Oι δηλώσεις του Μαρτίνς για τον αυριανό αγώνα

Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς για το προσεχές παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό καθώς κλείνει έναν κύκλο δύσκολων αγώνων τις τελευταίες ημέρες και φυσικά τόσο ο κόσμος όσο και ο Πορτογάλος τεχνικός θέλουν να δουν μια καλή αγωνιστική παρουσία και φυσικά ένα καλό αποτέλεσμα.
Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των Πειραιωτών :
Πριν μπούμε στην κουβέντα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα θέλαμε να σταθούμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι σύνηθες ένας προπονητής να αλλάζει έντεκα παίκτες. Χρειάζεται θάρρος και πίστη για τους παίκτες που έχει στη διάθεση του. Θα θέλαμε το σχόλιο σας γι’ αυτό…
Θάρρος χρειάζεται ένας προπονητής. Αυτό που λέω συνέχεια είναι ότι έχουμε ένα ποιοτικό σύνολο από ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Έχουμε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ και τους εμπιστευόμαστε. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά το καλοκαίρι από άποψη σκάουτινγκ και ανάλυσης μεταγραφών για να γεμίσει η ομάδα από καλούς παίκτες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την παρουσία αυτών των ποδοσφαιριστών. Έγιναν πολλές αλλαγές και με τον ΠΑΟΚ και με τη Μίλαν και θα μπορούσαν τα αποτελέσματα να είναι διαφορετικά.

Ο τρόπος που διαχειρίζεστε το υλικό σας διευκολύνει να αλλάξετε το τσιπάκι από την Ευρώπη στην Ελλάδα;
Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ο μεγάλος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει η Ευρώπη. Έχω πολλούς ποδοσφαιριστές ταλαντούχους και με ποιότητα. Είδαμε μία ενδεκάδα με τον ΠΑΟΚ και άλλη με τη Μίλαν και απέδωσαν πολύ καλά. Αυτό είναι τύχη για τον κάθε προπονητή να έχει τέτοιες λύσεις. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η ομάδα είναι υπό κατασκευή. Έχουμε ξεκινήσει με πολλά νέα πρόσωπα και με νέο προπονητή. Φαίνεται η δουλειά στο γήπεδο και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό. Ξεκαθαρίζουμε ότι ο μεγάλος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα χωρίς να σημαίνει ότι αδιαφορούμε για την Ευρώπη.

Το ότι έχετε κερδίσει τον κόσμο ακόμα και μετά από ήττες είναι το σημαντικότερο επίτευγμα;
Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η ομάδα είναι καινούρια και βελτιώνεται. Περιμένουμε ότι η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη και βελτιωμένη. Γι’ αυτό ο κόσμος αντιδράει έτσι σε αυτά τα αποτελέσματα. Αξίζαμε περισσότερα σε αυτά τα ματς. Έχουμε ποδοσφαιριστές που είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής. Είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση, ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Θα θέλαμε να μας κάνετε μία σύγκριση μεταξύ της ΑΕΚ του Ουζουνίδη και αυτή του Χιμένεθ…
Είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Ήταν μία ομάδα αποφασισμένη και πίστευαν τον τίτλο όσο έρχονταν κοντά. Έβλεπαν τι συμβαίνει και καταλάβαιναν ότι μπορούσαν να πετύχουν και τελικά το πέτυχαν. Φέτος είναι διαφορετική, αλλά έχει στοιχεία του περσινού προπονητή. Δεν έχει βρει ακόμα στοιχεία του φετινού. Ο Ολυμπιακός έχει τη θέληση να κερδίσει ξανά τον τίτλο και η ΑΕΚ να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η ΑΕΚ είναι δυνατή επιθετικά και εμείς είμαστε μία ομάδα που πιστεύει στον εαυτό της. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν να κερδίσουν τον τίτλο. Θα πάμε εκεί για να πάρουμε τη νίκη.

Υπάρχει ένα κοινό πρόσωπο, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, πως σκοπεύετε να τον χρησιμοποιήσετε;
Είναι ξεκάθαρο ότι είναι διαθέσιμος και θα παίξει στο παιχνίδι. Το μόνο που μένει είναι να συγκεντρωθεί στον αγώνα. Να βγάλει από το μυαλό του οτιδήποτε εξωαγωνιστικό. Είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να το κάνει αυτό γιατί είναι ώριμος και περιμένουμε να τον εμπιστευτούμε.

Έχουμε έναν παίκτη για την ενδεκάδα τον Λάζαρο. Θα είναι ίδια με τον ΠΑΟΚ;
Θα παίξει ο Λάζαρος.

Μία νίκη σε αυτό το παιχνίδι κρίνει πολλά για το πρωτάθλημα, δεδομένου ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο το πρωτάθλημα;
Γνωρίζουμε τι σημασία που έχει αυτό το παιχνίδι. Οι ομάδες που προσπαθούν να κερδίσουν τον τίτλο θέλουν να πάρουν όλα τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό ματς. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα που θα καταφέρει να πάρει τα περισσότερα παιχνίδια θα κερδίσει και τον τίτλο. Δεν νομίζω ότι είναι καθοριστικής σημασίας αυτό το παιχνίδι.

Ο Τοροσίδης αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού από το Σαν Σίρο. Αντιμετωπίζετε κάποιο άλλο πρόβλημα;
Για τον Τοροσίδη έχουμε ακόμα 24 ώρες για να ξέρουμε τι θα συμβεί. Η αλήθεια είναι ότι έχει κάποια ενόχληση και το πιο πιθανό είναι να μην παίξει. Πρέπει να περιμένουμε να περάσουν 24 ώρες γιατί πολλά μπορούν να συμβούν.

Αν σας ζητούσαμε τη γνώμη σας για το τι πρέπει να συμβεί για να έχουμε οπαδούς των φιλοξενούμενων και στα εκτός έδρας τι θα λέγατε γι’ αυτό;
Είμαι υπέρ της μετακίνησης των οπαδών. Όλοι ξέρουμε πιο είναι το συναίσθημα να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων. Είδατε ότι στο Μιλάνο πιστεύαμε ότι παίζουμε στον Πειραιά. Ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και θα θέλαμε να συμβαίνει και σε άλλα γήπεδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει αυτό, αλλά είμαι σίγουρος πως αν το αναλύσουμε θα βρούμε μία λύση.

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

Από την πλευρά μας είμαστε πανέτοιμοι και θα κάμουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και στο τέλος να είμαστε εμείς που στο τέλος θα χαμογελάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.