Ο Βασιλιάς έβαλε Stop στην Βασίλισσα!


Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη του νίκη μέσα στη διαβολοβδομάδα και κατάφερε να σπάσει το αήττητο της Ρεάλ που μετρούσε 8 στα 8 έως τώρα στη διοργάνωση.

Στην πρώτη περίοδο λοιπόν οι Πειραιώτες μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να βρίσκονται πίσω με 7 πόντους. Σπανούλης Γκος Πρίντεζης έδωσαν λύσεις και με ενα σερί 11 πόντων ανάγκασαν τον Λάσο να καλέσει τάιμ άουτ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν διάθεση στην επίθεση και άνοιξαν την διαφορά σε 16-9. Ρούντι και Τέιλορ έδωσαν λύσεις για τους Mαδριλένους όμως Ολυμπιακός ήταν σταθερά μπροστά και η περίοδος έκλεισε με σκορ 29-22.

Στη δεύτερη περίοδο ο Λεντέι με 1/2 βολές και ο Μιλουτίνοφ με δίποντο διαμόρφωσαν το 32-22 ενώ οι φιλοξενούμενοι με διαδοχικά σουτ έφεραν το ματς στα ίσα υποχρεώνοντας τον Μπλαντ σε τάιμ άουτ. Με καθαρό μυαλό στην άμυνα και κύριους εκφραστές του στην επίθεση τους Γκος - Σπανούλη οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν ένα μεγάλο σερί 18 πόντων διαμορφώνοντας το 50-32. Ο Κάρολ μείωσε με τρίποντο σε 50-41 ενώ ο Γκος με εντυπωσιακό φλότερ πριν την λήξη του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 52-41 κλείνωντας έτσι τα πρώτα 20 λεπτά.

Στην επανάληψη, Καμπάτζο, Ντεκ και Κάρολ μείωσαν για τους φιλοξενούμενους απ' τη γραμμή των 6.75, με τον τελευταίο να πετυχαίνει και ένα σουτ από μέση απόσταση διαμορφώνοντας το 55-52. Μια λάθος πασά του Ράντολφ έδωσε την ευκαιρία στον Στρέλνιεκς να κλέψει και να σουτάρει για 3 δίνοντας ανάσα για τους Πειραιώτες. Ο Ταβάρες στη συνέχεια από κοντά έκανε το 58-54 με τον Λίντει να δίνει άμεση απάντηση απ' το ζωγραφιστό. Κάρολ και Στρέλνιεκς ευστόχησαν σε σουτ 3 και 2 πόντων αντίστοιχα με τον δείκτη του σκορ να ανεβαίνει σε 62-57. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν όμως με ένα καλό σερί σε 63-63 50" πριν το τέλος του 10λεπτου βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό ενώ ο Στέλνιεκς με 2/2 βολές και Τόμκινγκς με κάρφωμα έκαναν το 65-65 που ήταν και το σκορ του τρίτου 10λεπτου.


Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Στρέλνιεκς με 5 προσωπικούς πόντους έδωσε προβάδισμα για την ομάδα του, ενώ μια θεματική τάπα απ' τον Λίντει έβαλαν και τον κόσμο στην εξίσωση του παιχνιδιού δίνοντας του επιπλέον ώθηση. Ο Λετονός γκαρντ και ο Λίντει με συνεργασίες και ατομικές ενέργειες ανέβασαν τη διαφορά στο +8 αλλά παρά την μείωση του Ράντολφ ο Σπανούλης με ένα μεγάλο σουτ έκανε το +10 2.44 πριν την λήξη δίνοντας αέρα νίκης. Ένα σουτ στο 1.33" πριν τη λήξη του αγώνα έκανε το ματς ροντέο αλλά ο Μιλουτίνοφ με ένα εκπληκτικό ποστάρισμα έκανε το 82-75. Το ματς κατέληξε στην κόψη του ξυραφιού όμως ο Γκος έδωσε ένα τέλος με 4/4 βολές γράφοντας το τελικό 88-83 και σπάζοντας το σερί της Ρεάλ για φέτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.