Ήττα στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ



Ο Ολυμπιακός το πάλεψε στην Μόσχα αλλά ηττήθηκε με 69-65 από την ΤΣΣΚΑ και γνώρισε την δεύτερη του ήττα στην φετινή Ευρωλίγκα μετά από 5 αγωνιστικές.

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ δεν είχε στην διάθεσή του τον Γιάνις Στρέλνιεκς ο οποίος έμεινε στην χώρα μας λόγω του προβλήματος του στο αριστερό γόνατο και την θέση του στην δωδεκάδα πήρε ο Τολιόπουλος.

Αρχική πεντάδα : Γκος, Τουπάν, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ.

Για πρώτη φορά χωρίς τον Σπανούλη ξεκίνησε ο Μπλάτ που κράτησε τον αρχηγό στον πάγκο προκειμένου να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους. Και πράγματι αυτό έγινε, καθώς οι Πειραιώτες παίρνοντας σκορ από τους ψηλούς τους βρέθηκαν μπροστά με 2-6 και με 4-10 εν συνεχεία χάρις σε καλάθι του Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό. Η πρώτη περίοδος έληξε με τον Ολυμπιακό να είχε το προβάδισμα με 13-15 και να είχε αναγκάσει τους Ρώσους να εκτελούν με πολύ χαμηλά ποσοστά.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε παρόμοια με το πρώτο, με τον Θρύλο να ανέβασε την υπέρ του διαφορά στο +7 χάρις σε αλλεπάλληλα εύκολα καλάθια κυρίως μετά από κλέψιμο (15-22). Μάλιστα, η καλή εικόνα στην παρκέ από την ομάδα του Αμερικανικού τεχνικού συνεχίστηκε καθώς μετά από τρίποντο του Πρίντεζη (ασίστ του Σπανούλη που έφτασε εκείνο το σημείο τις 5) η διαφορά έφτασε στις παρυφές των δέκα πόντων (18-25). Σκορ στο ημίχρονο το 31-35 με τον Ολυμπιακό να ήταν εντυπωσιακός στο αμυντικό κομμάτι.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο δεν άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι έχασαν το προβάδισμα τους χάρις σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ροντρίγκεζ ο οποίος έφτασε τους 20 πόντους με 6/8 τρίποντα! Χαρακτηριστικό επίσης ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι σε 3,5 λεπτά έκαναν 5 λάθη όσα δηλαδή είχαν κάνει σε όλο το πρώτο μισό (45-41). Είχε χάσει την συγκέντρωση του σε εκείνο το σημείο ο Θρύλος και σε συνδυασμό με την ευστοχία των Ρώσων η διαφορά πήγε στο -9 χάρις σε άλλο ένα τρίποντο (50-41). Σκορ στο φινάλε της τρίτης περιόδου το 52-44.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με -8 ωστόσο το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει με τον Ντέιβιντ Μπλάτ να ζήτησε από τους παίκτες του να είχαν καθαρό μυαλό και να μην έκαναν λάθη. Αυτό αρχικά έπιασε τόπο καθώς οι Πειραιώτες μείωσαν στους τέσσερις χάρις σε ένα μεγάλο τρίποντο του Σπανούλη για το 54-50. Μάλιστα, ο αρχηγός τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έβαλε άλλο ένα μεγάλο καλάθι πίσω από την γραμμή και ισοφάρισε σε 61-61. Εντυπωσιακός πραγματικά ο Σπανούλης! Δυστυχώς όμως αυτό δεν αρκούσε καθώς το τελικό σκορ στην Μόσχα ήταν το 69-65 με τον Ολυμπιακό να γνώρισε την ήττα σε ένα παιχνίδι που κάλιστα μπορούσε να πάρει αυτός την νίκη αν ήταν λίγο πιο τυχερός ίσως στο τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.