Πρεμιέρα με νίκη μέσα στην Ρωσία!



Ο Ολυμπιακός επικράτησε μέσα στην Μόσχα με 66-87 κοντά στην Χίμκι για την πρεμιέρα της Euroleague και ξεκίνησε με το δεξί τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ ο οποίος είχε 13 πόντους και βοήθησε πολύ αμυντικά

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ συμπεριέλαβε στην δωδεκάδα του αγώνα και τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως το οστικό οίδημα που τον ταλαιπωρούσε και πήρε την θέση του Βασίλη Τολιόπουλου.

Αρχική πεντάδα : Γκος, Σπανούλης, Τουπάν, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ.

Οι φιλοξενούμενοι παρότι έχασαν το τζάμπολ, ήταν αυτοί που πήραν το πρώτο προβάδισμα καθώς μετά από κλέψιμο, ο Γκος βγήκε στον αιφνιδιασμό και έδωσε στον Πρίντεζη που έκανε το 0-2. Βέβαια, εν συνεχεία οι οργανωμένες επιθέσεις του θρύλου δεν ήταν οι καλύτερες με αποτέλεσμα η Χίμκι να βρήκε πολλούς πόντους από την περιφέρεια και να πέρασε γρήγορα μπροστά με 10-2. Ωστόσο, μετά το τάιμ άουτ του αμερικανικού προπονητή η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ πιο βελτιωμένη στο παρκέ και πέτυχε 11 πόντους σε δύο λεπτά κάνοντας το 12-13. Σκορ περιόδου το 22-20.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά παραγωγικός στην επίθεση και στην άμυνα δεν είχε δεχθεί πόντο για 3.5 λεπτά πράγμα που έκανε το σκορ 22-28 το οποίο ήταν και το μεγαλύτερο προβάδισμα των Πειραιωτών μέχρι τότε. Από εκεί και πέρα και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν σε ανάλογο ρυθμό παίζοντας ωραίο μπάσκετ και με 12/18 δίποντα τελείωσαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 34-44 χάρις σε ένα τρίποντο του Σπανούλη από το "σπίτι" του στην εκπνοή.

Ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο άρχισε όπως τελείωσε την δεύτερη καθώς η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ κρατούσε συνεχώς διψήφιο προβάδισμα έχοντας παρόμοια παρουσία στο επιθετικό και αμυντικό κομμάτι.Ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών μέχρι τότε ήταν ο ΛεΝτέι με 10 πόντους ενώ 9 είχε ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ. Να σημειωθεί πως η Χίμκι είχε αναγκαστεί να βγει τελείως εκτός πλάνου αφού η ελληνική ομάδα την ανάγκαζε συνεχώς να παίρνει δύσκολες επιλογές κυρίως επιθετικά με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να είχε μένει στους 50 πόντους. Σκορ στην τρίτη περίοδο το 54-63.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που θα έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης και σε αυτό οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με καλάθι του Στρέλνιεκς και τρίποντο του Βεζένκοφ για το 54-68 (ο Έλληνας παίκτης είχε 11 πόντους). Και το σπουδαίο μπάσκετ του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε εκεί καθώς η ομάδα του Πειραιά έφτασε για πρώτη φορά στο +17 χάρις και πάλι σε τρίποντο του Λετονού γκαρντ (56-73). Τελικό σκορ στην Μόσχα το 66-87 με τον θρύλο να πέρασε πιο εύκολα απ' ότι περίμενε το εμπόδιο της Χίμκι και να ξεκίνησε με το δεξί στην Euroleague.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.