Νίκη στη Χαλκίδα δια χειρός... Τουπάν λίγο πριν το φινάλε!


Ένα δύσκολο όπως εξελίχθηκε ήταν το σημερινό απόγευμα για τον Ολυμπιακό με αντίπαλο την Κύμη η οποία προέβαλε αντίσταση στην ομάδα του Πειραιά όμως οι ερυθρόλευκοι έφυγαν με το διπλό χωρίς το  αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη που έμεινε στην Αθήνα για να ξεκουραστεί!

Στην πρώτη περίοδο λοιπόν, η ομάδα από τη Χαλκίδα ήταν αυτή που πήρε βραχεία κεφαλί καθώς το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 20-18. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ αντέδρασε και πήρε προβάδισμα 7 πόντων κατά την ολοκλήρωση του ημιχρόνου καθώς βρέθηκε μπροστά με 32-39.

Στην επανάληψη η Κύμη δεν το έβαλε κάτω και στην τρίτη περίοδο πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ και μάλιστα έως και 5 πόντους με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 57-54. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός πέρασε και πάλι μπροστά κυρίως με τη βοήθεια του Μιλουτίνοφ αλλά και του Στρέλνιεκς. Ο αγώνας πήγαινεδιαρκώς στον πόντο και ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +5 η Κύμη είχε την απάντηση και έφερε το ματς στα ίσα 68-68, ακριβώς 3 λεπτά πριν το φινάλε με τους γηπεδούχους να παίρνουν μάλιστα και το προβάδισμα! Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ και ένα λεπτό πριν το τέλος οι δύο ομάδες βρέθηκαν ξανά στην απόλυτη ισορροπία με 72-72 όπου ο Πρίντεζης στα 56 δευτερόλεπτα έκανε το 72-74, όμως ο Ουάσινγκντον έφερε νέα ισοπαλία στα 40 δεύτερα! Εκεί στο τάιμ άουτ ο Μπλατ έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες και βγήκε η... παγίδα και ο ελεύθερος Τουπάν σκόραρε για τρεις γράφοντας το 74-77 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα καθώς στην τελευταία επίθεση της Κύμης η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε και δεν δέχτηκε κάποιο πόντο και έτσι έφυγε νικητής από τη Χαλκίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.