Οι δηλώσεις Μπλάτ ενόψει Παναθηναϊκού




Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό αύριο Παρασκευή (4/1) στο ΣΕΦ για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ο Ντέιβιντ Μπλάτ στην καθιερωμένη media day μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι και όχι μόνο.

Διαβάστε τις δηλώσεις του :


«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Ευρωλίγκα και παράλληλα ένα ντέρμπι που έχει ξεχωριστεί δυναμική από μόνο του. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και είμαι βέβαιος πως θα μας δώσουν ενέργεια και ενθουσιασμό. Διψάμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να τους προσφέρουμε λόγο να φωνάξουν. Ο Ολυμπιακός έχει καταπληκτικούς φιλάθλους και ανυπομονούμε κάθε φορά να παίζουμε εντός έδρας.


Είναι προφανές πως δεν παίξαμε καλά με την Νταρουσάφακα, συμβαίνει αυτό κάποιες φορές στην Ευρωλίγκα. Όταν δεν σουτάρεις καλά και δεν παίζεις καλά μπορείς να χάσεις. Θα πρέπει να παίξουμε όπως μπορούμε και να επιστρέψουμε στη σταθερότητά μας» ήταν το αρχικό του σχόλιο.




«Έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο, έχουμε βρει τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε και αυτή είναι η βασική μας διαφορά σε σχέση με τα παιχνίδια που ηττηθήκαμε από τον Παναθηναϊκό. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη ή λιγότερη πίεση επειδή έχουμε χάσει στα δύο πρώτα ματς. Θα πρέπει να παίξουμε το υψηλού επιπέδου μπάσκετ που παίζαμε πριν το ματς με την Νταρουσάφακα».


Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε και για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίμο, λέγοντας :

 «Θα δει κάτι που δεν έχει δει ποτέ από άποψη ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όμως έχει προπονήσει σε πολλά μεγάλα παιχνίδια και είμαι σίγουρος πως θα απολαύσει το περιβάλλον». Ερωτηθείς για το αν θα μπορέσει να «διαβάσει» εύκολα τον Παναθηναϊκό επειδή οι πράσινοι έχουν νέο προπονητή, ο Μπλατ τόνισε. «Κάθε νέος προπονητής χρειάζεται χρόνο για να περάσει τα συστήματά του. Οι πρώτες μέρες έχουν να κάνουν περισσότερο με την ψυχολογία και μετά περνάς στα μπασκετικά κομμάτια περισσότερο.

Πιστεύω πως με τις μέρες που είχε να προετοιμάσει ο νέος προπονητής το παιχνίδι αυτό θα δούμε αρκετά διαφορετικά πράγματα. Φέτος δυστυχώς έχουν γίνει πολλές αλλαγές προπονητών στην Ευρωλίγκα και έχουμε μπει στη διαδικασία να προβλέψουμε πώς θα παίξουν κάποιοι αντίπαλοί μας. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Πάντα πρέπει να ελέγχεις τα ριμπάουντ, να μην κάνεις λάθη, να αποδίδεις καλά στην άμυνα και να παίζεις το μπάσκετ που εσύ θέλεις»


Αναφορικά με τις πιθανότητες συμμετοχής των Αγραβάνη, Τίμα στην αυριανή μάχη, ο Μπλατ υποστήριξε :

 «Θα δούμε πώς θα είναι στην προπόνηση. Βλέπουμε μέρα με τη μέρα. Ο Αγραβάνης ήταν περισσότερο καιρό εκτός από τον Τίμα».


Ο κόουτς του Ολυμπιακού πάντως δεν ζήτησε μεταγραφή από τον Άγιο Βασίλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση :

 «Δεν ζητώ τίποτα από τον Άγιο Βασίλη. Θέλω μόνο υγεία. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα και το ρόστερ που έχω».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.