Κυριάρχησε ο Θρύλος απέναντι στην Χίμκι!

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Χιμκι , του Γιώργου Μπαρτζώκα, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, της  οποίας και επικράτησε με σκορ 71-57.

Ο κόουτς Μπλαντ δεν είχε απουσίες σε αντίθεση με τον Έλληνα τεχνικό που δεν είχε στη διάθεση του τον Αλεξέι Σβεντ. Γκος, Σπανούλης, Παπανικολάου, Βεζένκοφ  και Μιλουτίνοφ ήταν οι αρχικές οι επιλογές  του Ισραηλινού τεχνικού.

Στην 1η περίοδο, οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Σάσα Βεζένκοφ από κοντά ο οποίος στην συνέχεια δημιούργησε απ το ποστ δίνοντας εξαιρετική ασιστ στον Κώστα Παπανικολάου που ήταν αμαρκάριστος σε σουτ 3 πόντων. Ο Τζιλ ευστόχησε σε σουτ 3 πόντων για να έρθει να απαντήσει ο Γκος και να κάνει το σκορ 8-3. Μια καταπληκτική άμυνα και μια συνεργασία των Σπανούλη Μιλουτίνοφ έφερε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα. Οι καλές άμυνες συνεχιστήκαν και με 2/2 υποδειγματικούς αιφνιδιασμούς το σκορ ανέβηκε πολύ γρήγορα στο +11 . Η Χιμκι μείωσε με 4 συνεχομένους πόντους του Τόμας σε 14-7. Στην συνέχεια, η άμυνα έπεσε αλλά οι ερυθρόλευκοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση με 6 συνεχόμενους  από τον Γιώργο Πρίντεζη.  Η περίοδος έλιξε με σκορ 20-11 με τους Πειραιώτες να δίνουν ένα αμυντικό ρεσιτάλ.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε άστοχα για τους γηπεδούχους. Η Χιμκι παίζοντας κατά διαστήματα καλή άμυνα και συνδυασμό με την αστοχία των ερυθρόλευκων ψαλίδισε την διαφορά και κατάφερε να μειώσει στο δίποντο. Ο Ολυμπιακός για 5’03’’ λεπτά δεν έβρισκε σκορ με τον Μπλαντ να καλεί time out. Τον γόρδιο δεσμό των 20 πόντων ήρθε να λύσει το 3ποντο του Κώστα Παπανικολάου 4’37’’ πριν το ημίχρονο. Η Χιμκι έφτασε μια ανάσα απ την προσπέραση της στο σκορ, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει τον Σέρβο γίγαντα του Ολυμπιακού. Ο Μιλουτίνοφ με 6 προσωπικούς πόντους ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 29-22. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα εκπληκτικό buzzer-beater από τον Στρέλνιεκς, ο οποίος διαμόρφωσε το 32-22 δίνοντας θετικό πρόσημο (12-11 σκορ δεύτερης περιόδου) σε ένα κακό 10λεπτο μη αντάξιο επιπέδου Ευρωλίγκας.

Στην επανάληψη, ο ολυμπιακός βρήκε πολύτιμες λύσεις με τον σασα βεζενκοφ να πετυχαίνει 5 συνεχόμενους πόντους για το 33-24. Η χιμκι αντέδρασε και μείωσε με τα καλάθια των Κροκερ και Τζιλ , ωστόσο ο Παπανικολάου, που ήταν σε εξαιρετική μέρα, ήρθε να σταματήσει το μικρό σερί των ρώσων με ένα σουτ 3 πόντων. Ο Σπανούλης ευστόχησε σε 2 ελεύθερες βολές για να έρθει ο Παπανικολάου με 5 συνεχόμενους να ανεβάσει την διαφορά στην μεγαλύτερη, μέχρι την στιγμή, τιμή της (+19). Αν και η Χιμκι έβρισκε λύσεις ο ολυμπιακός είχε μόνιμα την αντίστοιχη απάντηση με την διαφορά να πέφτει κάτω απ τους 19 πόντους 23’’(52-36) πριν το τέλος  του δεκαλέπτου.  Ωστόσο, όπως στο δεύτερο έτσι και στο τρίτο δεκάλεπτο είχε την υπογραφή του Στρελνιεκς αφού το δεκάλεπτο έλιξε πάλι με buzzer-beater (55-36).

Στην τελευταία περίοδο, η οποία ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, ξενισε νοθρα και τις 2 ομάδες. Ο μικι και ο Πρίντεζης πέτυχαν του πρώτους, 5 και 2 αντίστοιχα, πόντους για τις ομάδες τους.  Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη όρεξη και διάθεση στην άμυνα και με συνεχόμενες καλές επιθέσεις μείωσαν σε 62-50.Αν και οι ρώσοι είχαν το μομέντουμ της 4ης περιόδου ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος τους. Ο Ολυμπιακός ήταν ψύχραιμος και με μεγάλες χρονικά επιθέσεις κράτησε σημαντική διαφορά ασφαλείας. Ο Σπανούλης ευστόχησε απ την γραμμή της φιλανθρωπίας για το 66-52 ενώ στην συνέχεια ο Μικι μείωσε με σουτ 3 πόντων. Τον επίλογο έγραψε ο εξίσου συναρπαστικός Βενκοφ με σουτ 3 πόντων για το 71-57 που ήταν και το τελικό σκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.