Μάv(ος) of the match!


Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής επικράτησε με 1-0 του Απόλλων Σμύρνης στο Φάληρο χάρις σε γκολ του Μάνου στο 90'.

Ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα επέλεξε τους : Σα, Ομάρ, Κούτρη, Σισέ, Βούκοβιτς, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Ποντένσε, Ναουέλ, Φορτούνη και Λάζαρο. Στον πάγκο για τους ερυθρόλευκους ήταν οι : Γιαννιώτης, Νάτχο, Φετφατζίδης, Γκιγιέρμε, Μιράντα, Μάνος και Τοροσίδης.

Από την άλλη πλευρά, οι επιλογές του Γιάννη Ματζουράκη για το αρχικό σχήμα της ομάδας του ήταν οι : Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Ντούρσο, Ακόστα, Τριάδης και Σικαμπάλα, ενώ οι αναπληρωματικοί ήταν οι : Βάσιτς, Τζανετόπουλος, Γκαρός, Ντεφεντερίκο, Ναδάλες, Ζοάο Πέδρο και Βάρκας.

Στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο η αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων δεν επέτρεπε στους Πειραιώτες να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση μπροστά από την εστία του Χουάντερσον. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των ερυθρόλευκων στην αναμέτρηση ήρθε στο 26' όταν ο Λάζαρος βρέθηκε εντός περιοχής, πέρασε τον Λούκιτς αλλά το πλασέ του κατέληξε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Η συγκεκριμένη απειλή ήταν και η πιο αξιοσημείωτη στο πρώτο μισό καθώς ο Ολυμπιακός παρότι είχε την μπάλα συνέχεια στα πόδια του δεν έβρισκε ρυθμό και συνεργασίες μεταξύ των παικτών του παίζοντας παράλληλο ποδόσφαιρο και χωρίς κάθετες μεταβιβάσεις. Σκορ στο ημίχρονο το 0-0 με τον Καμαρά στο 45' να δοκίμασε εκτός περιοχής αλλά το σουτ του να πέρασε εκτός εστίας.


Χωρίς αλλαγές άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυναμικά και με αλλεπάλληλα χτυπήματα κόρνερ προσπαθούσαν να απειλήσουν το τέρμα των φιλοξενούμενων. Βέβαια, ο Πέδρο Μαρτίνς έβλεπε το πρόβλημα της ομάδας του στην δημιουργία και πέρασε τους Νάτχο και Φετφατζίδη στις θέσεις των Καμαρά και Ναουέλ. Εν μέρη οι αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού έδειξαν να έχουν αποτέλεσμα καθώς δύο λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης πέρασε στον Νάτχο, αυτός εντός περιοχής γύρισε στον Φετφατζίδη αλλά και πάλι ο μικρόσωμος επιθετικός από θέση τετ α τετ σημάδεψε πάνω από την εστία. Αυτή ήταν η πρώτη ουσιαστικά σωστή δημιουργία των παικτών των γηπεδούχων που φαινόταν ότι είχαν θέμα σε αυτόν τον τομέα. Στο 70' ο Λάζαρος πήρε την μπάλα στο ημικύκλιο, γύρισε αλλά η προσπάθεια του πέρασε λίγο έξω. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάνος πήρε την θέση του Μπουχαλάκη με την διάταξη να άλλαξε σε 4-4-2. Στο 84' ο Ποντένσε μετά από φάση διαρκείας έδωσε στον Μάνο και αυτός σούταρε από κοντά με την μπάλα να χτύπησε πάνω σε αμυντικούς και να κατέληξε κόρνερ.  Στο 90' όμως ήρθε η λύτρωση για τον Ολυμπιακό καθώς μετά από το σουτ του Λαζάρου, ο Μάνος  επωφελήθηκε από την κόντρα και εκτέλεσε από κοντά τον για το 1-0! Χρυσή αλλαγή ο Μάνος που βάζει το δεύτερο του γκολ με την φανέλα των ερυθρόλευκων στις επίσημες διοργανώσεις. Τελικό σκορ το 1-0. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.