"Αλλαγές σε πρόσωπα όχι σε σύστημα"

O Πέδρο Μαρτίνς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Μπέτις ρωτήθηκε:

 
Πέδρο Μαρτίνς:
Για το ποιος θα είναι ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα: «Σίγουρα ο αντίπαλος είναι ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Χωρίς αμφιβολίας εμείς θα πρέπει να βγούμε για τη νίκη. Είναι σημαντικό ποια ομάδα θα έχει τον έλεγχο στο παιχνίδι. Η Μπέτις έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και είναι ομάδα με εμπειρία. Οι μεταγραφές της ιδιαίτερα, είναι υψηλής ποιότητας παίκτες. Είναι επικίνδυνη ομάδα και δεν θα πρέπει να της επιτρέψουμε να έχει τον έλεγχο. Εμείς παίζουμε στην έδρα μας με τον κόσμο μας, που παίρνουμε πάντα δύναμη απ’ αυτόν και είμαστε επίσης ομάδα με εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις και με ποιότητα. Το παιχνίδι θα είναι ισορροπημένο. Ο έλεγχος μοιρασμένος, τόσο εδώ όσο και στην Ισπανία θα είναι παιχνίδι με μεγάλη ισορροπία και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Σίγουρα θα είναι ένα ματς μεγάλης ποιότητας».
Για το πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός με νίκη: «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις με νίκη σε μία τέτοια διοργάνωση και σε αυτή την φάση. Η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει μεγάλη βοήθεια για τη συνέχεια, όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Η έναρξη του ομίλου είναι σημαντική. Οι ομάδες είναι παρόμοιες, ποιοτικές με κοινά χαρακτηριστικά. Η ομάδα που θα έχει υπομονή θα βοηθηθεί περισσότερο στο ματς. Εμείς θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε στην έδρα μας αυτό που θέλουμε».
Εάν θα κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα: «Σπουδαίες και μεγάλες αλλαγές δεν θα δείτε. Θα υπάρχουν όμως κάποιες γιατί υπάρχουν παίκτες με προβλήματα κούρασης. Αυτοί που έχουν αγωνιστεί περισσότερο όμως θα χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι αύριο. Θα υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές».
Για το πώς αισθάνεται όταν ακούει τους ποδοσφαιριστές του να δηλώνουν ότι θα φτάσουν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης: «Τα όνειρα χτίζονται πέτρα-πέτρα και βήμα-βήμα. Είναι δυνατά τα όνειρα. Είμαστε ομάδα με φιλοδοξία και δουλεύουμε αρκετά. Χτίζουμε το όνειρό μας και αν συνεχίσουμε έτσι να δουλεύουμε, ίσως μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι εκεί. Δεν είμαστε εννοείται το φαβορί, αλλά υποχρέωσή μας είναι να ονειρευόμαστε. Φυσικά θα πρέπει να περάσουμε πρώτα αυτή την φάση των ομίλων και μετά θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Θα σας θυμίσω ότι η Ελλάδα πήρε το Euro το 2004, όπως και η Πορτογαλία πριν από δύο χρόνια και κανείς δεν το πίστευε. Δεν ήταν φαβορί αλλά τα κατάφεραν, όλα είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο».

Εάν θα υπάρξει αλλαγή και στον σχηματισμό της ομάδας: «Όσον αφορά το σύστημα δεν θα δείτε αλλαγή. Είμαστε πιστοί στην φιλοσοφία μας όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας, αυτό το σύστημα πιστεύουμε ταιριάζει στην ομάδα. Οι αλλαγές θα έχουν να κάνουν με πρόσωπα και όχι με το σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.