Ήττα στο φινάλε από τη Μακάμπι



Ο Ολυμπιακός, γνώρισε την ήττα με 65-64 από την Μακάμπι στο Ισραήλ για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας σε ένα πολύ οριακό παιχνίδι που κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ στο οποίο αστόχησε ο Πρίντεζης. Οι ερυθρόλευκοι, πλέον μετρούν 12 νίκες και 10 ήττες στην διοργάνωση.

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ, είχε στην διάθεση του όλους τους παίκτες του καθώς τόσο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι όσο και ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος "αντιμετώπισε" το οστικό οίδημα,  κρίθηκαν έτοιμοι και αγωνίστηκαν κανονικά στο παιχνίδι.
Ο Αγώνας :
1η περίοδος :

Με τους Γκος, Μάντζαρη, Παπανικολάου, ΛεΝτέι (πρώτη του φορά σε αρχικό σχήμα) και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που επιθετικά βρήκε έξι συνεχόμενους πόντους από τους δύο ψηλούς του (2-6). Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλοί και στην άλλη πλευρά του παρκέ, καθώς είχαν υποχρεώσει τους γηπεδούχους σε πολύ χαμηλά ποσοστά, με 2/7 δίποντα και 0/4 τρίποντα έως τα μισά της περιόδου.

Βέβαια, ακολούθως οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, δεν ήταν λογικοί στην επίθεση παίρνοντας βιαστικές αποφάσεις και ήταν αρκετά άστοχοι στο τρίποντο, κάτι που η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε και ισοφάρισε σε 14-14. Τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 14-16, έπειτα από το πρώτο καλάθι του Σπανούλη μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες.

2η περίοδος

Η αστοχία και των δύο ομάδων, συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου αφού σε τρία αγωνιστικά λεπτά, το 14-16 δεν άλλαξε. Χαρακτηριστικό στατιστικό, ήταν το 0/9 τρίποντα των Πειραιωτών, ενώ 1/10 είχε και Μακάμπι, που δεν έχει περάσει για 15 λεπτά πότε μπροστά στο σκορ.

Παρόλα αυτά, ένα μικρό σερί (0-4) του Ολυμπιακού που προήλθε από καλάθια των Πρίντεζη και Γκος (8π.) και κάποιες συνεχόμενες καλές άμυνες, διεύρυναν το προβάδισμα της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλάτ, που προηγούνταν με 17-22. Το ρόδι έξω από την γραμμή, έσπασε όμως ο Στρέλνιεκς, ο οποίος μετά από τρία συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ του Μπόγρη, βρήκε στόχο στο 11ο τρίποντο της ομάδας του. Σκορ στο ημίχρονο το πολύ χαμηλό 26-29.
3η περίοδος

Με τους ίδιους πέντε που ξεκίνησε τον αγώνα άρχισε και το δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός, που για βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ μετά από καλάθι του Κέιν με αντίπαλο τον Μιλουτίνοφ. Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, αφού δύο βολές του ΛεΝτέι και ένα καλάθι του Γκος έστειλαν την διαφορά και πάλι στο +3 για τον Θρύλο.

Κορυφαίος παίκτης των φιλοξενούμενων, ήταν ο Γκος, ο οποίος οδηγούσε επιθετικά την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ έχοντας 12 πόντους με 6/10 δίποντα. Πολλά τα..."πάνω κάτω" στο σκορ σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο αφού καμία ομάδα δεν είχε πάρει διαφορά πάνω από τέσσερις πόντους. Σκορ στο τέλος της περιόδου, το 45-42.

4η περίοδος

Το προβάδισμα των γηπεδούχων, ήταν αρκετά μικρό και σίγουρα η έκβαση της αναμέτρησης κρίθηκε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, όπου το "νεύρο" έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό.
Η Μακάμπι, σε ένα κρίσιμο σημείο προηγήθηκε με 5 πόντους, αλλά ο Μιλουτίνοφ με ένα τρομερό καλάθι και φάουλ έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ, μείωσε ξανά στους 2 (50-48). Ωστόσο, ο Ολυμπιακός συνέχισε άστοχος, έχασε αρκετές ευκαιρίες επιθετικά και οι γηπεδούχοι με καλάθι του Ρόλ μετά από ριμπάουντ του ίδιου πέρασαν μπροστά με 54-49.

Ακολούθως, το συγκεκριμένο "σκηνικό" δεν τελείωσε, η Μακάμπι είχε ένα μικρό προβάδισμα με 2-5 πόντους, ο Ολυμπιακός έχασε ορισμένες ευκαιρίες αλλά μετά από ένα νέο μεγάλο τρίποντο του Σπανούλη εκτός ισορροπίας και ένα κερδισμένο φάουλ στην άμυνα από τον Πρίντεζη, η διαφορά μειώθηκε στους 2 με 1.05' για το τέλος. Και ο αρχηγός δεν σταμάτησε εκεί, καθώς με ένα περιπετειώδες τρίποντο έδωσε προβάδισμα ξανά στην ομάδα του που χρειαζόταν μια άμυνα. (63-64 με 0.14'). Αυτή δεν βγήκε, ο Γουίλμπεκιν ευστόχησε και αυτός που είχε το τελευταίο σουτ ήταν ο Ολυμπιακός με 4.4'.
Όμως, η προσπάθεια του Πρίντεζη στο τέλος δεν βγήκε στόχο και το 65-64 ήταν το τελικό σκορ στο Ισραήλ.

Τα δεκάλεπτα : 14-16, 12-13, 19-13, 20-22


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.