Δεν τα κατάφερε ο Θρύλος



Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Νικόλα Μιλουτίνοφ στην σύνθεση του το πάλεψε, ήταν καλός αλλά γνώρισε την ήττα από την καλύτερη Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 94-78 στο WiZink Center για την 18η αγωνιστική.



Ο Ντέιβιντ Μπλάτ, δεν έχει στην διάθεση του τον Νικόλα Μιλουτίνοφ, ο οποίος λόγω ίωσης και υψηλού πυρετού έμεινε στην χώρα μας. Θυμίζουμε πως ο Σέρβος σέντερ έλειπε και απ' το παιχνίδι με την Μπασκόνια και τότε οι ερυθρόλευκοι παρότι πήραν την νίκη είχαν πρόβλημα στους ψηλούς.


Με τους Σπανούλη, Γκος, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπόγρη ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός που στην επίθεση ήταν εξαιρετικός καθώς στα πρώτα πέντε λεπτά είχε χάσει μόνο μια προσπάθεια και ήταν μπροστά με 12-15. Σε εκείνο το διάστημα, κορυφαίος των ερυθρόλευκων ήταν ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και πέτυχε 6 πόντους με 3/3 δίποντα. "Καταλύτης" βέβαια στην οργάνωση ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, (5π.) που τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, βγήκε από το παρκέ λόγω ενός μικρό προβλήματος στα δάχτυλα. Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ όπως πάντα έτρεχε όσο μπορούσε στο γήπεδο και βέβαια εκτελούσε με μεγάλη ευστοχία πράγμα που την καθιστούσε κυρίαρχο στο σκορ (23-18). Σκορ στο δεκάλεπτο το 28-23.


Όπως φάνηκε από την αρχή, η μπάλα πήγανε "πάνω κάτω" στο παρκέ καθώς και οι δύο ομάδες έδωσαν βάση στην επίθεση, κάτι που ίσως να μην βόλευε τον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός, όπως είπαμε και προηγουμένως, αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα στα δάχτυλα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε καθόλου στην συνέχεια καθώς γρήγορα γρήγορα έφτασε τους δέκα πόντους με 2/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα (28-28). Η Ρεάλ, παρότι είχε και αυτή εντυπωσιακά στατιστικά, δεν είχε πάρει κάποια μεγάλη διαφορά και αυτό φυσικά οφειλόταν στις συνεχείς επιθετικές "απαντήσεις" των Πειραιωτών, που έμεναν στο παιχνίδι αν και αμυντικά ήταν αρκετά κακοί. Παρόλα αυτά, αυτό φάνηκε ότι ήταν θέμα χρόνου, αφότου οι γηπεδούχοι δεν έχαναν σουτ και με νέο τρίποντο από τον Τέιλορ εκείνη την φορά, έφτασαν στο +13 (54-41). Σκορ στο ημίχρονο το 54-46 με ένα σερί 0-5 για τους φιλοξενούμενους που έριξαν την διαφορά κάτω από τους δέκα.


Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με παρόμοιο τρόπο με το πρώτο, καθώς και οι δύο ομάδες σκόραραν αρκετά συχνά όπως και σε όλη την διάρκεια του αγώνα μέχρι τότε. Εντυπωσιακός σε εκείνο το σημείο ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης (11π.), αφού ο Έλληνας φόργουορντ με μοναδικές κινήσεις πέτυχε 6 πόντους σερί για την ομάδα του και μείωσε την διαφορά σε ένα κρίσιμο σημείο (62-56). Παρά ταύτα, η Ρεάλ πήρε και πάλι διαφορά 13 πόντων και βλέποντας το πρόβλημα κάτω από το καλάθι ο Ντέιβιντ Μπλάτ πέρασε στο παιχνίδι ξανά τον Μπόγρη. Ο Έλληνας σέντερ συνέχισε πολύ καλός, έβγαλε όλες τις άμυνες κόντρα στον Αγιόν και έτσι η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 72-63.


Η τέταρτη περίοδος ήταν αυτή που έκρινε ουσιαστικά τον νικητή της αναμέτρησης καθώς η διαφορά των γηπεδούχων δεν ήταν απαγορευτική για ανατροπή και ο Ολυμπιακός έδειχνε αρκετά θετικά στοιχεία όντας χωρίς άγχος. Η Ρεάλ αύξησε και πάλι το προβάδισμα της πάνω από τους δέκα με τρεις βολές του Ρούντι αλλά ο Γκος (13π.) κράτησε στο παιχνίδι την ομάδα του με ένα νέο δικό του τρίποντο για το 78-70. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ το πάλεψε, δεν τα παράτησε, έβαλε αρκετούς αλλά δέχθηκε περισσότερους πόντους και όπως ίσως ήταν αναμενόμενο γνώρισε μια ήττα που δεν θα της κοστίσει. Το είχαμε επισημάνει. Από την στιγμή που κέρδισε την Μπασκόνια σε ένα απαιτητικό παιχνίδι που πήγε στην παράταση, μετά ήταν δύσκολο και με το ταξίδι στην μέση να πάρει μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είχε κάνει ένα πολύ μικρό ταξίδι και έπαιζε στην έδρα της. Τελικό σκορ στην Μαδρίτη το 94-78.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.