Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό...




Την ήττα από την Αρμάνι στο ΣΕΦ γνώρισε ο Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με σκορ 75-99. Οι ερυθρόλευκοι, δεν παρουσίασαν καλή εικόνα στο Φαληρικό γήπεδο και μετά από δύο συνεχόμενες νίκες δεν κατάφεραν να κάνουν το τρία στα τρία.


Ο Ντέιβιντ Μπλάτ ,για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε στην διάθεση του τον Γιάνις Στρέλνιεκς (ο Τολιόπουλος πήρε την θέση), ο οποίος αποκόμισε από την αναμέτρηση κόντρα στην Μπασκόνια θλάση πρώτου βαθμού και θα βρεθεί εκτός παρκέ για εφτά με δέκα ημέρες.

Αρχικές πεντάδες :

Γκός, Σπανούλης, Τίμα, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ. 

Τζέιμς, Νέντοβιτς, Μίτσοφ, Μπρούκς και Ταρζέφσκι



Με δύο καλάθια του Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεκίνησε επιθετικά το παιχνίδι ο Ολυμπιακός που βρέθηκε μπροστά με 4-2. Ακολούθως, το παιχνίδι συνέχισε να ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έβρισκαν συχνά τον δρόμο προς το καλάθι και την Αρμάνι να είχε ως κορυφαίο τον Μίτσοφ με 10 πόντους σε 5 λεπτά. Οι Ιταλοί λοιπόν, λίγα λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου εκμεταλλεύτηκαν την κακή άμυνα των γηπεδούχων και πήραν το προβάδισμα με 17-20 χάρις σε κάρφωμα του Κούντουριτς. Βέβαια, η χαρά τους δεν κράτησε πολύ καθώς με καλάθι και φάουλ, ο Βεζένκοφ έγραψε το 24-22. Σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο το 26-24.


Με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη που είχε 8 πόντους μέχρι τότε άρχισε η δεύτερη περίοδος. Η ομάδα του Μπλάτ, είχε πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα αφού η Αρμάνι έβρισκε πολλές φορές ελεύθερα τρίποντα ωστόσο, επιθετικά χτυπούσε αρκετά στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό βάζοντας σχετικά πιο εύκολα καλάθια. Οι Πειραιώτες, εκτελούσαν με 58% στο δίποντο και 40% στο τρίποντο, έχοντας τα μισά σουτ τριών πόντων από τους Ιταλούς. Δύο λεπτά πριν φινάλε του ημιχρόνου η Αρμάνι προηγήθηκε μ 37-44 αλλά το σκορ στην ανάπαυλα ήταν 41-44 με τους γηπεδούχους να ήταν πίσω.


Με τους ίδιους πέντε που ξεκίνησε τον αγώνα, άρχισε και το δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι, πριν καν περάσουν τρία λεπτά στην τρίτη περίοδο κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να προσπεράσουν χάρις σε τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Πρίντεζη που έκανε το 48-46. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Θρύλος είχε 7/15 βολές μέχρι εκείνο διάστημα και αυτό σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη στην άμυνα κυρίως κοντά στην ρακέτα, έφεραν και πάλι την Αρμάνι στο προβάδισμα με 57-64. Σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το 61-71 με τον Ολυμπιακό να έπρεπε να ανέβει βουνό ώστε να πάρει την νίκη.


Ο νικητής της αναμέτρησης θα κρινόταν φυσικά στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο στο οποίο όμως οι γηπεδούχοι ήταν πίσω με 10 πόντους. Η προσπάθεια ανατροπής του σκηνικού δεν άρχισε και πολύ καλά όμως αφού η Αρμάνι προηγήθηκε με +14 πόντους χάρις σε τρίποντο του Μίτσοφ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ιταλοί ανέβαζαν συνεχώς το υπέρ τους σκορ φτάνοντας μάλιστα και στο +22, 69-91. Τελικό σκορ στο ΣΕΦ το 75-99 με τον Ολυμπιακό να ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα και να μην μπόρεσε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.