Στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός



Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ του Κολοσσού Ρόδου με 84-53 και "σφράγισε" με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στην ρακέτα, πέρασαν χαμηλά την μπάλα στον Νίκολα Μιλουτίνοφ και σε συνδυασμό με τις επιθετικές εμπνεύσεις των Βασίλη Σπανούλη και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος πήραν μια διαφορά 7π. (14-7 στο 6'). Ο Κολοσσός μείωσε σε 16-12, ωστόσο, Ολυμπιακός κατάφερε να επιβάλει πραγματικά τον ρυθμό του όταν ο Ντέιβιντ Μπλατ παρέταξε στο παρκέ ένα κοντό σχήμα αρχικά με τον Σπανούλη στον άσσο πλαισιωμένο από τους Τουπάν, Πανανικολάου, Βεζένκοφ και Πρίντεζη και στην συνέχεια με τους Μάντζαρη και Τίμα αντί των V-Span και Παπ... Στο διάστημα αυτό η ομάδα μας λειτούργησε εξαιρετικά στην άμυνα και με τέσσερα σερί τρίποντα (τρία διά χειρός Άξελ Τουπάν και ένα από τον Γιάνις Τίμα) και ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 18π. (30-12, στο 13'). Με όπλο του σταθερά την καλή του άμυνα, ο Ολυμπιακός αύξησε ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (21π., 41-20 στο 18') και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 44-23.
Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια ανάκαμψης και μείωσαν σε 46-30 στο 24'. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, ωστόσο, φρόντισαν να αποκαταστήσουν άμεσα την τάξη... Πίεσαν στην άμυνα, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, πήγαν σε καλές επιθετικές επιλογές και μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά κατάφεραν με ένα σερί 9-0 να ανεβάσουν τον δείκτη της διαφοράς στους 25π. (55-30)! Και δεν σταμάτησαν εκεί... Με την ίδια συνταγή αύξησαν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (+35, 79-44 στο 35'), με τον Ντέιβιντ Μπλατ να κάνει παράλληλα συντήρηση δυνάμεων εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό.
Δεκάλεπτα: 21-12, 44-23, 64-40, 84-53.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.