Νίκη μέσα στη Βιτόρια και....δύο στα δύο!




Ο Ολυμπιακός έκανε το δύο στα δύο στην Ευρωλίγκα καθώς με την Μόσχα άλωσε και την Βιτόρια επικρατώντας με 80-85 της Μπασκόνια έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον εντυπωσιακό Νικόλα Μιλουτίνοφ που πέτυχε 23 πόντους κάνοντας ρεκόρ καριέρας. 

Να τονίσουμε πως οι ερυθρόλευκοι την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στο συγκεκριμένο γήπεδο είχαν γνωρίσει συντριβή από τους Βάσκους πράγμα που φυσικά δεν ήθελαν να επανέλθει και φέτος. Επίσης να θυμίσουμε πως η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ προέρχονταν από το διπλό μέσα στην Χίμκι για την πρεμιέρα της διοργάνωσης με σκορ 67-88. 

Αρχική πεντάδα : Γκος, Σπανούλης, Τίμα, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ. 

Το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού το πέτυχε ο Γιώργος Πρίντεζης από το χαμηλό ποστ μειώνοντας σε 3-2 έπειτα από καλάθι και φάουλ των γηπεδούχων. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι χάρις σε τρίποντο του Τουπάν από την γωνία που πέρασε στο παρκέ και δίποντο του Σπανούλη πέρασαν για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά με 5-7. Ακολούθως, και συγκεκριμένα τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, οι Πειραιώτες έκαναν ένα σερί 0-8 με δύο τρίποντα του Παπανικολάου και πήραν προβάδισμα με 14-19 αναγκάζοντας τον Μαρτίνες να καλέσει τάιμ άουτ. Σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο το 19-27 με τον Στρέλνιεκς να έβαλε τρεις στις τρεις βολές στο φινάλε. 

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ που δέχθηκε ένα σερί 7-0 έχοντας κυρίως πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Σενγκέλια (26-27). Εν συνεχεία όμως και μετά το τάιμ άουτ του αμερικανικού τεχνικού, η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ πιο οργανωμένη αμυντικά και παίζοντας με μυαλό στην επίθεση έκανε το 28-36 με τον Σπανούλη να ήταν και πάλι εξαιρετικός. Πολύ θετικός επίσης ήταν και ο Τουπάν που είχε 3/3 τρίποντα εκ των οποίων τα δύο μετά από τρίπλα. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 11 πόντους διαφορά καθώς λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή, ο Βασίλης Σπανούλης ζάλισε τον αντίπαλο του και με ένα τρίποντο που τον χαρακτηρίζει έστειλε την ομάδα του με διψήφια διαφορά στα αποδυτήρια (39-50). 

Με αυτούς που ξεκίνησε το παιχνίδι άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, που συνέχισε να ήταν παραγωγικός στην επίθεση και αρκετά σκληρός στην άμυνα έχοντας πάρει προβάδισμα 14 πόντων με τον Γκος να είχε βάλει μπρος την μηχανή. Πραγματικά στην πίσω μεριά του παρκέ οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακοί καθώς είχαν αφήσει την Μπασκόνια μόλις στους 47 πόντους σε 27 λεπτά κλέβοντας συνεχώς πολλές πάσες των Ισπανών. Άξιο αναφοράς είναι επίσης πως μέχρι τότε ο Μιλουτίνοφ είχε 15 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του θρύλου με τον Τουπάν να είχε σημειώσει άλλους 11 χωρίς χαμένη προσπάθεια. Σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το 52-67 καθώς ο Γκρέιντζερ με το άκουσμα της κόρνας έβαλε ένα απίθανο τρίποντο πίσω από το κέντρο του γηπέδου. 

Μια περίοδος είχε μένει στον Ολυμπιακό για να πάρει την νίκη και να κάνει το δύο στα δύο και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να υπερασπιστεί το μεγάλο προβάδισμα του. Βέβαια, η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν άρχισε καλά καθώς από το -18 η Μπασκόνια μείωσε στους 11 πόντους με 7 λεπτά για το τέλος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ισπανική ομάδα πλησίασε ακόμα περισσότερο καθώς ο Σενγκέλια έβαλε καλάθι και φάουλ γράφοντας το 67-73 (36'). Κακοί οι φιλοξενούμενοι επιθετικά πράγμα που έβαλε τους Βάσκους ξανά στην διεκδίκηση της νίκης. Ακολούθως, ένα καλάθι του Μιλουτίνοφ και ένα του Βεζένκοφ έδειξαν ότι ίσως η αναμέτρηση είχε κριθεί αλλά η Μπασκόνια βρήκε ένα 5-0 γρήγορα σερί και έκανε το 78-81 με ένα λεπτό να έχει απομείνει. Τελικά, αλλά δύο ωραία τελειώματα του Σέρβου σέντερ έδωσαν την νίκη στον Ολυμπιακό με 80-85 , που μετά από δύο αγωνιστικές έχει το απόλυτο σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.