Πήρε το διπλό στη Λιβαδειά ο Θρύλος


Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Λεβαδειακο για την 16η αγωνιστική καθώς επικράτησε με 0-2 χάρις τα γκολ των Φορτούνη και Γκερέρο μειώνοντας στους 5 βαθμούς την διαφορά από την κορυφή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα επέλεξε την... γνωστή "συνταγή" καθώς σε σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τους : Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρς, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Λάζαρο, Ποντένσε, Φορτούνη και Γκερέρο. Στον πάγκο βρέθηκαν οι : Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Λάζαρος, Ποντένσε, Φορτούνης και Γκερέρο. Τέλος, να αναφέρουμε πως στο γήπεδο βρέθηκαν και περισσότεροι 2.000 φίλοι των Πειραιωτών, και καθόλη την διάρκεια του αγώνα έκαναν το λιγότερο αισθητή την παρουσία τους.

Ο Αγώνας :

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 2' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με το γκολ του Μπουχαλάκη που ακυρώθηκε καθώς προηγήθηκε νωρίτερα επιθετικό φάουλ από τον Λάζαρο σε διεκδίκηση στον αέρα.

Η κυριαρχία των ερυθρόλευκων στο κέντρο συνεχίστηκε, η ομάδα πίεζε συνεχώς τους παίκτες του Λεβαδειακού και μόλις στο 7' έγινε το 0-1, αφού ο Φορτούνης "κουβάλησε" την μπάλα από τον άξονα, μοίρασε δεξιά στον Γκερέρο ο οποίος γύρισε ξανά στον Τρικαλινό επιθετικό και αυτός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 23' ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Μπάγιτς. Ακολούθως, και μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και κυρίως από τα δεξιά δημιουργούσε απειλή για την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 27' ο Λάζαρος έκανε την σέντρα, ο Γκερέρο εντός περιοχής πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά το τελείωμα του δεν βρήκε στόχο.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1, αφότου ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα πλην ενός σουτ που έδιωξε ο Σα στην άμυνα και στην επίθεση παρότι είχε και άλλες ευκαιρίες δεν τις αξιοποίησε κατάλληλα.
Χωρίς αλλαγές άρχισε το δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό ο οποίος μπήκε δυνατά όπως και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Στο 49' ο Φορτούνης έκανε την σέντρα, ο Μπουχαλάκης από πολύ πλεονεκτική θέση πήρε την κεφαλιά αλλά με εντυπωσιακή επέμβαση ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού είχε απάντηση. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα το 0-2 ήταν γεγονός, αφού εκείνη τη φορά ο Μπουχαλάκης έφερε την μπάλα στην περιοχή και ο Γκερέρο με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας τέλος στην υπόθεση νίκη (50').

Εν συνεχεία, όπως ήταν αναμενόμενο ο Λεβαδειακός πήρε μέτρα στο γήπεδο, δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σα αλλά και πάλι την μεγαλύτερη σε εκείνο το διάστημα την έχασε η φιλοξενούμενη ομάδα, αφότου το "πλασέ" του Φορτούνη έξω από την περιοχή έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 68' ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και την θέση του πήρε ο Γιώργος Μασούρας ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα (θυμίζουμε πως είχε αγωνιστεί βασικός κόντρα στην Ξάνθη για το κύπελλο).

"Ηρέμησε" το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο καθώς Ολυμπιακός είχε "χαλαρώσει" και δεν ρίσκαρε ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν ότι είχαν αποδεχθεί την ήττα τους. Με την συμπλήρωση 81 λεπτών, ο Πορτογάλος τεχνικός πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή του αφού πέρασε τον Νάτχο στην θέση του Φορτούνη.

Στο δεύτερο από τα τέσσερα λεπτά του έξτρα χρόνου, ήρθε και η τρίτη αλλαγή από τους Πειραιώτες αφού ο σκόρερ του 2ου τέρματος Γκερέρο, έδωσε την θέση του στον Χασάν.
Στο 90+4', ο Μασούρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία αφού το δυνατό σουτ εντός περιοχής που εξαπέλυσε βρήκε απάντηση στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού.
Τελικό σκορ στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς το 0-2 με τον Ολυμπιακό να πήρε μια εύκολη νίκη  και πλέον να μείωσε στους 5 βαθμούς την διαφορά από τον πρώτο ΠΑΟΚ ο οποίος φιλοξενείται από τον Αστέρα Τρίπολης.

Διαιτητές :

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης
Τέταρτος: Γεώργιος Τάσσης
Ενδεκάδες:

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Ανγκουά, Λιάγκας, Καραχάλιος, Όμο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Νανγκίς, Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε, Φορτούνης, Γκερέρο.

Δείτε τα γκολ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.