Από....τριάρα σε τριάρα ο Θρύλος



Ο Ολυμπιακός, μετά τον θρίαμβο απέναντι στην Μίλαν στο Φάληρο, επέστρεψε στις νίκες και στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε στο ίδιο γήπεδο με 3-0 της Λαμίας για την 14η αγωνιστική.




Ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα επέλεξε τους : Σα, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Σισέ, Κούτρη, Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Φετφατζίδη, Φορτούνης και Γκερέρο. Να συμπληρωθεί επίσης ότι δεξιά στην επίθεση ξεκίνησε ο Φετφατζίδης, αριστερά ο Φορτούνης και ο Νάτχο στο "10". Στον πάγκο για τους ερυθρόλευκους οι Γιαννιώτης, Καμαρά, Βρουσάι, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μάνος και Τοροσίδης. Τέλος, θυμίζουμε πως ο Ποντένσε τέθηκε εκτός μάχης καθώς είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα κοντά στην Ξάνθη ενώ οι Ναουέλ και Λάζαρος παραμένουν τραυματίες.


Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Χάβος επέλεξε τους : Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλο, Αντέτζο, Καρυπίδη, Μπερτόλιο, Καραμάνο, Δημούτσο, Σκόνδρα, Επστάιν, Βάντερσον και Μπλάζιτς, ενώ στον πάγκο ήταν οι : Μελίσσας, Καραγκούνης, Αναστασιάδης, Ρόμανιτς, Τσουκαλάς, Ασίκμπα και Μπουλούλης.



Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 2' έκανε την πρώτη του τελική, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από αριστερά, ο Γκιλιέρμε έπιασε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά η προσπάθεια του κατέληξε εκτός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προς ευχαρίστηση του Πορτογάλου τεχνικού κυκλοφορούσε καλά την μπάλα στην επίθεση και στο 17' ο διαιτητής Διαμαντόπουλος και ο πρώτος βοηθός έκλεισαν τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Καρυπίδη πάνω στον Ομάρ. Άλλο ένα παιχνίδι που οι Πειραιώτες δεν κερδίσαν καθαρό πέναλτι και δίκαια διαμαρτυρήθηκαν. Στο 69% η κατοχή της μπάλας για τους γηπεδούχους στο μισάωρο που παρότι όπως είπαμε είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δεν έβρισκαν συχνά τον δρόμο προς την εστία της Λαμίας. Ωστόσο, στο 32' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ αφού ο Νάτχο κουβάλησε την μπάλα, έδωσε στον Φορτούνη και αυτός με την σειρά του στον Γκερέρο που με κενή σχεδόν εστία δεν δυσκολεύτηκε για το 1-0. Ένα πραγματικά πανέμορφο γκολ για τον Θρύλο που βγήκε το γκολ που έψαχνε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα φάουλ εκτός περιοχής, ο Σισέ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην συμβολή των δομών του Σαράνοφ. Στο 44' ο Φετφατζίδης έδωσε στον χώρο για τον Γκερέρο, αυτός γύρισε για τον Φορτούνη αλλά ο τρικαλινός επιθετικός δεν νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που είχε απάντηση. Σκορ στο ημίχρονο το 1-0.



Το δεύτερο άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό καθώς με την πρώτη επίσκεψη στην περιοχή της Λαμίας έγινε το 2-0 από τον Φετφατζίδη, ο οποίος με σουτ από πλάγια μέσα στην περιοχή πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα και αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο (46') Βέβαια, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν αρκέστηκε σε αυτό και πέντε λεπτά αργότερα (51') αύξησε το προβάδισμα της κατά τρία γκολ, αφότου ο Μπουχαλάκης κέρδισε τις κοντές έξω από την περιοχή, έδωσε στον Φορτούνη που άφησε στον Νάτχο, ο Ισραηλινός σούταρε, ο Σαράνοφ είχε απάντηση αλλά ο Ομάρ ήρθε από πίσω για το 3-0. Στο 59' ο Φορτούνης με ένα εντυπωσιακό σλάλομ πέρασε τρεις παίκτες της Λαμίας, μπήκε στην περιοχή αλλά το τελείωμα του σταμάτησε στον πορτιέρο της ομάδας του Χάβου. Στο 65' ο Δημούτσος έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Σα πραγματοποίησε μια τρομερή επέμβαση με το δεξί χέρι. Τρία λεπτά μετά από Τσιμίκας πήρε την θέση του Κούτρη για την πρώτη αλλαγή ενώ στο 76' ο Βρουσάι πέρασε στο γήπεδο αντικαθιστώντας τον Φετφατζίδη. Πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Μάνος πήρε την θέση του Γκερέρο που είχε ανοίξει το σκορ στο 32'. Στο 90+3' ο Νάτχο βρέθηκε σε πολύ καλή θέση για γκολ αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο έξω. Τελικό σκορ στο Γήπεδο Καραϊσκάκης στο 3-0 με τους ερυθρόλευκους να μύρισαν τρία γκολ και στην Λαμία μετά το 3-1 απέναντι στην Μίλαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.