27 χρόνια χωρίς τον Φούνες!


Ήταν 11 Ιανουαρίου του 1992 όταν σε ηλικία μόλις 28 ετών ο τεράστιος Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες έφευγε απ'τη ζωή από ανακοπή καρδιάς!

Γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1963 στο Σαν Λουΐς της Αργεντινής και τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε ηλικία 18 ετών με τη φανέλα της Ουρακάν του Σαν Λουΐς το 1981!
Ακολούθησαν οι Σαρμιέντο ντε Ζουνίν τον επόμενο χρόνο και οι Χόρχε Νιούμπερι και Χιμνάσια Εσγκρίμα, ώσπου το 1984 έκανε το μεγάλο βήμα, παίρνοντας μεταγραφή στη Μιλιονάριος της Κολομβίας την οποία βοήθησε να τερματίσει δεύτερη πετυχαίνοντας εκείνη τη σεζόν 33 και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του δώσουν το παρατσούκλι «Ελ Μπάφαλο» (ο Βούβαλος), εξαιτίας του όγκου και της τρομερής του δύναμης. Το 1986 σε ηλικία μόλις 23 ετών έκανε ακόμα τεράστιο βήμα στην καριέρα του πηγαίνοντας στην Ρίβερ την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες και του Κόπα Ιντερκοντινεντάλ, σκοράροντας 33 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, στον τελικό Κόπα Λιμπερταδόρες σκόραρε και στα δύο παιχνίδια.
Το 1988 ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιώργος Κοσκωτάς κάνει μια τεράστια πρόταση στη Ρίβερ και φέρνει τον παικταρά στο λιμάνι! Ο Φούνες έρχεται στον Πειραιά και μαζί με τον Ντέταρι αποτελούν ένα απ τα καλύτερα δίδυμα ξένων που πέρασαν ποτέ απ την Ελλάδα! Σε δύο χρόνια για το πρωτάθλημα και συνολικά 22 εμφανίσεις σκόραρε 7 φορές.



Τρία χρόνια μετά τη φυγή του απ τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα σαν σήμερα στις 11 Ιανουαρίου του 1992 η καρδιά προδίδει τον "Βούβαλο" του Θρύλου και το χαμόγελό του σβήνει για πάντα στην αγκαλιά του φίλου του και θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!

Δείτε ένα βίντεο αφιέρωμα με όλα τα γκολ απ την καριέρα του στον Ολυμπιακό





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.