Θρύλος πέντε αστέρων!


Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής της αναμέτρησης με αντίπαλο την Ντουντελάνζ καθώς επικράτησε άνετα της ομάδας από το Λουξεμβούργο με 5-1.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους καθώς μόλις στο 5' ο Ποντένσε σούταρε αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξαν σε κόρνερ! Στην εκτέλεση του στημένου η μπάλα έφτασε στον Καμαρά ο οποίος σούταρε και στην πορεία της μπάλας ο Βασίλης Τοροσίδης με πανέμορφο τακουνάκι πέτυχε το 1-0 μόλις στο 6'. Το πρέσινγκ έδειχνε να μην είχε τελειωμό και στο 15' ύστερα από ασσίστ του Τσιμίκα η μπάλα έφτασε στον αρχηγό, Κώστα Φορτούνη που με συρτό δεξί σουτ έγραψε το 2-0. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί και έχασε ευκαιρία τόσο σε κεφαλιά του Σισέ όσο και σε σουτ του Ναουέλ όπου ο Μπονεφόι μπλόκαρε σταθερά και στις δύο περιπτώσεις. Στο 26' ο Θρύλος πέτυχε ίσως το γκολ της αγωνιστικής όταν ο Φορτούνης σέντραρε και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με εκπληκτικό ασύληπτο γυριστό σουτ πέτυχε το τρίτο τέρμα για τον Ολυμπιακό! Μελανό σημείο του πρώρου ημιχρόνου ο τραυματισμός του Ναουέλ που ανάγκασε τον Πέδρο Μαρτίνς μόλις στο 32' να κάνει την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή με τον Γιάννη Φετφατζίδη να περνάει στη θέση του. Η πίεση δεν σταμάτησε εκεί και ο Ποντένσε σέντραρε με τον Φορτούνη στο 36' να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Ντουντελάνζ για 4η φορά, κλείνοντας κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο με 4-0.

Στην επανάληψη όπως ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός έριξε την απόδοση του καθώς τόσο το σκορ όσο και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί ανάγκασε τον ρυυμό να πέσει. Ο Μάρτινς μάλιστα στο 56' έκανε τη δεύτερη του αλλαγή με τον Φορτούνη να παραχωρεί τη θέση του στον Χασάν, με τον Αιγύπτιο να περνά στην κορυφή, τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή και τον Λάζαρο στα δεξιά, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Τουρέ πέρασε στη θέση του Νάτχο ο οποίος δέχτηκε ένα δυνατό πάτημα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν στο 67' για 5ο γκολ όμως το σουτ του Καμαρά έδιωξε όμορφα ο Μπονεφόι. Η Ντουντελάνζ πάντως στην πρώτη της αξιόλογη προσπάθεια κατάφερε να σκοράρει όταν ο Σινανί κινήθηκε από αριστερα και σούταρε γράφοντας το 4-1, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός απάντησε ξανά όταν ο Φετφατζίδης σούταρε και ο Χασάν έβαλε το πόδι του σπρώχνοντας την στα δίχτυα κάνοντας το 5-1. Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν και για 6ο γκολ όμως ο Λάζαρος με ατομική ενέργεια δεν τα κατάφερε με τον αγώνα να λήγει με το τελικό 5-1!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.