Μπλάτ : "Ο Ολυμπιακός έχει δείξει την ποιότητα του και την ανταγωνιστικότητα του"




Λίγες ώρες μετά την σπουδαία νίκη επί της Μπασκόνια, η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για την Ισπανία, όπου αύριο (10/01, 22.00) θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.
«Δεν μπορώ να πω πως η νίκη επί της Μπασκόνια μας δίνει εξτρά ώθηση για το αυριανό παιχνίδι. Μπορώ να πω, όμως, πως ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς και για την σταθερότητα και συνέχεια που θέλουμε να έχουμε στην σεζόν», σχολίασε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Ντέιβιντ Μπλατ.

Και συνέχισε: «Δεν περιμένω πως ο Μιλουτίνοφ θα είναι μαζί μας. Προφανώς το μεγάλο θετικό της χθεσινής μας νίκης είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Μπασκόνια χωρίς έναν από τους βασικούς μας παίκτες, το παιχνίδι του οποίου είναι καθοριστικό αυτή τη σεζόν. Οπότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι για εμάς».

Ερωτηθείς αν ο ρυθμός θα είναι εκείνος που θα καθορίσει το αποτέλεσμα, απάντησε: «Κάθε φορά που παίζεις κόντρα στην Ρεάλ και ειδικά στην Μαδρίτη ο ρυθμός του αγώνα είναι ένα σημαντικό μέρος της δυναμικής του. Όμως, και η ομάδα μας παίζει με γρήγορο ρυθμό και έχει κάνει φέτος κάποια από τα καλύτερα παιχνίδια της σε αυτό το τέμπο. Για εμένα το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να κοντρολάρουμε αυτά που είναι στο χέρι μας να ελέγξουμε όπως τα ριμπάουντ και τα λάθη για παράδειγμα. Αυτά τα είναι ίσως πιο σημαντικά και από τον ρυθμό του αγώνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα και το έχει δείξει αυτό, όχι μόνο φέτος, αλλά επί σειρά ετών. Ο κόουτς Λάσο κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει ένα γκρουπ σπουδαίων παικτών. Αλλά και ο Ολυμπιακός έχει δείξει την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητά του, οπότε θα πρέπει να πάμε με την σωστή προσέγγιση και συμπεριφορά για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.