"Πάτησε" την Ξάνθη και πέρασε στους "8" ο Θρύλος



Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος το 0-0 στα Πηγάδια, επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης στον Πειραιά για τον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στην φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε την πρόκριση για τη επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Ενδεκάδες :

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς παρέταξε τους : Σα, Τοροσίδη, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκα, Νάτχο, Γκιλιέρμε, Μασούρα, Ποντένσε, Φορτούνη και Χασάν. Στον πάγκο για τους ερυθρόλευκους βρέθηκαν οι : Χουτεσιώτης, Μπουχαλάκης, Λάζαρος, Ομάρ, Σολδάνο, Βοΐλης και Μαρτίνης.

Από την άλλη πλευρά η φιλοξενούμενη Ξάνθη παρατάχθηκε με τους : Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Λισγάρα, Μελιόπουλο, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Μπαξεβανίδη, Φουρτάδα, Καμαρά και Σιλά, ενώ στον πάγκο ήταν οι : Γκαραβέλης, Χαντά, Βαριέντος, Σαρπόνγκ, Θυμιάνης, Ντα Κόστα και Ντουρέσταμ.

Ο Αγώνας :

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι ελέγχοντας απόλυτα τον χώρο του κέντρου καθώς όλες οι επιθέσεις τους, περνούσαν από τα πόδια των Γκιγιέρμε και Νάτχο, που συνεχώς έβρισκαν με ευκολία τους ακραίους επιθετικούς.

Στο 4', ο Φορτούνης πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ, πάτησε για τον Τοροσίδη ο οποίος έκανε την σέντρα βρίσκοντας τον Μασούρα αλλά η κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στην "αγκαλιά" του Ζίβκοβιτς.

Εφτά λεπτά αργότερα, ο Χασάν με ωραία πάσα έβγαλε τον Τσιμίκα απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης αλλά ο Έλληνας αμυντικός δεν τον νίκησε. Εν συνεχεία, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου είχε δύο νέες ευκαιρίες με το κεφαλιά αλλά αμφότερες δεν βρήκαν στόχο (14' και 16'). Σε εκείνο το σημείο μάλιστα, η κατοχή ήταν στο 77%-23% υπέρ των ερυθρόλευκων που έψαχναν το γκολ πριν το ημίχρονο.

Και στο 29' το βρήκαν, αφού ο Νάτχο πέρασε άλλη μια τρομερή κάθετη, αποδέκτης εκείνη την φορά ήταν ο Ποντένσε που με δεξί "πλασέ" εντός περιοχής άνοιξε το σκορ στο Φάληρο για το 1-0.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, οι Πειραιώτες έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ σε ένα λεπτό. Στο 43' ο Γκιγιέρμε έδωσε στον Χασάν, αυτός με "τακουνάκι" βρήκε τον Ποντένσε ο οποίος από πλεονεκτική θέση νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς, ενώ στο 44' μετά από τρομερή κυκλοφορία της μπάλας, ο Χασάν "κατέβασε" με το στήθος μέσα στην περιοχή, έπιασε το "γυριστό" αλλά και πάλι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων είχε απάντηση. Σκορ στο ημίχρονο το 1-0.

Με σουτ εκτός περιοχής του Ποντένσε που "μπλόκαρε" ο Ζίβκοβιτς άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 48', ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή με πολύ καλές προϋποθέσεις, γύρισε στον Νάτχο στο σημείο του πέναλτι αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απομάκρυνε την μπάλα στο τελείωμα του Ισραηλινού.

Ωστόσο, το 2-0 για τον Ολυμπιακό δεν άργησε αφότου στο 52' Χασάν και Φορτούνης "έκρυψαν" την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο πρώτος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διπλασιάζοντας το σκορ για την ομάδα του. Μετά το 1-0 και το δεύτερο τέρμα σημειώθηκε με πολύ ωραίο τρόπο από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. 

Στο 55' ο Γκιγιέρμε έδωσε την θέση του στον Μπουχαλάκη ενώ στο 57' ο Λάζαρος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αντικαθιστώντας τον Φορτούνη.
 
Στο 61' ο Θρύλος έκανε τρία τα τέρματα του καθώς μετά από σέντρα του Τσιμίκα, ο Τοροσίδης έκανε το σουτ από την άλλη πλευρά, η μπάλα εξοστρακίστηκε φτάνοντας στον Ποντένσε και αυτός με το δεξί έκανε το 3-0. Μάλιστα, δύο λεπτά μετά, ο Πορτογάλος επιθετικός που είχε σκοράρει δύο γκολ πέρασε εκτός, και την θέση του πήρε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρόλευκων, Φράνκο Σολδάνο.

Στο 72' ο Μπουχαλάκης πέρασε εκτός λόγο τραυματισμού και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες καθώς είχαν τελειώσει οι αλλαγές του Μαρτίνς, έδινε ένα προβάδισμα αριθμητικό στην Ξάνθη. Τρία λεπτά αργότερα (75'), οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι "φάντασμα", και ο Φουρτάδο με εύστοχη εκτέλεση, έγραψε το 3-1 μειώνοντας για την ομάδα του.

Στο 83' ο Σολδάνο πήρε την μπάλα από το κέντρο, διένυσε αρκετά μέτρα φτάνοντας στην περιοχή αλλά το τελείωμα του με το δεξί πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε αρκετές επιλογές αλλά προτίμησε την πρώτη του τελική με την φανέλα του Θρύλου.

Τελικό σκορ στο "Γ. Καραϊσκάκης" έπειτα και από τα εναπομείναντα λεπτά το 3-1, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πλέον στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος και να περιμένει τη κλήρωση ώστε να μάθει τον νέο αντίπαλο του.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.