο επιθετική διάταξη για το αυριανό ματς:

 «Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας μας και έτσι εμφανιζόμαστε στα παιχνίδι μας. Παίζουμε συνήθως με τέσσερις επιθετικούς και με τους ακραίους της άμυνας να ενισχύουν την ομάδα μας στα επιθετικά συστήματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και αυτό σκοπεύουμε να επαναλάβουμε, γιατί έτσι αγωνιζόμαστε σε όλα μας τα παιχνίδια. Αυτό όμως που θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε σχέση με αύριο, είναι ότι πραγματικά θα δούμε δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις την πρόκριση και θα δούμε πολλές διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να προσαρμόσουν την τακτική τους σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Είδαμε πολλές φορές ότι όταν αλλάζαμε κάτι εμείς στην τακτική μας στο πρώτο ματς και δημιουργούσαμε προβλήματα στον αντίπαλο, τότε ο αντίπαλος προσπαθούσε να τα διορθώσει. Να αλλάξει την τακτική του, έτσι ώστε να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αυτή τη δυσκολία. Το ίδιο κάναμε και εμείς όταν βλέπαμε πως ο αντίπαλος έκανε κάτι για να μας μπερδέψει, έτσι και εμείς προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε σ’ αυτό. Είμαστε λοιπόν προετοιμασμένοι για να κάνουμε διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο. Γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας οι δύο ομάδες και γι’ αυτό πιστεύω πως αύριο θα γίνει ένα πολύ δυνατό αλλά και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με πάρα πολύ πλούσιες εναλλαγές, όσο αναφορά το κομμάτι της τακτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.