Oι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς


Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος της χθεσινής νικηφόρας αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό μίλησε στη συνέντευξη Τύπου τονίζοντας:

Που οφείλεται το γεγονός ότι το ματς στο τέλος πήγε να γίνει «θρίλερ»: «Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε ανωτερότητα στο παιχνίδι μας, αυτό δείχνει και η στατιστική. Είχαμε την κατοχή και τις ευκαιρίες. Είχαμε τον έλεγχο και πραγματικά δίκαια φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο. Στην ανάπαυλα είπαμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Στο δεύτερο μέρος μετά το 72' χαλαρώσαμε και δείξαμε ότι δεν είχαμε τη δύναμη. Ο αντίπαλος σκόραρε, αλλά δεν είδα κάποια άλλη απειλή από τον Παναιτωλικό έως το τέλος. Είχαμε όλο το παιχνίδι υπό έλεγχο. Όμως, παρόλο που ήμασταν κουρασμένοι και φάνηκε κιόλας προς το τέλος, περίμενα από τους παίκτες μας να συνεχίσουν με περισσότερη ενέργεια και να βάλουν περισσότερα γκολ».

Εάν το 2-1 είναι πλασματικό: «Όχι, πιστεύω ότι δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες. Το γκολ του αντιπάλου ήρθε από τη μοναδική φάση που μας δημιούργησε. Σήμερα περίμενα από τους παίκτες μου να κατεβαίνουν και στο δεύτερο μέρος με την ίδια ευκολία που κατέβαιναν και στο πρώτο μέρος στην αντίπαλη περιοχή. Η κάρτα του Σισέ ήταν π.χ. έλλειψη συγκέντρωσης, δεν έπρεπε να συμβεί. Περίμενα από τους παίκτες μου παρόλο που τους συγχαίρω συνεχώς, ότι θα πίεζαν ακόμα περισσότερο ειδικά από τη στιγμή που ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες».

Εάν ξεχώρισε κάποιον παίκτη του Παναιτωλικού: «Φυσικά και ξεχωρίζω παίκτες του Παναιτωλικού. Ξεχώρισα τον Γουίλιαν, τον Κυριακίδη, αλλά και τον Αργκούς. Αυτό που πραγματικά θαύμασα στο παιχνίδι του, είναι ότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες που έρχονται στο Καραϊσκάκη, ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι κλειστά. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Υπάρχει η αναγνώριση στον Καμαρά, είχαμε προετοιμαστεί να τον αντιμετωπίζαμε. Ήταν μία δική του έμπνευση το γκολ και ήταν επικίνδυνος παίκτης. Είναι μία ομάδα με ποιότητα. Μια ομάδα που δεν την υποτιμάει κανένας και ιδιαίτερα από αυτό που σας είπα ότι ήρθε να παίξει ανοικτά, αυτό της δίνει μεγαλύτερη αξία».

Τι σκέφτεται να κάνει για να λύσει το πρόβλημα των πολλών χαμένων ευκαιριών: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε ήδη. Δουλεύουμε πολύ στις στημένες φάσεις, τις επιθετικές μας λειτουργίες. Παιχνίδι εσωτερικό, παιχνίδι εξωτερικό. Αυτό μας απασχολεί όλη την εβδομάδα. Πολλές φορές τυχαίνει να μπαίνουν τα γκολ από μη στατικές φάσεις. Αυτή τη διαδικασία ακολουθούμε. Είναι δική μου ευθύνη να αλλάξει η κατάσταση αυτή και να επιμένω για να έρθει το αποτέλεσμα. Θα ανησυχούσα αν δεν γίνονταν φάσεις. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα δουλεύουμε πάνω σε αυτό το σημείο».
Για πιθανή μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο και τον Τούρε: «Ο Τουρέ είναι ένας παίκτης που παίζει σε μία θέση με μεγάλο ανταγωνισμό. Υπάρχουν πολλές και καλές λύσεις στη θέση του. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ήρθε σε μία κατάσταση που η φυσική του κατάσταση και οι ενδείξεις δεν ήταν καλές, ήταν πολύ χαμηλά τα στοιχεία που διέθεται στη χρονική στιγμή που ήρθε. Πρέπει να δουλέψει, γιατί οποιοσδήποτε παίρνει θέση στην αποστολή, πρέπει να είναι άξιος για να πάρει τη θέση του αυτή. Πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ για να την κερδίσει. Ο ίδιος λοιπόν δουλεύει και θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του με υπομονή για να έρθει η στιγμή που θα πάρει τη θέση του στην αποστολή. Στο πρώτο σας ερώτημα, η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία αναζήτησης. Πρέπει να λυθούν όμως κι άλλα θέματα, όπως τι θα κάνουμε με τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού που είναι πολύτιμοι και θα πρέπει να δούμε πώς θα τους αξιοποιήσουμε, όπως ο Νικολάου, ο Ανδρούτσος και ο Βρουσάι. Βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Όσον αφορά στην επίθεση για να έρθει κάποιος θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Θα έρθει μόνο αν ανεβάσει κάποιος τα επίπεδά μας, ειδάλλως θα είναι περιττό. Είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα αυτά που ζητάμε και θα δούμε τι θα γίνει έως τότε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.