Δεν τα κατάφεραν τα κορίτσια μας

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός απέναντι στην TTT Riga γνωρίζοντας την ήττα στο ΣΕΦ με σκορ 51-70 για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκες» παρότι ήταν μπροστά στο -πρώτο δεκάλεπτο με 19-14, δεν ήταν το ίδιο αποδοτικές στην επίθεση στη συνέχεια. Σε συνδυασμό με την αστοχία και την καλή μέρα της ομάδας από τη Λετονία το τρίτο δεκάλεπτο έληξε στο 39-47, με τον Ολυμπιακό να μένει από δυνάμεις στο τέλος και να γνωρίζει την ήττα.
Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Λικέντρα Τζόνσον με 13 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Εβίνα Σταμάτη με 8.
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο Γιώργος Παντελάκης επέλεξε τις Νικολοπούλου, Σταμολάμπρου, Σωτηρίου, Μάζιτς και Τζόνσον  για το ξεκίνημα της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 4-0 έπειτα από δίποντο της Σταμολάμπρου και βολές της Τζόνσον. H Μάζιτς πραγματοποίησε το 6-1 και η Νικολοπούλου το 8-3 με 5μιση λεπτά για το τέλος της περιόδου.  Η Σταμάτη με δίποντο έκανε το 10-5 για να την ακολουθήσει η Τόμας από τα 6,75μ για το 13-9.
Η προσπάθεια της Τζόνσον απέφερε το 15-11, για να ακολουθήσουν ισάριθμα ντράιβ από το Τόμας και Σταμολάμπρου για να κλείσει ο Θρύλος το δεκάλεπτο στο 19-14.
Η TTT Riga πίεσε και έτρεξε το δικό της σερί με το 8-0 της να γυρνάει το ματς και να της δίνει προβάδισμα τριών πόντων (19-22). Η επιστροφή από το τάιμ άουτ έφερε τρεις πόντους από την Τζόνσον για την ισοφάριση με 8 λεπτά για το ημίχρονο.
Οι φιλοξενούμενες προσπέρασαν με 4 πόντους, η Τζόνσον και πάλι σκόραρε για το 24-26 και η Σταμολάμπρου πέτυχε το 26-28, όμως η ομάδα από την Λετονία δεν άφηνε το ματς. Ο Θρύλος υπέπεσε σε πολλά λάθη και η TTT Riga το εκμεταλλεύτηκε αυτό.
Ξέφυγε με έξι πόντους, για να οδηγήσει  πάντως η Παυλοπούλου τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 31-34 έπειτα από τρίποντο στη λήξη του ημιχρόνου.

ΜΕ ΚΑΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

O Ολυμπιακός δεν μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και αυτό είχε αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 8 πόντους από τις φιλοξενούμενες (31-39). Δύο καλές επιθέσεις και ισάριθμα τρίποντα των Κοσμά και Σταμάτη έριξαν την απόσταση στους δύο πόντους, όμως και πάλι η επίθεση «κόλλησε» με τις Λετονές να επαναφέρουν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα. Με πέντε λεπτά για την περίοδο η TTT Riga πραγματοποίησε το 37-45 μέσω της Σλότερ, σκορ που έμεινε ίδιο για πάνω από 2 λεπτά. Με 1:14 για το δεκάλεπτο η Μάζιτς έγραψε το 39-45, με την Σωτηρίου όμως να χρεώνεται 4ο προσωπικό φάουλ λίγο πριν εκπνεύσει η περίοδος.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το σκορ στο 39-47, με το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού να παραμένει. Η TTT Rigaεπιτέθηκε από την περιφέρεια κατά κύριο λόγο με την Πέντι (39-50) με την Τζόνσον να μειώνει σε 41-50. Η ομάδα της Λετονίας συνέχισε και προηγήθηκε με 13 (41-54), η Σταμάτη με δίποντο έκανε το 43-55 και η Παυλοπούλου το 46-57 με 4 λεπτά για το τέλος.

Η TTT Riga είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος και οι  βολές της Πουλβέρε έκαναν το 48-64 με τρία λεπτά  να απομένουν.  Οι «ερυθρόλευκες» δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο σκορ, έμειναν από δυνάμεις με την Σταμολάμπρου να κάνει το 51-70 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.