Επέστρεψε στις νίκες με διπλό στο Μόναχο ο Ολυμπιακός






Ο Ολυμπιακός μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα καθώς επικράτησε με 62-72 της Μπάγερν στο Μόναχο για την 8η αγωνιστική.

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ δεν είχε στην διάθεση του για δεύτερο σερί παιχνίδι τον Άξελ Τουπάν ο οποίος λόγο του τραυματισμού του θα μείνει και εκτός δωδεκάδας από τον αγώνα κόντρα στην Ρεάλ την ερχόμενη Πέμπτη. Επίσης ,να θυμίσουμε πως οι ερυθρόλευκοι προέρχονταν από τρεις συνεχόμενες ήττες στην διοργάνωση πράγμα το οποίο καθιστούσε εξαιρετικά σημαντικό το συγκεκριμένο παιχνίδι για λόγους κυρίως ψυχολογικούς για την ομάδα.

Αρχική πεντάδα : 

Ολυμπιακός : Γκος, Παπανικολάου, Τίμα, Πρίντεζης και Μιλουτίνοβ

Ο Ολυμπιακός είχε από το ξεκίνημα  το προβάδισμα στο σκορ καθώς ο Τίμα ευστόχησε στην πρώτη κατοχή από την γωνία (0-2). Η συνέχεια για τους ερυθρόλευκους ήταν βέβαια ακόμα καλύτερη αφού η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα στην επίθεση και ήταν καλά τοποθετημένη στην άμυνα, κρατώντας το υπέρ της σκορ ( 4-10 με όμορφο καλάθι του Πρίντεζη). Ωστόσο, το τελευταίο κομμάτι της πρώτης περιόδου ανήκε στην Μπάγερν που βρήκε ρυθμό και πέρασε και μπροστά με 15-12. Σκορ στο δεκάλεπτο το 15-15.

Ουσιαστικά το πρόβλημα των Πειραιωτών εντοπιζόταν στην επίθεση και κυρίως στην αποτελεσματικότητα των παικτών του Θρύλου που είχαν 1/6 τρίποντα και 6/13 δίποντα μέχρι τότε. Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι το προβάδισμα έχοντας ως κορυφαίο τον Νικόλα Μιλουτίνοφ που δέσποζε στα καλάθια με 4 πόντους και 3 επιθετικά ριμπάουντ. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και πάλι πίσω λόγο των πολλών εύκολων λαθών που έκαναν, τα οποία είχαν φτάσει τα 8 σε λιγότερο από ισάριθμα λεπτά. Σκορ στο ημίχρονο το 27-31.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, έκλεισε θετικά ένα μέτριο ημίχρονο και παρότι προηγούνταν με μόλις 4 πόντους, έδειχνε ότι αν βελτίωνε τα ποσοστά του μπορούσε να πάρει το διπλό. Και παρότι αυτή η προσπάθεια άρχισε καλά με τρίποντο του Μιλουτίνοφ που έφτασε τους 11 πόντους (31-36), η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη καθώς η Μπάγερν δημιούργησε ένα 6-0 σερί και πέρασε εκ νέου μπροστά με 39-38. Σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου το 43-45 χάρις σε δύο εύστοχες βολές του Βεζένκοφ σε νεκρό χρόνο.

Πάρα πολύ χαμηλό το σκορ στον αγώνα αφού και οι δύο ομάδες ήταν εντυπωσιακά άστοχες τόσο εντός όσο και εκτός της γραμμής και όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε σε αγχωτικό φινάλε. Σε αυτό το σημείο να πούμε πως από πλευράς φιλοξενούμενων μόνο ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, πράγμα που έδειχνε ότι ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε πόντους από τους περιφερειακούς του. Βέβαια, 6 λεπτά πριν το τέλος εμφανίστηκε και ο Γιάνις Στρέλνιεκς, που με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του για το 49-54. Δύο λεπτά αργότερα, και πάλι ο Λετονός γκαρντ ήταν αυτός που έδωσε την λύση σε ένα κρίσιμο σημείο καθώς με καλάθι και φάουλ έγραψε το 53-59. Ωστόσο, παρόν φώναξε τότε και ο Σπανούλης που με ένα τρίποντο και ένα καλάθι και φάουλ έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην ομάδα του (53-65). Τελικό σκορ στο Μόναχο το 62-72 με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ να επέστρεψε στις νίκες και να κέρδισε αρκετό ψυχολογικό και βαθμολογικό έδαφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.