Μίλησε για όλους και για όλα ο Μπλάτ

Σε μέσο της χώρας του μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλάτ. Ο τεχνικός από το Ισραήλ αναφέρθηκε στην πρόταση των ερυθρόλευκων, της Μακάμπι, στο NBA και φυσικά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε μεταξύ άλλων:

-Πόσο κοντά βρέθηκες στο NBA;
- "Βρέθηκα κοντά σε δύο ομάδες, αλλά τελικά καμία δε με επέλεξε. Δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις. Επέστρεψα στην Ευρώπη που την ξέρω καλά και είμαι χαρούμενος που οι συγκυρίες με έφεραν στον Ολυμπιακό, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της EuroLeague".

-Πιστεύεις πως η πίεση στο NBA είναι μικρότερη απ’ ότι στην Ευρώπη;
-"Στην Ευρώπη η πίεση είναι μεγαλύτερη και πιο άμεση από ότι στο ΝΒΑ, αλλά αυτό εξαρτάται και από την ομάδα που βρίσκεσαι. Αν στο ΝΒΑ έχεις ένα γκρουπ με σταρ, ειδικά μεγάλους, τότε οι απαιτήσεις είναι παρόμοιες, αλλά εντελώς διαφορετικές. Βρισκόμουν σε άλλο επίπεδο στο Cleveland όμως και οι απαιτήσεις ήταν άμεσες. Υπάρχουν ομάδες στο ΝΒΑ που χάνουν για να χτίσουν για το μέλλον και χάνουν το 80% των αγώνων τους και δεν συμβαίνει τίποτα. Δυστυχώς το στάτους του προπονητή στο Ισραήλ, όπως και στην Ευρώπη, δεν συγκρίνεται με αυτό που υπάρχει στις ΗΠΑ και έχω "καεί" περισσότερο εδώ".

-Γιατί δεν υπέγραψες στην Μακάμπι;
-"Εγώ φταίω που δεν υπέγραψα στη Μακάμπι όχι η ομάδα. Είναι πιθανό κάποιοι στη Μακάμπι να είναι εκνευρισμένοι και αυτό είναι λογικό. Περάσαμε μία διαδικασία και αποφάσισα ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, αφού η επιθυμία μου ήταν να μην υπογράψω κάπου για ένα χρόνο. Η Μακάμπι μου είχε προτείνει ένα πολυετές συμβόλαιο με "παράθυρο" να αποχωρήσω για το ΝΒΑ, αλλά πίστευα ότι αυτό δεν με εξέφραζε, επειδή αν θέλεις να αποδεχθείς μία τέτοια πρόκληση πρέπει να επενδύσεις σε αυτή και όχι να κάνεις κάτι βιαστικά. Αν κάποιος από τη Μακάμπι θέλει την άποψή μου θα την δώσω".

-Ένα σχόλια για τον Βασίλη Σπανούλη;
-"Ανυπομονώ να τον προπονήσω. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Τον έχω γνωρίσει σαν αντίπαλος, ως έναν παίκτη που καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει για να βγει μία ομάδα πρωταθλήτρια".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.