Mε το δεξί ο Θρύλος

Το 2/2 απέναντι στην ομάδα του Χολαργού έκανε ο Ολυμπιακός καθώς μετά την νίκη του στο κύπελο επικράτησε και στην πρεμιέρα της BetShop Basket League με σκορ 88-78, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου στο δυναμικό της είχε ως πρώτο σκόρερ τον Μιλοτίνοφ με 24 πόντους σε 28 λεπτά. 



Αρχική πεντάδα : Γκός, Σπανούλης, Τίμα, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ. 



Με καλάθια του Γιώργου Πρίντεζη και του Νίκολα Μιλουτνοφ κάτω από το καλάθι ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός που προσπαθούσε να χτυπήσει στον αιφνιδιασμό. Ο Σέρβος σέντερ στα πρώτα τέσσερα λεπτά ήταν εντυπωσιακός καθώς είχε πετύχει 7 πόντους με το σκορ να ήταν στο 13-4. Βέβαια, η ομάδα του Χολαργού μετά το ταίμ άουτ έκανε ένα σερί 0-9 και ισοφάρισε σε 13-13, αναγκάζοντας τον Αμερικανό προπονητή των γηπεδούχων να καλέσει εκ νέου τις ομάδες στον πάγκο. Ωστόσο, η υπεροχή των ερυθρόλευκων κάτω από το καλάθι συνέχιζε να υπάρχει, με τον Μιλουτίνοφ να είχε φτάσει είδη τους 10 πόντους (19-16). Σκο στην πρώτη περίοδο το 27-22 χάρις σε τρίποντο του Τουπάν λίγα δεύτερα πριν το άκουσμα της κόρνας. 



Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έφτασε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά  αφού μετά από καλάθι του Βεζένκοφ το σκορ έγινε 33-22. Ο Θρύλος συνέχισε αποτελεσματικά στο παρκέ και με τους Γκός (4π.) και Τουπάν (9π.) η ομάδα ήταν πολύ γρήγορη, βρίσκοντας σκορ με ποικίλους τρόπους και παίζοντας εξαιρετική άμυνα (42-28). Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το προβάδισμα του Ολυμπιακού όλο και εκτοξευόταν αφότου επιθετικά η ομάδα ήταν σχεδόν αλάνθαστη (13/20 δ., 8/14 τρ.)με το σκορ στο φινάλε αυτού να ήταν το 58-36 και τους πειραιώτες να είχαν βάλει τις βάσεις για την νίκη. 



Με του ίδιους πέντε που ξεκίνησε το παιχνίδι άρχισε και το δεύτερο μισό η ομάδα του Μπλάτ. Ο Χολαργός η αλήθεια ήταν ότι σε σχέση με το πρώτο μισό παρουσίασε ένα άλλο πρόσωπο στο παρκέ του ΣΕΦ και σε συνδυασμό με την αλλαγμένη παρουσία των παικτών των ερυθρόλευκων κατάφερε το 58-36 να το κάνει με ένα σερί 5-16, 63-52. Βέβαια, η αναμενόμενη αντίδραση από τους γηπεδούχους δεν ήρθε και έτσι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ακόμα πιο κοντά μειώνοντας 70-64 που ήταν και το σκορ στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. 



Παρότι λοιπόν το παιχνίδι φαινόταν ότι δεν επρόκειτο να κρινόταν στην τέταρτη περίοδο, η τρίτη περίοδος έφερε τα πάνω κάτω με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έπρεπε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη στο τέλος. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πολύ καλά με τους ερυθρόλευκους να έβαλαν 5 πόντους στα δύο πρώτα λεπτά και να έκαναν το 75-64 παίρνοντας και πάλι διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Ακολούθως, και στα μέσα στου δεκαλέπτου η ομάδα του Μπλάτ συνέχισε να ήταν θετική και χάρις σε τρίποντο του Τίμα από την γωνία έγραψε το 81-67. Τελικό σκορ στο ΣΕΦ για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος το 88-78.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.