Άνετη επικράτηση με αντίπαλο την Κύμη



Ο Ολυμπιακός, παρότι δεν "έπιασε" την καλύτερη του απόδοση, πήρε εύκολα την 14η νίκη του στο πρωτάθλημα επικρατώντας της Κύμης στο ΣΕΦ με σκορ 92-69. Πλέον, τα "βλέμματα" επιστρέφουν στην Ευρωλίγκα καθώς η ομάδα υποδέχεται την Μπαρτσελόνα την Πέμπτη (31/1).

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ, δεν είχε στην διάθεση του μόνο τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος στην προπόνηση της Παρασκευής (25/1) υπέστει ένα αιμάτωμα στο δεξί πόδι, κάτι που κατέστησε την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι αδύνατη. Από την άλλη, κανονικά στα πλάνα του Αμερικανικού προπονητή βρέθηκαν οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Γκος, που ξεπέρασαν πλήρως την ίωση που τους ταλαιπωρούσε.

Ο Αγώνας :
1ο δεκάλεπτο :
Με τους Σπανούλη, Γκος, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που στα πρώτα πέντε λεπτά έπαιξε εξαιρετική άμυνα δεχόμενος μόλις ένα πόντο. Βέβαια, στην άλλη πλευρά του παρκέ και αυτός δεν ήταν αποτελεσματικός αφού είχε μόλις 0/3 τρίποντα και 2/5 δίποντα.

Ωστόσο, έπειτα από τρίποντο του Σπανούλη από την κορυφή και καλάθι του Γκος στην αμέσως επόμενη κατοχή, το σκορ έγινε 11-3, κάτι που έφερε και το πρώτο τάιμ άουτ στον αγώνα από πλευράς Κύμης.

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ σίγουρα δεν ήταν ευχαριστημένος από τον απόδοση της ομάδας του, ανακάτευε συνεχώς την "τράπουλα" και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Κύμη κάνοντας ένα εντυπωσιακό 0-9 σερί, έπειτα από 6 πόντους του Τουτζιαράκη και ένα τρίποντο του Πουλιανίτη. Σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο το 16-14 μετά από τρίποντο του Τουπάν στην εκπνοή.

2ο δεκάλεπτο :

Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες άρχισαν έχοντας όρεξη την δεύτερη περίοδο και λίγο πριν την συμπλήρωση των 15 λεπτών, χάρις σε νέο τρίποντο του Σπανούλη, πήραν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα με σκορ 30-18. Μάλιστα, ο αρχηγός των ερυθρόλευκων, ήταν και πρώτος σκόρερ μέχρι τότε με 10 πόντους, ενώ 6 είχε σημειώσει ο Τουπάν με 2/3 τρίποντα.

Στατιστικό άξιο αναφοράς σε εκείνο το διάστημα, ήταν οι πόντοι που είχαν οι δύο ομάδες από τους "αναπληρωματικούς". Οι γηπεδούχοι είχαν 18, και οι φιλοξενούμενοι μόλις 5, κάτι που επαλήθευσε το "βάθος" του ρόστερ του Θρύλου. Επίσης, ο Ολυμπιακός είχε 10-15 δίποντα (66%) και 4-14 τρίποντα (28%), ενώ ο αριθμός των ριμπάουντ είχε φτάσει στα 21(15-6).

Τα τελευταία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου επιθετικά "ανήκαν" στο Ζακ ΛεΝτέι ο οποίος με 6/7 δίποντα έφτασε τους 12 πόντους όντας πρώτος σκόρερ. Σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 42-32.

3ο δεκάλεπτο :

Οι γηπεδούχοι, παρότι ξεκίνησαν με δύο συνεχόμενα καλάθια από Τίμα και Πρίντεζη, εν συνεχεία, έχασαν τον ρυθμό τους και την συγκέντρωση τους κυρίως στην άμυνα και αυτό το γεγονός το εκμεταλλεύτηκε η Κύμη που με ένα σερί 8-15 μείωσε την διαφορά στους 3 (50-47).

Βέβαια, μετά το τάιμ άουτ του Ντέιβιντ Μπλάτ, η ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη, καθώς γρήγορα γρήγορα αποκατέστησε την "τάξη" με ένα σερί 10-0, που έφερε ξανά την διαφορά πάνω από τους 10 (60-47).

Η αλήθεια είναι ότι παρότι ο Ολυμπιακός ήταν συνεχώς μπροστά, η απόδοση του δεν ήταν και η καλύτερη, έπαιρνε βιαστικές επιλογές στην επίθεση και γενικά έδειχνε "χαλαρός" απέναντι στην Κύμη, κάτι που δικαιολογούσε την "επιστροφή" των φιλοξενούμενων. Σκορ στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου το 64-51.

4ο δεκάλεπτο :

Καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν η τέταρτη περίοδος στο ΣΕΦ και αυτό το επιβεβαίωσε το ξεκίνημα αυτής, αφότου οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μέχρι και το +20 μετά από τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη (75-55).

Σε εκείνο το σημείο, στο παρκέ πέρασε και ο Δημήτρης Αγραβάνης, που επέτρεψε ξανά στην ενεργό δράση παίρνοντας την θέση του Μιλουτίνοφ. Μάλιστα, ο Έλληνας φόργουορντ - σέντερ, μετά από λίγο ευστόχησε και σε τρίποντο, ξεσηκώνοντας το κοινό στο γήπεδο.

Το τελικό σκορ στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Κύμη ήταν το 92-69 με τους Πειραιώτες πλέον να έχουν 14 νίκες στο πρωτάθλημα. Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ, αυτό κόντρα στην Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Παρασκευή (1/2).


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.