Τον σταμάτησαν στην Ξάνθη!



Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο με αντίπαλο την Ξάνθη καθώς ήρθε ισόπαλος με 1-1 στα Πηγάδια σε ένα ματς με έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Τζήλου που έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι των Πειραιωτών!

Ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα επέλεξε τους : Σα κάτω από την εστία, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερό τον Κούτρη, Σισέ και Βούκοβιτς ως κεντρικούς αμυντικούς, τον Γκιλιέρμε με τον Καμαρά στα χαφ, τον Φορτούνη σε ρόλο "δεκαριού", τους Ομάρ και Ναουέλ στα άκρα  και τον Γκερέρο στην αιχμή της επίθεσης. Στον πάγκο βρέθηκαν οι : Γιαννιώτης, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Βρουσάι, Μιράντα, Μάνος και Ποντένσε.


Από την άλλη η γηπεδούχος ομάδα, Ξάνθη παρατάχθηκε με τους εξής ενδεκάδα : Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Μπρίτο, Καμαρά, Καντα, Χατζητερζόγλου και Μπαξεβανίδης ενώ στον πάγκο ήταν οι : Γκαραβέλης, Ντουρίτσκοβιτς, Αλμέιδα, Μελισσόπουλος, Σιλά, Μελιόπουλος, Κάστρο.


Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε με την συμπλήρωση 6 λεπτών, όταν και ο Καμαρά έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης μπλόκαρε. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 13' χάθηκε μια πολύ καλή στιγμή αφού το σουτ του Γκιλιέρμε πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 30' ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή καθώς ο Ναουέλ είχε πρόβλημα και την θέση του πήρε ο Ποντένσε που και αυτός δεν ήταν 100% έτοιμος. Τρία λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κούτρη, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης είπε εντυπωσιακά "όχι" στον Σενεγαλέζο στόπερ. Στο 37' η ομάδα από τον Έβρο απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι τους Πειραιώτες καθώς μετά από λάθος εκτίμηση του Σισέ η μπάλα έφτασε στον Γέντρισεκ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Σα αλλά ο Πορτογάλος τερματοφύλακας είχε απαντήσει. Πάνω κάτω η μπάλα σε εκείνο το σημείο και δύο λεπτά αργότερα ο Θρύλος είχε και δοκάρι, όταν μετά από κάθετη του Γκιλιέρμε, ο Ποντένσε βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά το υπέροχο σκάψιμο της μπάλας που έκανε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Σκορ στο ημίχρονο το 0-0 με τελευταία ευκαιρία να ήταν ένα σουτ του Ομάρ στα χέρια του Ζίβκοβιτς ενώ στο 41' ο διαιτητής της αναμέτρησης Τζήλος έκλεισε τα μάτια σε περίπτωση πςναλτι υπέρ των Πειραιωτών!


Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στα Πηγάδια. Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά αυτού ήταν και πάλι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο από το πουθενά η Ξάνθη άνοιξε το σκορ όταν μετά από σουτ του Σαρπόνγκ εντός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Βούκοβιτς και άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον Σα που κινούταν αντίθετα (54'). Οι ερυθρόλευκοι για άλλον ένα αγώνα δεν κατάφερναν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και δέχθηκαν από το πουθενά γκολ χωρίς κάποια ιδιαίτερη πίεση. Στο 57' ο Τοροσίδης έδωσε την θέση του στον Μάνο και ο Ομάρ επέτρεψε στα αμυντικά άκρα. Με την συμπλήρωση μισής ώρας οι πυλώνες του γηπέδου έσβησαν ξαφνικά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακόπηκε για 7 λεπτά (κακή εξέλιξη για τους ερυθρόλευκους που εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό). Στο 74' εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η μπάλα κατευθύνεται προς την εστία αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκιλιέρμε πέρασε πολύ ωραία στον Φορτούνη, αυτός μέσα από την περιοχή γύρισε παράλληλα και μετά από κοντά η μπάλα έφτασε στον Βούκοβιτς που με κεφαλιά εξ επαφής ισοφάρισε σε 1-1 (76'). Δύο λεπτά μετά ο Ποντένσε δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα (στο 69' η πρώτη) για κλοτσιά εκτός φάσης όπως είδε ο Τζήλος και αποβλήθηκε. Το συγκεκριμένο γεγονός έφερε αντιδράσεις από τον πάγκο των φιλοξενούμενων καθώς φαίνεται ότι ο παίκτης της Ξάνθης έχει κάνει "θέατρο". Στο 87' ο Σα έκανε και δεύτερη μεγάλη επέμβαση καθώς σταμάτησε το σουτ του Μπρίτο που βρέθηκε απέναντι του. Τελικό σκορ στην Ξάνθη το 1-1 καθώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα δέκα λεπτά καθυστερήσεων ενώ ο διαιτητής ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ακριτικής πόλης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.