Νίκη στην παράταση με αντίπαλο τον Χολαργό


Ο Ολυμπιακός πέρασε "διά πυρός και σιδήρου" από την έδρα του Χολαργού καθώς μετά από ένα αρκετά κακό ποιοτικά παιχνίδι επικράτησε στην παράταση με 68-73 στο Κλειστό Γυμναστήριο Αντώνης Τρίτσης. Οι ερυθρόλευκοι, είχαν απογοητεύτηκα στατιστικά αλλά στο τέλος έδειξαν χαρακτήρα γυρίζοντας το παιχνίδι και περνώντας την νίκη στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής.


Με τους Μάντζαρη, Στρέλνιεκς, Τίμα, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοβ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που σε όλη την πρώτη περίοδο ήταν αρκετά άστοχος, κάτι που δικαιολογούσε τους μόλις 11 πόντους που πέτυχε. Από την άλλη, η γηπεδούχος ομάδα του Χολαργού τελείωσε 9 πόντους το δεκάλεπτο, και συνολικά οι δύο ομάδες είχαν 9/35 σουτ, σε έναν αγώνα χωρίς ρυθμό μέχρι τότε.


Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Χολαργός εκμεταλλεύτηκε την κακή επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων, με ένα 7-0 σερί πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι μετά το αρχικό 3-0 (14-11). Χαρακτηριστικό στατιστικό σε εκείνο το σημείο, ήταν ότι η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ είχε βρει πόντους μόνο εντός ρακέτας με μόλις 5 δίποντα. Από τους 17 πόντους των ερυθρόλευκων στα μέσα του δεκαλέπτου, τους 10 τους είχε βάλει ο Μιλουτίνοφ με 5/6 σουτ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν μόλις 7 με 1/16 και 4 λάθη. Σκορ στο τέλος του ημιχρόνου το 29-26.


Το χειρότερο φετινό πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό για τον Ολυμπιακό (με βάση την επίθεση) ο οποίος με 0/16 τρίποντα έβρισε δύσκολα τον δρόμο προς το καλάθι του Χολαργού. Οι ερυθρόλευκοι, στην αρχή της τρίτης περιόδου με ένα 0-4 σερί πέρασαν μπροστά αλλά και πάλι ο Χολαργός είχε απάντηση καθώς μετά από κάρφωμα του Γιάνκοβιτς στον αιφνιδιασμό, οι γηπεδούχοι πήραν το μεγαλύτερο προβάδισμα τους στο παιχνίδι (35-30). Στο 27', ο Κώστας Παπανικολάου ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων "σπάζοντας" το ρόδι μετά από 16 αποτυχημένες προσπάθειες (38-37). Σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το 47-41 αφού νωρίτερα ο Χολαργός είχε φτάσει μέχρι και στο +10.


Η τέταρτη περίοδος ήταν αυτή που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης αφού η διαφορά των δύο ομάδων στο σκορ ήταν μικρή και οι Πειραιώτες είχαν την ποιοτικότερη ομάδα, άσχετα αν δεν φαινόταν μέχρι τότε στο παρκέ. Ωστόσο, ο Χολαργός δεν τα παρατούσε, και παρότι οι ερυθρόλευκοι έδειχναν αποφασισμένοι, οι γηπεδούχοι απαντούσαν  σχεδόν σε κάθε καλάθι, πράγμα που τους κρατούσε ακόμα μπροστά στο σκορ (53-48). Άξιο αναφοράς είναι ότι παρότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στα ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ είχε 12 λιγότερα από αυτά του Χολαργού κάτι που έδειχνε ίσως την διάθεση της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη (59-55 στο 37'). Όμως, με μια βολή του Μιλουτίνοφ και ένα έμμεσο τρίποντο του Στρέλνιεκς το σκορ έγινε 59-59 στο 39'. Ακολούθως, ο Χολαργός έχασε την επίθεση του, ο Στρέλνιεκς στην άλλη πλευρά πέτυχε δύο πόντους και έγραψε το 59-61 αλλά στο χρονόμετρο έμεναν 10 δευτερόλεπτα που ήταν στην διάθεση των γηπεδούχων. Ο Χολαργός, στον εναπομείναντα χρόνο ισοφάρισε σε 61-61 και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, αφού ο Στρέλνιεκς δεν βρήκε στόχο στο τελευταίο σουτ.


Ο έξτρα χρόνος της παράτασης όπως ήταν αναμενόμενο ανήκε στον Ολυμπιακό τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά αφού με τα καλάθια του Μιλουτίνοφ και όχι μόνο έφτασε μέχρι και το +8 (65-73). Τελικό σκορ στο κλειστό του Χολαργού το 68-73.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.