Άνετη επικράτηση επί του Ηφαίστου στο ΣΕΦ




Το τρία στα τρία στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 83-46 του Ηφαίστου Λήμνου στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι και πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Παπανικολάου με 13 πόντους.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν στην διάθεση τους για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος να θυμίσουμε πως αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπασκόνια και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αγωνιστεί ούτε με την Μακάμπι την ερχόμενη Πέμπτη (25/10) στο Φαληρικό γήπεδο.

Ψηλό σχήμα επέλεξε για το ξεκίνημα του αγώνα ο Αμερικανός προπονητής με τους Γκος, Τουπάν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ να ήταν αυτοί που επιλέχθηκαν για την αρχική πεντάδα.

Με 13 συνεχόμενους πόντους ύστερα από το πρώτο καλάθι του Ηφαίστου άρχισε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός που από νωρίς προσπαθούσε να χτίσει διαφορά στο σκορ έχοντας τον Μιλουτίνοφ με 6ι τον Γκος με 5 πόντους. Ακολούθως, οι Πειραιώτες πήραν το πρώτο διψήφιο προβάδισμα τους καθώς μετά από τρίποντο του Βεζένκοφ το σκορ έγινε 19-7. Σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο το 19-10 με τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά να δυσκολεύονταν να σκοράρουν.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα διαπιστώθηκε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου όταν και οι Πειραιώτες δέχθηκαν 6 πόντους χωρίς να βάλουν ούτε έναν, χάνοντας μάλιστα και αρκετά εύκολα καλάθια πέρα από τα 2/7 τρίποντα που είχαν μέχρι τότε. Ωστόσο, ο Θρύλος ανέβασε ρυθμούς εν συνεχεία και από το 21-16 δημιούργησε ένα σερί 12-0 βελτιώνοντας κατά πολύ τα στατιστικά του στα σουτ εντός και εκτός γραμμής των τριών πόντων. Σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου το 40-22 με τον Γκος να πέτυχε το τελευταίο καλάθι του δεκαλέπτου κάνοντας 11 τους προσωπικούς του πόντους.

Ένα λεπτό αφότου ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε ξανά διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους με τον Παπανικολάου να ήταν αυτός που μοίραζε και πρόσθετε καλάθια φτάνοντας και αυτός μετά τον Γκος τους 11 σε 18 λεπτά συμμετοχής (48-22). Εκτός αυτού εντυπωσιακή ήταν και η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων που δέχθηκαν το πρώτο καλάθι στην Τρίτη περίοδο μετά από ακριβώς 5 λεπτά. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι για άλλο ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος έξω από τα 6,75μ έχοντας 4-15 σε 27 λεπτά! Σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο το 61-36.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα στο ΣΕΦ με τον Ντέιβιντ Μπλάτ να δοκίμαζε αρκετά διαφορετικά σχήματα προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για την δύσκολη συνέχεια της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έξι λεπτά πριν το τέλος, ο Τίμα ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο του στο παιχνίδι έπειτα τρία άστοχα και έδωσε αέρα 30 πόντων στους ερυθρόλευκους (71-41). Ακολούθως, στο παρκέ πέρασε και ο Βασίλης Τολιόπουλος που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα βρήκε καλάθι μετά από σουτ που επιχείρησε από την γωνία. Τελικό σκορ το ΣΕΦ το 83-46 με τον Ολυμπιακό να έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και να ξέσπασε μετά την ήττα από την Αρμάνι.

Επόμενος αγώνας για τους ερυθρόλευκους η εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Μακάμπι την Πέμπτη (25/10) για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.