Και τώρα όλα για όλα στο Καραϊσκάκης




Ο Ολυμπιακός το πάλεψε αλλά ηττήθηκε στην Σεβίλλη από την Μπέτις με 1-0 για την 5η αγωνιστική των ομίλων και πλέον για να περάσει στην επόμενη φάση θα πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την Μίλαν στο Φάληρο με διαφορά πάνω από ένα γκολ.


Ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα επέλεξε να παίξει με τρείς μέσους και παρέταξε στο γήπεδο τους : Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Ποντένσε, Ναουέλ και Φορτούνη. Στον πάγκο για τους ερυθρόλευκους ήταν οι : Γιαννιώτης, Νάτχο, Γκερέρο, Βρουσάι,  Κούτρης, Μιράντα και Τοροσίδης.


Από την άλλη ο Κίκε Σετιέν επέλεξε τους : Ρόμπλες, Μπάρτρα, Κανάλες, Σέρχιο Λεόν, Σανάμπρια, Τέγιο, Σίντνεϊ, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζούνιορ Φίρπο, Λο Τσέλσο και Μαντί, ενώ στην πάγκο βρέθηκαν οι :Πάου Λόπεθ, Μπαραγκάν, Χάβι Γκαρθία, Γκουαρδάδο, Ινούι, Χοακίν και Λόρεν.


Το ξεκίνημα του παιχνιδιού στην Σεβίλλη ήταν αρκετά ισορροπημένο και αυτός που είχε την πρώτη αξιόλογη στιγμή στην αναμέτρηση ήταν ο Ολυμπιακός, αφού το σουτ του Μπουχαλάκη εκτός περιοχής μετά από πάσα του Φορτούνη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (6'). Εν συνεχεία, όπως ήταν λογικό η Μπέτις πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και πάλι αυτοί που απείλησαν ουσιαστικά ήταν οι φιλοξενούμενοι, καθώς ο Φορτούνης "ξεδίπλωσε" τον αιφνιδιασμό της ομάδας, η μπάλα έφτασε από κακή απομάκρυνση στον Καμαρά και αυτός με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ (12'). Ωστόσο, στο 17' η Μπέτις κέρδισε πέναλτι αφότου μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σισέ ανέτρεψε στην περιοχή τον αντίπαλο του. Βέβαια, ο Ζοσέ Σα με μια καταπληκτική διπλή επέμβαση, είπε ισάριθμες φορές όχι στον Λεόν κρατώντας το 0-0 (18'). Έντεκα λεπτά αργότερα ο θρύλος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του μέχρι τότε, καθώς μετά από ωραία ανάπτυξη και συνδυασμό των Ναουέλ - Τσιμίκα, ο δεύτερος έκανε την σέντρα βρίσκοντας τον Μπουχαλάκη, αλλά η κεφαλιά αυτού πέρασε ελάχιστα εκτός. Στο 39' παρόλα αυτά η Μπέτις άνοιξε το σκορ όταν μετά από σουτ του Κανάλες εκτός περιοχής η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στο 43' οι Πειραιώτες έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν πριν κλείσει το ημίχρονο καθώς μετά από σέντρα του Γκιγιέρμε από δεξιά, ο Φορτούνης από πολύ πλεονεκτική θέση νίκησε τον τερματοφύλακα της Μπέτις αλλά όχι και τον αμυντικό που ακολούθησε και έδιωξε πάνω στην γραμμή. Σκορ στο ημίχρονο το 1-0.


Χωρίς αλλαγές άρχισε το δεύτερο ημίχρονο στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν". Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά αυτού λοιπόν οι ερυθρόλευκοι ήταν πίσω από την μπάλα έχοντας ελάχιστα την μπάλα στα πόδια τους και για αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο παιχνίδι τον Γκερέρο στην θέση του Μπουχαλάκη. Στόχος του Πορτογάλου τεχνικού ήταν φυσικά η εκμετάλλευση των ευκαιριών της ομάδας του. Ακολούθως, και συγκεκριμένα στο 71' ήρθε και δεύτερη αλλαγή από πλευράς φιλοξενούμενων αφότου ο Βρουσάι πήρε την θέση του Ναουέλ. Ο Ολυμπιακός για 35' λεπτά στο δεύτερο μισό ήταν τελείως ακίνδυνος αφού όση ώρα είχε την κατοχή του δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις και αυτό ήταν η αφορμή για την είσοδο του Νάτχο που πήρε την θέση του Γκιγιέρμε (80'). Στο 90+2' οι Πειραιώτες έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 καθώς η κεφαλιά του Σισέ μετά το κόρνερ του Φορτούνη έσκασε δίπλα στο δοκάρι. Τελικό σκορ το 1-0. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.