Άνετη νίκη με ανατροπή για τον Ολυμπιακό κόντρα στο Περιστέρι



Ο Ολυμπιακός, στο τελευταίο του παιχνίδι για το 2018 εντός έδρας, έσπασε την αντίσταση του Περιστερίου επικρατώντας με 92-69 και έφτασε τις 9 νίκες στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι, είχαν ως κορυφαίο τον Άξελ Τουπάν με 17 πόντους.



Ο Ντέιβιντ Μπλάτ είχε στην διάθεση του όλους τους παίκτες του πλην τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος παραμένει εκτός και αναμένεται να επιστρέψει ξανά το νέο έτος. Επίσης, να σημειωθεί πως οι Πειραιώτες προέρχονταν από διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα (σημειώνοντας ισάριθμες νίκες απέναντι σε Μπαρσελόνα και Γκράν Κανάρια), πράγμα το οποίο έδωσε στον αμερικανικό προπονητή την δυνατότητα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες.


Με τους Γκος, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ άρχισε το παιχνίδι ο Θρύλος. Στην πρώτη επίθεση όμως, ο Λετονός γκαρντ βρέθηκε στο παρκέ μετά από φάουλ που δεν δόθηκε και τον αντικατέστησε ο Σπανούλης. Στο ξεκίνημα λοιπόν, αυτός που έβρισκε σκορ για τους γηπεδούχους ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος έχει πετύχει και τους 6 πόντους της ομάδας του γράφοντας το 6-2. Ωστόσο, εν συνεχεία το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των Πειραιωτών  και χάρις σε δίποντο του Γκρέι πέρασε μπροστά με 6-7. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν νέο τρίποντο ακολούθως και έκαναν το 6-12 (τάιμ άουτ από τον Ντέιβιντ Μπλάτ). Σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο το 16-21 αφού ο Ολυμπιακός είχε μόλις 6/15 σουτ με 1/6 τρίποντα και το Περιστέρι 9/13 σουτ με 4/5 τρίποντα.


Και στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η ομάδα από την Αττική, εκμεταλλεύμενη τα χαμένα ριμπάουντ του Ολυμπιακού και πήρε διψήφιο αριθμό διαφοράς, τρέχοντας ένα σερί 0-7 σε ούτε ένα λεπτό (16-27). Τραγική δεν ήταν όμως μόνο η ομάδα του Πειραιά αλλά και η διαιτητική τριάδα, που σφύριζε ότι ήθελε, βάζοντας φωτιά τόσο στον κόσμο του γηπέδου όσο και στους παίκτες των γηπεδούχων. Χαρακτηριστικό στατιστικό του παιχνιδιού μέχρι τότε ήταν τα μόλις 7 ριμπάουντ των ερυθρόλευκων σε 15 λεπτά, κάτι που απεικόνιζε και το μεγάλο προβάδισμα του Περιστερίου (19-38). Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα έβρισκαν ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ, και κατάφεραν χάρις τον εντυπωσιακό Τουπάν να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Γάλλος φόργουορντ σε 13 λεπτά συμμετοχής είχε 17 πόντους, με 1/1 δίποντο, 3/3 τρίποντα και 6/6 βολές. Σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου το 42-48 (23-10 το σερί που έτρεχε η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ).


Με τρίποντο του Παπανικολάου και καλάθι του Πρίντεζη άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, που μείωσε στον ένα πόντο (47-48). Μάλιστα, με κάρφωμα του Μιλουτίνοφ και συνεχόμενους πόντους του Σπανούλη, ο Θρύλος πέρασε εκ νέου μπροστά στο σκορ μετά το αρχικό 6-2 γράφοντας το 56-50. Εξαιρετική άμυνα σε εκείνο το διάστημα από τους γηπεδούχους που καθάριζαν τα ριμπάουντ και είχαν επιτρέψει στο Περιστέρι μόλις 2 πόντους σε 5 λεπτά (39-12 το σερί). Το..."νερό" λοιπόν άργησε αλλά μπήκε στο αυλάκι για τον Ολυμπιακό ο οποίος πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά χάρις τον πολύ καλό για το άλλο ένα παιχνίδι Ζακ ΛεΝτέι που είχε σημειώσει 11 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής του στο παρκέ (68-57). Σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου το 74-58 χάρις σε τρίποντο και φάουλ του Σάσα Βεζένκοφ.


Καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα έκανε την τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός που έφτασε την διαφορά πάνω από τους 20 χάρις σε καλάθι του Γκος εκτός ισορροπίας (82-58). Στο γήπεδο πέρασε εκείνη την στιγμή και ο Γιάνις Τιμά, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί μέχρι τότε αλλά κατάφερε και σκόραρε δύο φορές σε ισάριθμες προσπάθειες. Αρκετό χρόνο από την άλλη πήρε ο Βαγγέλης Μάντζαρης που ήταν θετικός όσο αγωνίστηκε ενώ και ο Γιώργος Μπόγρης όπως πάντα έδωσε δύναμη στην ρακέτα της ομάδας. Τελικό σκορ το ΣΕΦ το 92-69.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.