Ήττα από την Νταρουσάφακα





Ο Ολυμπιακός δεν τελείωσε ιδανικά το πρώτο μισό της Ευρωλίγκας καθώς για την 15η αγωνιστική ηττήθηκε με 79-75 από την Νταρουσάφ στην Κωνσταντινούπολη. Οι ερυθρόλευκοι πλέον μετρούν 9 νίκες και 5 ήττες στην διοργάνωση και παραμένουν στην 5η θέση της κατάταξης.

Πριν την αρχή της αναμέτρησης, η διοίκηση της Νταρουσάφακα βράβευσε τον προπονητή του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλάτ, καθώς και τον βοηθό του Κεμστούτις Κεμζούρα, για την επιτυχημένη αν μύτη άλλο παρουσία τους στον πάγκο της Τουρκικής ομάδας κατακτώντας μεταξύ άλλων και το Eurocup.

Δεν του βγήκε το ψηλό σχήμα

Ο Αμερικανός προπονητής επέλεξε για την αρχική πεντάδα ένα αρκετά ψηλό σχήμα (Σπανούλης, Τίμα, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ) το οποίο αν και αρχικά πήγαινε καλά, εν συνεχεία παρουσίασε αρκετά προβλήματα τόσο επιθετικά που ο μόνος δημιουργός ήταν ο αρχηγός(3/10 εντός πεδιάς) όσο και αμυντικά, αφού σχεδόν σε κάθε επίθεση των γηπεδούχων, η αδύνατη πλευρά δεν δούλευε (δεν υπήρχαν βοήθειες) έχοντας ως αποτέλεσμα εύκολα καλάθια για τους Τούρκους.

Ψάχνοντας την άμυνα "1"

Βέβαια, αν και το σχήμα άλλαξε όχι μία ούτε δύο αλλά πολλές φορές, οι Πειραιώτες συνέχισαν χωρίς συγκέντρωση στο παρκέ και η απόδοση τους έμοιαζε αρκετά προβληματική. Στην επίθεση τελείωσαν την πρώτη περίοδο με μόλις 4/13 δίποντα και 1/6 τρίποντα(12 πόντους), ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου τα πράγματα γίνονταν πιο δύσκολα όσο περνούσε η ώρα. Τα καλάθια έμπαιναν σαν βροχή, η Νταρουσάφακα ότι "πέταγε έγραφε" και οι 24 πόντοι παθητικό σε δέκα λεπτά ήταν γεγονός.

Ψάχνοντας την άμυνα "2"

Αν σας θύμιζε κάτι η τόσο κακή απόδοση του Ολυμπιακού σε πρώτο ημίχρονο, μην πάτε μακριά. Ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και στην προηγούμενη αναμέτρηση που είχαν δώσει οι ερυθρόλευκοι κόντρα στο Περιστέρι στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα. Τότε, η διαφορά είχε φτάσει μέχρι και το -19, ενώ τώρα με την συμπλήρωση 13 λεπτών η Νταρουσάφακα έφτασε στο +17. 

Και να ήταν μόνο αυτό; Το θέμα ήταν επίσης ότι και στο επιθετικό κομμάτι τα ποσοστά όλο και κατέβαιναν(7/17 δ. και 1/10 τρ.) και οι μόλις 18 πόντοι σε 15 λεπτά έδειχναν το πρόβλημα δημιουργίας που είχε ο Θρύλος μέχρι τότε στο παιχνίδι.

Βιαστικός, αγχωμένος και χωρίς προσανατολισμό λοιπόν ο Ολυμπιακός που αν και ήταν πίσω συνεχώς με διψήφια διαφορά, έδειχνε ότι αν έβρισκε τον ρυθμό του, η επιστροφή του στο παιχνίδι ήταν αναμενόμενη, καθώς αν ανατρέξουμε στο παρελθόν της Νταρουσάφακα στην διοργάνωση φέτος, διακρίνουμε ότι η ομάδα από την Τουρκία έχει 10-20 καλά λεπτά και μετά "σβήνει" (42-31 το σκορ στο ημίχρονο).

Και τα "φαντάσματα" παρέμεναν

Και εκεί που λες δεν πήγαινε πιο κάτω, δεν γινόταν χειρότερα ήρθε το εφαλτήριο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, στο οποίο αν και αρχικά η διαφορά μειώθηκε στους 8, μετά ακολούθησε πανωλεθρία με αλλεπάλληλα καλάθια από την Νταρουσάφακα που έφτασε μέχρι και το +19.

Φως στο τούνελ μετά από ώρα

Παρόλα αυτά, το τρίτο δεκάλεπτο για τους ερυθρόλευκους είχε δύο πρόσωπα. Το κακό που είπαμε προηγουμένως, και το καλό που ακολούθησε. Ο Ολυμπιακός "ξύπνησε", έπαιξε "ψηλό" στην άμυνα στο συγκεκριμένο διάστημα και βγήκε επιτέλους τρίποντα, χάρις τον Στρέλνιεκς ο οποίος με 2/2 μείωσε την διαφορά στους 13.
Και αυτό δεν ήταν το τέλος, ο Γκος πήρε την σκυτάλη ενώ ήταν "άφαντος" τόση ώρα με 4 συνεχόμενους πόντους, η ομάδα συνέχισε δυνατά και στις δύο πλευρές του παρκέ και το φινάλε της περιόδου βρήκε την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ πίσω με μόλις 7 πόντους (60-53).


Πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε

Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν είχαν επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης και είχαν μείωσε την διαφορά αλλά και πάλι ένα κακό διάστημα έφερε αυτούς πίσω με 13 πόντους. Κορυφαίος για την Νταρουσάφακα ήταν ο Πέινερς με 16 πόντους έως τότε και σε εκείνο το σημείο ήταν πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους.

Ωστόσο, η εμπειρία, η αποφασιστικότητα και η θέληση των παικτών του Ολυμπιακού επικράτησαν και με οδηγό τον Στρέλνιεκς (12 πόντοι) η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο (70-65).
Παρόλα αυτά, και αν και οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο -3, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, οι Τούρκοι έβρισκαν συνεχώς λύσεις επιθετικά ενώ η ελληνική ομάδα βιαζόταν και οι επιλογές που έπαιρνε ήταν κακές, πράγμα που τελικά της κόστισε, γιατί στο τέλος διεκδίκησε την νίκη χάρις στον Στρέλνιεκς, που επανέφερε την ομάδα του ξανά στο σκορ.

Βέβαια, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ δεν απέφυγε την ήττα όσο και να πάλεψε στο τέλος και νικήθηκε από την Νταρουσάφακα με σκορ 79-75 γνωρίζοντας την 6η της ήττα στην φετινή διοργάνωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.