Επέστρεψε στις νίκες ο Θρύλος!


Την πρώτη του νίκη πέτυχε μέσα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός  κόντρα στην Μακάμπι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κανονικά στην διάθεση τους τον Γιάνις Στρέλνιεκς ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Σκότι Ουίλμπεκιν και Τζέρεμι Πάργκο. Οι Πειραιώτες με πλουραλισμό στην επίθεση και 5 διψήφιους σκόρερ νίκησαν με 88-80. Σπανούλης , Γκος , Παπανικολάου , Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ ήταν οι επιλογές του Ντέιβιντ Μπλαντ στο αρχικό σχήμα.

Στην πρώτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά με τους Ομπράιαντ και Κέιν είναι οι κινητήριοι μοχλοί για την ομάδα του λάου που προηγήθηκε με αρχικά με 7-11 και στην συνέχεια με 9-13. Ο Πρίντεζης με καλάθι στον αιφνιδιασμό μείωσε σε 11-13 αλλά ο Κέιν με 5 συνεχόμενους πόντους άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς στο +5. Ο Γκος μείωσε αρχικά με γκολ-φάουλ σε 14-18 και στην συνεχεία με εύκολο καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο σε 16-18.  Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ  18-21 με τον Λίντει να πετυχαίνει ένα σπουδαίο καλάθι μέσα απ’ την ρακέτα.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι αφού δεχτήκαν ένα ελεύθερο τρίποντο αντέδρασαν και με ένα σερί 8-0 παίρνοντας  κεφάλι στο σκορ υποχρεώνοντας τον Σπάχια να καλέσει  τάιμ άουτ. Ο Άξελ Τουπάν συνέχισε το καλό σερί των ερυθρόλευκων και με ένα σουτ 3 πόντων διαμόρφωσε το 29-24. Η Μακάμπι μείωσε στον πόντο όμως ο Γάλλος φόργουορντ με 3 συνεχόμενες εύστοχες βολές έκανε το 32-28. Ο Μπλακ ισοφάρισε σε 32-32 για να απαντήσει  απ την περιφέρεια ο αρχηγός και να συμπληρώσει με γκολ-φάουλ ο υπαρχηγός ανεβάζοντας την δείκτη του σκορ σε 38-32.

Η καλή άμυνα συνεχίστηκε και ο αρχηγός κερδίζοντας φάουλ απ’ την περιφέρεια ευστόχησε 3 συνεχόμενες  φορές απ την γραμμή της φιλανθρωπίας δίνοντας το μεγαλύτερο προβάδισμα μέχρι εκείνη την στιγμή για τους γηπεδούχους. Ντιμπαρτολομέου και Ομπράιαντ μείωσαν σε 41-37 για να απαντήσει ξανά ο Πρι με μια απ τις αγαπημένες του κινήσεις απ’ το  χαμηλό post. Το ημίχρονο έκλεισε  με 45-37 με τους παίκτες του Μπλαντ να είναι πιο συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση.
Στην επανάληψη, ο πριντεζης έπειτα από ωραία πάσα του μιλουτινοφ σκόραρε εξ επαφής. Ο Ομπράιαντ απάντησε για τους ισραηλινούς όμως ο Παπανικολάου με μια ωραία πασά συνδέθηκε με τον σέρβο σέντερ γράφοντας το 51-39. Ο Σπανούλης με τρίποντο στο transition ανέβασε τη διάφορα στο +15. Κέιν  και Μπλακ μείωσαν στους 9. Τουπάν και Κέιν είχαν ο καθένας από ένα εύστοχο σουτ 3 πόντων με τον Γάλλο στην επομένη φάση να γίνεται δημιουργός για εύκολο καλάθι του Πρίντεζη. Τάιους και Μπλακ μείωσαν απ’ το ζωγραφιστό σε 59-52, για να ακολουθήσει το τρομερό κάρφωμα του Πρι μπροστά στον Τάιους. Ο Ντιμπαρτολομέου, που ήταν σε καλή μέρα, έδωσε ανάσα στην Μακάμπι με σουτ απ’ τα 6.75. Ένα μικρό σερί 7-0 ανέβασε την διαφορά ξανα σε διψήφιο αριθμό. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Κέιν σε 68-57.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Λίντει σκόραρε απ’ το low post, ενώ ο Κέιν με 3 συνεχόμενους πόντους μείωνε σε 70-60. Βεζένκοφ και Γκος με εύκολα καλάθια έφεραν ξανά την διαφορά στο +15 7 λεπτά πριν την λήξη. Η Μακάμπι δεν το ‘βαζε κάτω και με εκτελεστή τον Ρολ μείωσε σε 77-67 4’15΄΄ πριν το τέλος. Ο Σπανούλης με ένα απ’ τα γνωστά του drive έκανε το 79-67. Μπλακ και Ζούσμαν δώσανε κάποιες επιθετικές λύσεις όμως ο καυτός Άξελ με τρίποντο έκανε το 82-71. Το παιχνίδι είχε κριθεί παρά το zone press και τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες των ισραηλινών. Το ματς έληξε με σκορ  88-80 και ο Ολυμπιακός έκανε την 3η του νίκη στην διοργάνωση αφήνοντας πίσω την κακή εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας και πλέον κοιτάζει το επόμενο μεγάλο ματς την άλλη Πέμπτη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρης Ιτούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.