Οι δηλώσεις Μπλάτ μετά την νίκη απέναντι στην Μπουντούτσνοστ




Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 92-70 της Μπουντούτσνοστ στο ΣΕΦ για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ο Ντέιβιντ Μπλάτ στην συνέντευξη τύπου μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Αμερικανός τεχνικός μεταξύ άλλων τόνισε πως ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του.



Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε :

 
«Τα παιχνίδια δεν είναι ποτέ εύκολα, αλλά τα κάνεις εσύ εύκολα. Η Μπουντούτσνοστ έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Σέβομαι αυτό που έχει κάνει η ομάδα μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα και αυτό το μήνυμα το περάσαμε και στους παίκτες όσον αφορά την προσέγγισή μας στο παιχνίδι και στο πλάνο που κάναμε για τον αντίπαλο.
Προφανώς στο τρίτο δεκάλεπτο ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε έδειξε την ποιότητα της ομάδας και ήταν το σημείο κλειδί του αγώνα. Είμαι χαρούμενος γιατί όσοι αγωνίστηκαν πρόσφεραν στην ομάδα και έδωσαν πράγματα. Καμιά φορά υποτιμάς το τι δίνει κάποιος παίκτης γιατί όλοι κοιτούν τους πόντους που σημειώνει κάποιος, από τη δική μου οπτική γωνία ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ήταν εκπληκτικός στην άμυνα, έκανε μικρά πράγματα τα οποία δεν φαίνονται, έτρεξε την ομάδα στην επίθεση και ήταν καλός. Και αυτά τα πράγματα είναι που κάνουν τις ομάδες καλές.

Είμαστε στο 1/3 της περιόδου, αν μπορούμε να βελτιωνόμαστε λίγο-λίγο στη συνέχεια πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση και εκεί που θέλουμε. Δεν είμαστε τώρα εκεί που θέλουμε, αλλά κάνουμε πρόοδο για να φτάσουμε.

Οταν μία ομάδα βάζει 17 τρίποντα μέσο όρο στα ματς που κερδίζει και στα ματς που χάνει βάζει 10 λιγότερα που είναι 30 πόντοι, εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ποιο είναι το κλειδί του αγώνα και τι πρέπει να περιορίσεις. Και δεν είναι μόνο πόσα βάζουν, αλλά και το πόσα σουτάρουν, συνήθως σουτάρουν 30 και σήμερα έκαναν 19 και έτσι τους βγάλαμε από το παιχνίδι τους. Όταν κάνεις το πλάνο σου σε ένα ματς ξέρεις ποια είναι τα κλειδιά που πρέπει να προσέξεις και τι να κάνεις. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι αν οι παίκτες μπορούν να κάνουν πράξη το πλάνο που έχουμε από πριν και προφανώς σήμερα το έκαναν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.